Начало Водещи Бизнес Мобилното приложение на НАП следи вече за изрядни касови бележки
11 Декември 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 10 Декември 2019 15:38
Вторник, 10 Декември 2019 12:49
Вторник, 10 Декември 2019 11:37
Вторник, 10 Декември 2019 11:20
РЕКЛАМА
Мобилното приложение на НАП следи вече за изрядни касови бележки Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Бизнес
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 11 Март 2019 11:51
NAP app Нова версия на мобилното приложение на Националната агенция по приходите (НАП) позволява проверка дали дадена касова бележка е истинска или фалшива. Проверката става със сканиране на QR код, които до края на годината трябва задължително да присъства във всяка касова бележка, издавана в България. Според институцията. към момента около 50 000 касови апарати печатат такива кодове върху бележките, които издават.
Мобилното приложение на НАП може да се изтегли през App Store за телефони с операционна система iOS или през Google Play - за Android устройства.
След като се сканира отпечатания на бележката QR код, приложението показва кодираните в него стойност на покупката, дата, час и номерата на касовата бележка и фискалната памет на касовия апарат. Клиентът може да сравни данните в издадената му на хартия бележка и от мобилното приложение. Ако има разлика, мобилното приложение позволява директен контакт с НАП по телефона, за сигнализиране за фалшива касова бележка.
Ако данните съвпадат, потребителят може да направи справка чрез приложението дали конкретната касова бележка е получена в сървърите на НАП. Ако всичко с бележката е наред, приложението показва в зелено, че документът е бил успешно получен в НАП. Ако има разлика в данните или бележката не е изпратена в приходната агенция, приложението дава възможност за подаване на сигнал по телефона.
Според НАП, мобилното приложение на приходната агенция до момента има над 50 000 инсталации от потребители, като броят им непрекъснато расте.
Ако клиент изобщо не получи касова бележка, може да сигнализира в НАП на телефона на Информационния център 070018 700 в работно време или на имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 27 Март 2019 13:47