Начало Водещи Политика Започна реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води в Божурица
29 Януари 2020 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 29 Януари 2020 10:43
Сряда, 29 Януари 2020 09:45
Сряда, 29 Януари 2020 09:41
Сряда, 29 Януари 2020 09:36
РЕКЛАМА
Започна реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води в Божурица Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 08 Май 2019 13:19
Bozhurica parva kopka Със символична първа копка и водосвет официално бе дадено началото на строително-монтажните дейности за реконструкция на общата пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) за група населени места в общините Плевен и Долна Митрополия. Обектът е част от проект „Интегриран воден цикъл Плевен - Долна Митрополия“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.
На старта на строителните дейности присъстваха зам.-министърът на МОСВ Красимир Живков, кметът на Община Плевен Георг Спартански и кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, арх. Невяна Иванчева и Стефан Милев - заместник кметове на Община Плевен, председателите на Общински съвети в Плевен и в Долна Митрополия Мартин Митев и Петър Петров, кметът на Божурица Николай Николов, представители на ресорни институции и фирми - изпълнители.
„Това е първият и единствен към момента партньорски проект между две общини в страната“, подчерта в изказването си зам.-министър Красимир Живков. Той посочи и какво е изпълнението на обектите в рамките на проекта на този етап: за град Тръстеник - изградени са 32 км канализация и 32 км водопроводна мрежа, за Долна Митрополия - 23 км канализация и 23 км водопроводна мрежа, за Буковлък - 10 км канализация и 10 км водопроводна мрежа, като тук дейностите са изпълнени на 95%, за Ясен - канализационната мрежа е изпълнена на 84%, а водопроводната - на 32.2%.
Успех на начинанието пожелаха и кметовете на Плевен и Долна Митрополия, които също подчертаха огромното значение на проекта.
Реконструкцията на общата пречиствателна станция за отпадни води за група населени места в общините Плевен и Долна Митрополия е най-мащабният обект в рамките на проекта Воден цикъл за Плевен - Долна Митрополия. Изпълнението на обекта включва: подготовка на площадката; изграждане на довеждаща техническа инфраструктура, осигуряваща достъп до новоизградените съоръжения; изграждане на нови съоръжения, където е необходимо - реконструкция и модернизация на съществуващи съоръжения по пътя на водата и реконструкция и модернизация на съществуващи съоръжения по линията за третиране на утайките. Инвестицията е на стойност 27 888 800 лв. без ДДС със срок на изпълнение 600 календарни дни от датата на откриване на строителната площадка.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Неделя, 19 Май 2019 13:48