Начало Водещи Проблеми Родители неприятно изненадани от ниската оценка на труда на децата им, искат среща с кмета
23 Февруари 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 22 Февруари 2019 16:14
Петък, 22 Февруари 2019 14:54
Петък, 22 Февруари 2019 12:26
Петък, 22 Февруари 2019 09:44
Валути
РЕКЛАМА
Родители неприятно изненадани от ниската оценка на труда на децата им, искат среща с кмета Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 30 Май 2018 11:23
baletna1 arlekino Писмо до Комисията за разглеждане и класиране предложения за предоставяне на финансови средства и съфинансиране на културни проекти на територията на Община Плевен са изпратили родители на деца, които в момента са в Балетната школа към читалище "Съгласие".
Копие от псимото е изпратено до кмета Георг Спартански, до председателя на Общинския съвет, Мартин Митев и до средствата за масова информация.
Ето текста на писмото покана:
От родители на децата от Балетна школа при НЧ „Съгласие”,
Гр. Плевен
Уважаеми дами и господа,
Съвсем наскоро бяхме запознати със съдържанието на протокол № 3 от Заседание на Комисията за разглеждане и класиране предложения за предоставяне на финансови средства и съфинансиране на културни проекти на територията на Община Плевен, оценъчни карти на членовете на комисията и отговор на покана от Настоятелството на НЧ „Съгласие”. 
Неприятно изненадани и притеснени сме от ограничаването на съфинансирането на проекта „Ледената кралица”. Ситуацията е силно алармираща и застрашава провеждането на ежегодния балетен спектакъл, който е кулминация на труда, постоянството и вдъхновението на нашите деца и техните ръководители. Той е неразделна част от културната програма на Плевен от десетилетия, пълни залата дни наред с публика от всяка възраст, което е знак за професионализъм и разнообразие.
Оценяването на проекта е спорно, тъй като изкуството, макар и за деца, е редно да получава критика от експерти. Присъствието на некомпетентност и преднамереност е очевидно. Институции като тази, чиито представители сте Вие, би трябвало да подкрепят детските инициативи, а Вие правите икономия от тях. Децата имат нужда от вдъхновение и възможност за изява, особено в доказали успеха си дейности.
Обсъждането на финансовата част е редуцирано в документацията, за разлика от това на другите проекти. Балетът е сценично изкуство с крайна цел да бъде видяно, да радва и докосва сетивата на публиката, а вие го ограничавате в залата за екзерсиз.
Не намираме оправдание и за липсата на интерес, служебно уважение и явно лично отношение, проявени в ежегодно празния първи ред, определен за „официални гости”. Не чиновническото равнодушие е ключът към разкриване на детския потенциал, а неограниченото доверие, внимание и предоставяне на възможности.
Въз основа на споделеното по-горе и на съдържанието на вече цитираната документация, Ви каним на отворена среща. Бихме желали да проведем обсъждане с Вас относно причините за ограничаване на съфинансирането, както и условията за провеждане на бъдещи събития с подобен характер.
Очакваме Вашия отговор в разумен срок. При изразен интерес и готовност от Ваша страна, молим да ни насочите към удобно за Вас време, отново в разумен срок, за да организираме и самата среща".
Посочени са координати за връзка с Ралица Мяшкова.
В същия дух е и второто писмо от родители на деца, които се изявяват в друга формация в читалището - вокална група "Арлекино". В Заявление до кмета Спартански, подписано от Милена Костова като представител на всички родители, се посочва, че те са се запознали с протокол от заседание на Комисията за разглеждане и класиране предложения за предоставяне на финансови средства и съфинансиране на културни проекти по раздел 3 на Кутурния календар. И "със смущение и неяснота" са разбрали какви ниски оценки са дали някои от членовете на комисията, включително и оценки 0 (нула) в графата за художествени критерии и по-точно за Оригинална творческа концепция и художествена стойност. "Ние, заедно с ръководителките на групата знаем какъв труд вложиха децата за подготовката на концертите, присъствахме на тези концерти и видяхме с каква радост се гледаха, особено от детската публика", пишат родителите на арлекинчетата. искането им е за среща разговор с членовете на Комисията, който да даде "яснота за отношението, проявено към децата", да се получи "повече яснота за работата на комисията и начина, по който се извършва финансирането на подобни проекти".


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 19 Юни 2018 17:06