Наематели с влязла в сила присъда ще губят право да ползват общински жилища Печат
( 0 Гласа )
Общество - Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 26 Март 2019 10:33
obstinski zhilishta1 Ще бъдем безкомпромисни към некоректните наематели на общински жилища, за пореден път категорично заяви кметът Георги Спартански. През изминалата седмица служители на ОП „Жилфонд” извършиха 71 проверки. За две от жилищата е отчетено, че не са поддържани добре и са дадени предписания да бъдат приведени в добър вид, в едно жилище е открито лице, което не фигурира в заповедта за настаняване, а наемателите на други осем са в чужбина, свидетелстват съседи.
На предстоящата сесия на Общинския съвет предстои да се разгледа предложение за нова Наредба №18 за реда за управление, ползване и разпореждане с общински жилищни имоти, поясни Георг Спартански. Той допълни, че има договореност с полицията и съда за предоставяне на информация за наематели, срещу които има повдигнати обвинения. При влязла в сила присъда договорите с тях ще бъдат прекратявани.
620 са общинските жилища по информация от ОП „Жилфонд”. В 223 са настанени лица от малцинствен произход. Статистиката беше поискана от кмета поради многобройните коментари в социалните мрежи, че в общински жилища в Плевен се настаняват приоритетно роми. Цифрите категорично доказват, че това далеч не е така, както е видно съотношението е 2:1 в полза на останалите наематели, допълни кметът.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 17 Април 2019 13:08