Начало Водещи Образование 27 отличника и среден успех 5.06 е стартът на младите лекари от випуск Випуск 2018 на Медицинския
19 Ноември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 19 Ноември 2019 14:52
Вторник, 19 Ноември 2019 14:06
Вторник, 19 Ноември 2019 13:01
Вторник, 19 Ноември 2019 11:02
РЕКЛАМА
27 отличника и среден успех 5.06 е стартът на младите лекари от випуск Випуск 2018 на Медицинския Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 04 Декември 2018 14:18
MU mladi lekari Абсолвенти от Випуск 2018 г. на факултет „Медицина“ на Медицински университет - Плевен получиха във вторник, 4 декември, официално дипломите си за завършено висше образование. Традиционно тържествената церемония в зала „Магнум“ бе предшествана от празнично шествие от Ректората на Университета до площад „Възраждане”, където участниците поднесоха венец пред Вечния огън на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”. Празникът в зала “Магнум“ започна с посрещане на академичното ръководство и символите на вуза. Сред официалните гости на тържествената промоция бяха и представители на местната власт в лицето на председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански.
Пръв с поздрав към дипломантите се обърна ректорът на Медицински университет - Плевен проф.д-р Славчо Томов. В словото си той говори за медицината на бъдещето и предизвикателствата, които стоят пред младите лекари. „Скъпи дипломанти, днес вие поемате по един нелек път. Знам, че днес всички ще ви казват, че лесното беше дотук, оттук нататък предстои трудното и може би имат право. Това, обаче, което искам да споделя, е една малко по-различна гледна точка. От днес вие ще бъдете изправени пред решението да изберете между два големи пътя. Единият е класическият - пътят на съвременната медицина, такава, каквото всички ние я познаваме и практикуваме у нас и по света. И другият път - пътят на непознатото и неизвестното, пътят на предизвикателството“, каза в словото си проф. д-р Славчо Томов. „Дерзайте и следвайте мечтите си, гледайте напред и нагоре“, пожела на Випуск 2018 проф. д-р Томов.
Специален гост на тържеството бе почетният консул на Израел в България проф. д-р Красимир Методиев, който също се обърна с академично слово към младите медици. На добър час на Випуск 2018 пожела и кметът на Община Плевен Георг Спартански.
Първенец на Випуск 2018 на факултет „Медицина“, с успех отличен 5.95 е д-р Ива Симеонова от Плевен. Тя поздрави своите колеги с емоционално слово и благодари от името на всички дипломанти на родители, преподаватели и близки за подкрепата.
След 6-годишен курс на обучение 85 абсолвенти от България, Руската федерация, Украйна и Македония получиха своите дипломи за придобита образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „Лекар” и произнесоха тържествено Хипократовата клетва. Средният успех на Випуск 2018 Мн.добър 5.06. Отличниците - 27, бяха наградени с плакет на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи и награди за добър старт в лекарската си практика.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 10 Декември 2018 14:38