Начало Водещи Проблеми Поне още една година тунел „Витиня“ ще се преминава само през едната тръба
20 Април 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 20 Април 2019 13:14
Събота, 20 Април 2019 10:10
Петък, 19 Април 2019 17:00
Петък, 19 Април 2019 16:53
РЕКЛАМА
Поне още една година тунел „Витиня“ ще се преминава само през едната тръба Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 27 Септември 2018 16:34
tunel Vitinya Продължават ремонтите на съоръженията на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“. Целта е те да приключат преди началото на зимния сезон, каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов пред журналисти в Банско. Той подчерта, че през лятото е било невъзможно тези дейности да бъдат изпълнени заради засиления туристически трафик и сега е времето да бъдат направени, въпреки краткия срок преди началото на зимата.
Ремонтите на мостовите съоръжения ще продължат и през следващата година. Виадуктите са обследвани и е ясен редът, по който трябва да бъдат ремонтирани в зависимост от състоянието им, обясни инж. Глосов. На АМ "Хемус" извършваните в момента ремонти на съоръженията ще завършат до началото на зимния сезон с изключение на тръбата за София на тунел „Витиня“. Инж. Глосов съобщи, че при последните направени обследвания е констатирано, че тръбата има същите конструктивни проблеми, каквито е имала и тръбата за Варна преди нейния ремонт, завършен през миналата година. Поради това ремонтът на тръбата за София на "Витиня" ще продължи поне още една година.
Инж. Глосов обобщи, че на АМ „Тракия“ се ремонтират виадуктите при 20-ти км и между 34-ти и 39-ти км, които се нуждаят от възстановителни дейности от години. Подменят се и конструктивни елементи на моста над река "Елшишка“ при 89-ти км. Той припомни, че едното платно на виадукта при 20-ти км е ремонтирано през миналата година и тази година трябва да се довърши и другото.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 14 Ноември 2018 12:49