Начало Общество Право Собственикът на „Спиди”: Нямаме нищо общо с павилионите
28 Юли 2021 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 28 Юли 2021 11:22
Сряда, 28 Юли 2021 11:22
Сряда, 28 Юли 2021 11:11
Сряда, 28 Юли 2021 11:02
Сряда, 28 Юли 2021 10:30
Сряда, 28 Юли 2021 10:28
Сряда, 28 Юли 2021 10:17
Сряда, 28 Юли 2021 10:13
Сряда, 28 Юли 2021 09:55
Вторник, 27 Юли 2021 17:12
Вторник, 27 Юли 2021 15:05
Вторник, 27 Юли 2021 12:58
Вторник, 27 Юли 2021 12:55
Вторник, 27 Юли 2021 12:47
Вторник, 27 Юли 2021 10:59
Вторник, 27 Юли 2021 10:52
Вторник, 27 Юли 2021 08:49
Понеделник, 26 Юли 2021 16:43
Понеделник, 26 Юли 2021 15:03
Понеделник, 26 Юли 2021 14:48
Понеделник, 26 Юли 2021 11:24
Понеделник, 26 Юли 2021 10:39
Неделя, 25 Юли 2021 11:25
Петък, 23 Юли 2021 17:57
Петък, 23 Юли 2021 15:03
РЕКЛАМА
Собственикът на „Спиди”: Нямаме нищо общо с павилионите Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Право
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Вторник, 17 Юни 2014 09:32
След броени дни предстои поредното дело между Община Плевен и собственикът на павилионите в центъра, които изникнаха пред “Спиди бар-грил”, Димитър Жеков. Два пъти вече, на датите, за които беше предвидено да се гледа делото, представителят на Община Плевен, който трябва да защитава интересите й - юрисконсулт Велислава Величкова-Христова, не се яви поради заболяване. При последното разглеждане, на 10 юни, Административният съд в лицето на съдия Данева предупреди, че делото няма повече да се отлага заради неявяване на процесуалния представител на Общината.
Броени дни след поредното отлагане се срещнахме за разговор с Николай Мешински, който е собственик на „Спиди бар-грил” и въпреки че не е страна по делото, има какво да каже като засегнат от този строеж, станал известен сред плевенчани с определението ”цирей в центъра”.
Първото нещо, което Мешински подчерта, е, че „Спиди” няма нищо общо със строежа, защото много хора си мислели, че това е техен проект. Всъщност, строежът започва преди повече от година, след като през април 2011-а на Димитър Жеков, собственик на парцела, който се намира пред заведението, е издадено разрешение за поставяне на преместваеми обекти за търговска дейност - тип контейнери. Мешински подкрепя думите си с документи, според които наистина има такова разрешение, а по принцип парцелите, разположени на тази територия, са отредени за „Дом на българо-съветската дружба” по действащия План за регулация на града. В разрешението е записано, че се позволява изграждането на 8 павилиона (контейнери) за търговия на дребно с размери: 2.5/2.5/3 м - 3 броя, 5/2.5/3 м - 1 брой и 7/2.5/3 м - 4 броя. Обектите по разрешение не са поставени в имота, както е предвидено и през 2013 г. Жеков е внесъл нов инвестиционен проект за изграждане на павилиони за търговия на дребно, като те вече са само 3 на брой. Проектът е одобрен на 21 март 2013 г. от главния архитект на Община Плевен по части: архитектура, електро, конструктивна, ВиК, вертикална планировка, паркоустройство и благоустройство. Новият проект предвижда 3 търговски обекта, като носещата конструкция на строежа е смесена - дървена и метална скелетна конструкция. В инвестиционния проект обектът е определен като строеж пета категория, съгласно ЗУТ (Закон за устройство на територията), но няма издадено разрешение за строеж. Оттук, по думите на Мешински, идва всъщност и проблемът. Според закона, за да се започне строеж от тази категория, трябва да има разрешително, а такова липсва.
Впоследствие кметът на Община Плевен е бил сезиран за извършването на строителните работи от началника на РДНСК - Северозападен район и за това, че на мястото е извършена проверка и е установено, че се извършват строително-монтажни дейности, които са ново строителство и са от пета категория. Констатирани са нарушения, свързани с това, че на мястото на строителния обект се изгражда ВиК и електро мрежа. Излети са бетонни основи и са поставени 12 стоманени колони. Оказва се, че има одобрение на проекта от главния архитект на Общината, но не и разрешение за строеж, както се изисква по закон и всички дейности, които са извършвани на мястото на строежа, се водят незаконни, тъй като не отговарят на изискванията за преместваем обект. Според тълкуването на закона, за да бъде един обект преместваем, след неговото премахване земята, на която се намира той, трябва да остане същата, каквато е била преди поставянето му, допълва Мешински, подкрепяйки думите си с документи.
Собственикът на „Спиди” обясни още, че ако наистина на мястото бяха поставени павилионите, които са предвидени първоначално, не би имал нищо против, но при сегашното положение няма как да не е недоволен от случващото се. Още повече, че често чува да свързват името му със строящия се обект, който няма нищо общо със собственика на заведението.
Мешински допълни, че има богат снимков материал от строително-монтажни дейности и всеки може да прецени дали изливането на бетон, поставянето на хидро- и топлоизолация, изграждането на ВиК и електрическа инсталация могат да се отнесат към един преместваем обект.
Независимо от негодуването на собственика, обаче, трябва да се изчака решението на Административен съд - Плевен, след което или строежът ще бъде завършен окончателно, въпреки предписанията на ДНСК, или ще бъде заменен от обекти, които отговарят на разрешителното, дадено от Общината. До тогава остава само да чакаме и да се надяваме, че недовършената строителна площадка няма да се превърне в поредния „паметник”, който ще „краси” нашия град.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
25 години корупция  - върнете лагера в Ловеч   |2014-06-18
До Пенко Герганов

Много правилно. Защо не се разровят журналисти, чиновници от общината, кметове, зам. кметове, архитекти и съда да се самосезира аджеба какъв временен обект е и въпросното "Спиди"
"Посредник", направете рубрика за всички "тъмни" сделки в община Плевен от 1990г. насам и нека снимките на всички тези "биснесмени" и дали "благословията" си общински чиновници седят на челото на вестника във всеки един брой и отдолу да пише:
Те разсипаха, разсипват, окрадоха общината и жителите и!
Пенко Герганов  - Белене затвора Ви зове   |2014-06-18
1. Не са ли едни и същи боклуци и предишните управници на града (Зеленогорски и компания) и сегашните?

Цитат:
Какво ще изникне на площад “Свобода”
Написано от Нела ПЕЕВА
Вторник, 08 Декември 2009 14:23

Проверка на екипа ни показа, че на мястото ще бъде разположен павилион, разрешение за който е издадено от главния архитект на Общината Константин Гулишев.
Имотът е частен и в него ще бъде изградено временно преместваемо съоръжение, уточниха от местната администрация и допълниха, че са спазени изискванията на Наредба 15 за реда и условията за разполагане на преместваеми съоръжения на територията на Община Плевен.
http://www.posredniknews.com/site/obshtestvo/problemi/3748-2009-12-08-09-24-48


2. С какво собственикът на "Спиди" Николай Мешински е по-малко боклук от другия боклук Димитър Жеков? Та нали и "Спиди" е направен по същия бандитски начин! С какво действията на този Жеков се различават от тези извършени преди време от този Мешински?

Цитат:
Какво се случва пред “Спиди”
пита управителят на заведението, Николай Мешински
Общество - Политика
Написано от "Посредник"
Петък, 31 Май 2013 09:38
Той не пропусна да зададе въпроса въз основа на какво са били отрязани двете липи пред “Спиди” и спазени ли са изискванията на действащите законови и подзаконови нормативни актове. Освен това, искам да попитам дали действията, извършени в центъра на града, кореспондират с визията на Общината за европейско развитие на Плевен, продължи Николай Мешински. Според него, веднъж допуснато това, съвсем скоро целият център ще се превърне в битпазар.
Отговор на въпросите даде зам.-кметът по териториално устройство, арх. Трифон Иванов, който се спря първо на визията на общинското ръководство за бъдещето на града ни. “По действащия план на града, който е от 1965 г., тази територия все още е отредена за културен дом, а преди 25 години Общината имаше намерение там да се изгради културно-музикален център и опера.
Това не се случи, имотите бяха реституирани, но куриозното е, че и в момента планът предвижда изграждането на това място на Дом на културата и българо-съветската дружба”, отбеляза арх. Иванов, правейки пълна ретроспекция на случилото се на въпросния терен. Той припомни, че по-късно там е било извършено благоустрояване и е било разрешено изграждането на временен обект, какъвто е “Спиди”. В тази връзка зам.-кметът изтъкна, че визията на тази част от града ще бъде резултат от намеренията на собствениците на имотите. Част от имота се ползва за паркинг, друга - за ресторант, а в третия имот сега е издадено разрешение за поставяне на временни павилиони, допълни той. Трифон Иванов информира, че има издадено разрешение за поставяне на павилионите, които са изцяло в частния имот и не засягат нито общински, нито съседни имоти. Според него, самите обекти са естетични и няма да загрозяват визията на централната градска част.
http://www.posredniknews.com/site/obshtestvo/politika/40949-posrednik-pita-zaradi-vas-kakvo-se-stroi-v-tzentara-na-pleven


Докога наистина ще търпим тези неща:
Цитат:
“Посредник” пита, заради вас: Какво се строи в центъра на Плевен?
Общество - Политика
Написано от "Посредник"
Петък, 31 Май 2013 09:38
Обаче си задаваме едни такива въпроси - как стана така, че някой направи терена около “Банана”, влизащ в района на Водната каскада, частен, как половината земя в “Сторгозия” беше реституирана и десетки сгради “цъфнаха” на мястото на паркове, детски площадки и изсечени дървета, как в средата на пешеходната зона никнат една пред друга “временни” бетонни постройки? Все законно? Но дали е редно, премислено и полезно за града и за жителите му.
http://www.posredniknews.com/site/obshtestvo/politika/40949-posrednik-pita-zaradi-vas-kakvo-se-stroi-v-tzentara-na-pleven

и не само тези изброени и посочени обекти, а и още много, много други престъпни реституции, приватизации, продажби-подаръци, заменки и т.н.

Крадецът вика – дръжте крадеца! – тази проверена от живота фраза се повтаря и повтаря, а крадците се множат и минават чрез медиите дори за благодетели.
СТОЯН   |2014-06-17
Предлагам да се сложи една снимка на главния архитект на Плевен върху тази свинщина с надпис: "Това се случва със съдейстивето на... (Името на безобразника, наречен гл. архитект). Хората трябва да знаят какъв човек е главен архитект на град Плевен и да знаят кой носи отговорност за подобни безобразия.
Гост   |2014-06-17
Пази боже от такива архитекти!Докъде я докарахме да разреши строежа на тези кенефи на пъпа на града.Било то преместваеми стационарни с вец тец и мец.Ужас.В нормална държава и на катун няма да стане архитект,но тук за подкупи и собствената си майка ще предаде.Май е време да се изрине цялата община пълна с подкупни бюрократи.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 18 Юни 2014 09:58
 
Фейсбук коментари
Сподели статията