Начало Водещи Личности
22 Ноември 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 22 Ноември 2019 14:15
Петък, 22 Ноември 2019 13:50
Петък, 22 Ноември 2019 10:22
Петък, 22 Ноември 2019 09:21
РЕКЛАМА
Личности
В Левски се поклониха пред паметта и таланта на Георги Парцалев Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Личности
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 01 Ноември 2019 09:43
Partsalev 30 godiniПреди 30 години, на 31 октомври, си отиде от този свят големият артист Георги Парцалев - българска легенда от сцената, малкия и големия екран.
В родният му град Левски почетоха паметта на известния си съгражданин с минута мълчание, мили спомени и поклон пред паметта на прекрасния човек с чиста душа и уникален артист - един от вечните символи на Сатиричния театър.
Смехът е велик, когато надмогва болката .“Смехът е сериозно нещо. Не можем да караме хората да се смеят на глупости”, казваше великият комик.
Последно променен на Петък, 01 Ноември 2019 09:46
 
Да помогнем плевенчанка да стане най-изявена млада личност за света! Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Личности
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 23 Август 2019 14:21
K .Кovacheva toyp-jciКатерина Ковачева, която е от Плевен, може да стане една от десетте „Най-изявени млади личности за света за 2019 г”. Нашата съгражданка достигна до ТОП 20 в класацията на Junior Chamber International (JCI) в категория „Принос към децата, световния мир и/или човешките права”. На 4 юни 2019 г. тя бе обявена от JCI – България за победител в тази категория на национално ниво. Информацията е разпространена от общинската администрация.
Катерина Ковачева е психолог във Фондация „За Нашите Деца”. Високото отличие е за работата й с всички участници в осиновителната тема – биологични родители, осиновени и осиновители. Младата жена се бори да достигне до финал и да грабне приза за една от десетте „Най-изявени млади личности за света за 2019 г.”. Решаващият вот, който е до 26 август 2019 г., остават броени дни!
Да подкрепим Катерина Ковачева на toyp.jci.cc.
Последно променен на Сряда, 25 Септември 2019 11:14
 
Започва да се превръща в реалност мечтата на съгражданите на големия Парцалев да отвори врати негов музей Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Личности
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 14 Юни 2019 14:01
Partsalev muzei proekt1На 14 юни екипът на Архитектурно студио „Артсинхрон”София, ангажиран от Община Левски да подготви проект за музей „Георги Парцалев”, запозна гражданството с архитектурно решение за изграждане на музей в центъра на града.
Кметът на Община Левски Любка Александрова представи екипа и проследи пътя, по който е взето решение за идейно проектиране и изграждане на музей големия артист. Паметта за Парцалев живее в родния му град, който носи привилегията и отговорността да я съхрани като културно национално богатство. Идеята е да се направи културен център, който да носи името на Георги Парцалев и да обединява читалище Парцалев, летен театър и музей.
Архитектите Хари Караламбев и Мери Клинчева от студио „Артсинхрон” и Даниела Тодорова, представител на скулптура Тодор Тодоров, представиха проекта, негов 3D модел, концепция и параметри.
Екипът е работил с огромно уважение към човека и актьора Георги Парцалев, с отговорност и желание да увековечат това, което той е оставил за поколенията. Нелеката задача да създаде образа на деликатния човек и велик актьор има скулптурът с множество наши и международни отличия Тодор Тодоров.
Partsalev muzei proekt2
Проектът на сградата - музей и интегрирана художествена галерия, ще се отличава с модерен и артистичен вид, за да бъде усетен духът на Парцалев и величието на неговото човешко и артистично присъствие.
Последно променен на Петък, 14 Юни 2019 14:08
 
Плевен чества 182 години от рождението на Апостола на свободата Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Личности
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 18 Юли 2019 10:11
182 godini rozhdenie ApostolaС поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски, Плевен отбеляза днес 182 години от рождението на Апостола на свободата. Своята почит и признателност към един от най-обичаните синове на България засвидетелстваха председателят на Общински съвет - Плевен, Мартин Митев, общински съветници, представители на културни институти и организации в града, много признателни плевенчани, сред тях и деца.
„Идеалите и мечтите на Левски, неговият пример и днес живеят в сърцето на всеки един истински българин. Винаги съм смятал, че на днешната дата всички ние честваме безсмъртието на личността и делото на Апостола на свободата! Левски е в нас, винаги и на всякъде. Той пробужда съвестта ни, носим го в умовете и сърцата си. Той е мяра за нашите постъпки“, сподели по повод днешната дата Мартин Митев.
Последно променен на Четвъртък, 18 Юли 2019 10:51
 
Улица в Гривица ще носи името на генерал Тотлебен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Личности
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 31 Май 2019 09:00
general E.TotlebenУлица в плевенското село вече ще носи името на славния генерал Тотлебен. „Във връзка с определяне на нови административни адреси на имоти, на основание текстове от Закона за местното самоуправление и местната администрация, предлагам на Общински съвет - Плевен да именува улица по одобрен регулационен план на Гривица с името „Генерал Тотлебен", посочва в предложението си до Общинския съвет на Плевен кметът на населеното място Любомир Ламбев. Решението е прието на заседанието в четвъртък /30.05.2019г./.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 35