Транспорт

От днес до петък се ограничава движението на тежкотоварни МПС от 35-и км до 30-и км на АМ „Хемус“ в посока София

От 14 часа на 15 май, до 14 часа на 17 май /петък/ се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства над 12 т от 35-ти км /служебна пътна връзка/ до 30-ти км /пътна връзка „Витинска река“/ на АМ „Хемус“ в посока София, поради авариен ремонт на виадукта при 34-ти км.

При изпълнение на аварийните дейности тежкотоварният трафик за София ще се пренасочва по обходен маршрут: от 35-ти км по служебна пътна връзка, по път I-1 София – Ботевград и ще се връщат на АМ „Хемус“ при пътна връзка „Витинска река“ при км 30-ти км.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Подобни новини

Back to top button