Начало Водещи Бизнес Няма решение за вноските по изгорелите полици в "Олимпик", обезщетенията ще бъдат получени
20 Юни 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 20 Юни 2019 10:02
Четвъртък, 20 Юни 2019 09:56
Четвъртък, 20 Юни 2019 09:51
Четвъртък, 20 Юни 2019 09:44
РЕКЛАМА
Няма решение за вноските по изгорелите полици в "Олимпик", обезщетенията ще бъдат получени Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Бизнес
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 21 Август 2018 18:24
grajdanska otgovornost Гаранционните схеми, които съществуват в застраховането в България и ЕС не предвиждат компенсация за вноските на хората при прикратяване на полица заради фалит на застраховател. Това стана ясно по време на извънредното заседание на парламента във вторник, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов, министри и ръководството на Комисията на финансов надзор (КФН).
Парламентът реши министерствата на външните работи, финансите и КФН да търсят "възможности за оказване на помощ (включително при необходимост на правна помощ)" на клиентите на фалиралата компания. В повечето случаи става въпрос за остатъчни вноски от по 30-40 лева. С решението властите препращат потребителите да си ги търсят в производството по несъстоятелност в Кипър.
От пренията в парламента стана ясно няма да бъдат нарушени правата на пострадалите при катастрофи, които имат да получават обезщетения от фалиралата компания. Те ще могат да предявят претенциите си директно пред българския Гаранционен фонд по силата на подписана от България и Кипър конвенция. Според нея разходът е за сметка на кипърския гаранционен фонд, но процедурно претенциите се предявяват в България. Оказва се, че обезщетенията ще се определят от родния Гаранционен фонд, който впоследствие ще си търси парите от Кипър. Въпросът е, че българският фонд все още не е сключил техническо споразумение по конвенцията, поради което процедурите тепърва трябва да се договарят, което ще забави процеса.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 14 Септември 2018 18:31