Начало Водещи Религия
22 Август 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 21 Август 2019 17:51
Сряда, 21 Август 2019 15:26
Сряда, 21 Август 2019 15:12
Сряда, 21 Август 2019 12:02
РЕКЛАМА
Религия
Тържествена света литургия и курбан за здраве в Козар Белене Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 08 Юли 2019 12:02
kurban KBeleneТържествена света литургия отслужиха протойерей Руслан Личев и отец Василий в храм „Св.Атанасий ”и беше раздаден курбан за здраве, благополучие, успех и берекет на жителите от селото, съобщават от кметство там.
Известният български кулинар Иван Звездев бе приготвил курбана от риба за гостите на църковния празник на 5 юли. Той се провежда за втори път, а Църковното настоятелство при храм”Св.Атанасий” и кметството са решили този ден да се празнува и за напред.
Празникът събира в родното село хора, които отдавна живеят в други населени места. Оживлението и доброто настроение с изпълненията на духовата Танасова музика са истинска радост за всички на празника.
Проявата е почетена от инж. Кольо Домеников - зам.-кмет на Община Левски и проф.д-р Славчо Томов д.м.н., ректор на Медицинския университет в Плевен.
 
В Асеновци сториха на Петровден курбан за здраве Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 01 Юли 2019 16:45
Petrovden kurbanНа Петровден в храм „ Св. Петър и Павел” в Асеновци е отслужена литургия за здраве от отец Валентин Хитов, съобщава Петранка Стефанова. След литургията, запалените свещи и осветената храна, са раздадени агнешки порции на всички присъстващи.
Петранка Стефанова: „Спонсор на закупените и приготвени агнета е Иван Иванов от ЗПК „Единство” в Асеновци, за което благодарим. Благодарности и на църковното настоятелство - Борис Кинов, Гено Колчев и Богдан Мучинов, които организираха това събитие и дадоха всичко от себе си да продължи традицията във възстановената и ремонтирана асеновска църква.”
А от църковното настоятелство благодарят на всички присъстващи, почели празника на светите апостоли.
Последно променен на Понеделник, 01 Юли 2019 16:48
 
Допълнителни автобуси ще се движат на Черешова задушница до гробищен парк „Чаира” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 14 Юни 2019 11:11
grobishten parkНа 15 юни 2019 госина, събота, ще бъдат осигурени допълнителни автобуси по автобусна линия № 11 ЛВТ - Гробищен парк „Чаира”. Тогава се отбелязва т. нар. Черешова Задушница, една от трите големи задушници през годината.
Автобусите тръгват в 8:45 часа от началната спирка ЛВТ по обичайния маршрут ШПК - жк „Сторгозия” 1 - Пазара - Битова Техника - Дом на книгата - ПГ по облекло и текстил - Община Плевен - Орион - ВиК - Китайска стена - Автоцентър - Чистота - Гробищен парк „Чаира”. Обратният курс към града е в 10:30 часа.
 
Поклонническият пешеходен поход „Светият път” ще мине през селища от областта в периода от 8 до 11 юли Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 26 Юни 2019 10:32
poklonicheski pohotПрез 2019-та се навършват 550 години от връщане мощите на св.Йоан Рилски от Търновград в Рилската света обител. Събитие, позволило чудодейната светиня да бъде запазена и съхранена в днешна България, а свети Йоан Рилски да е тачен като покровител на българския народ.
Чудодейните мощи на свети Йоан Рилски в миналото са пренасяни и пребивавали в София, в Естергом (Унгария) и във Велико Търново, за да бъдат върнати през 1469 годин в Рилския манастир. Българският поклоннически маршрут по пътя на пренасяне на мощите на светеца от Велико Търново до Рилската обител преминава през общините Велико Търново, Павликени, Свищов, Левски, Белене, Никопол, Плевен, Долни Дъбник, Луковит, Роман, Мездра, Враца, Своге, Нови Искър, София, Перник, Радомир, Дупница, Бобошево и Рила. На територията на Община Плевен поклонническият пешеходен поход, ще премине през Мечка, Коиловци, Върбица, Брестовец и Тодорово в периода от 8 до 11 юли 2019 година.
Организатор на събитието е Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново и туристическо дружество „Академик–ВТУ” в старопрестолния град.
Съорганизатор на събитието (за втория етап) и представител на Община Плевен е Общинският Туристически информационен център.
За участие и получаване на повече информация за отделните етапи на поклонническия пешеходен поход ”Светият път” - holypath.eu или на 0889710188 (Евгени Коев), 0887726163 (Паскал Пиперков).
Последно променен на Сряда, 26 Юни 2019 10:43
 
От Паркстрой започнаха косене на гробищните паркове Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 27 Май 2019 15:33
grobishten parkКосене на растителността в гробищните паркове в града извършва „Паркстрой” ЕООД. Днес приключват дейностите на гробищата до Стадиона, там остава да се извози окосената трева. Следват по график Горноплевенските гробища и гробищен парк „Чаира”. Работата трябва да приключи до 15 юни. По договор общинското дружество почиства основно парковете в навечерието на двете големи Задушници - Черешова и Архангелова.
Според Наредба № 35 за организация и управление на гробищните паркове и за реда и условията за извършване на погребения на територията на община Плевен, глава трета, чл.14. (3) : „Ползвателите на гробните места са длъжни да поставят трайни надгробни знаци, да ги поддържат в добър вид и да полагат системни грижи за гробното място, в т.ч. и по отношение растителността върху гроба”. При невъзможност на близките да поддържат мястото, може да се сключи едногодишен договор с „Паркстрой” ЕООД, които да осъществяват и тази дейност.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 42