Начало Водещи Проблеми Плащаме най-много 19 евроцента на минута плюс ДДС за телефонен разговор в ЕС
09 Декември 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 09 Декември 2019 14:41
Понеделник, 09 Декември 2019 11:28
Понеделник, 09 Декември 2019 10:35
Понеделник, 09 Декември 2019 10:29
РЕКЛАМА
Плащаме най-много 19 евроцента на минута плюс ДДС за телефонен разговор в ЕС Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 15 Май 2019 09:53
smartphone calling2 Най-високата цена, която потребителите, които се обаждат от своята държава към друга държава от ЕС, могат да платят, е 19 евроцента на минута плюс ДДС и 6 евроцента плюс ДДС за текстово съобщение. Новите тавани на цените за международни телефонни повиквания и съобщения в ЕС са поредна част от промените на правилата за далекосъобщенията, след като през юни 2017 г. бяха премахнати таксите за роуминг.
В изказване по повода еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел заяви, че благодарение на тези две действия европейските потребители вече са напълно защитени от шокови сметки за повикванията към който и да било европейски номер, независимо дали у дома или в чужбина. Това е едно от многото конкретни постижения на цифровия единен пазар, допълва тя.
С новите правила ще се преодолеят значителните разминавания в цените, които съществуваха по-рано между държавите в ЕС. До днес обичайната цена на повикване в ЕС от стационарен или мобилен телефон беше средно три пъти по-висока от обичайната цена за национално повикване, а цената за изпращане на текстови съобщения в ЕС беше над два пъти по-висока от националната цена.
Телекомите в ЕС са задължени да съобщят на потребителите новите пределни цени. От 15 май правилата се прилагат във всички 28 държави в ЕС, предстои това да стане факт скоро и в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.
Важно е да се знае, че максималната цена е ограничена само за частни клиенти, бизнес клиентите са изключени от новите правила.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Неделя, 19 Май 2019 13:48