Начало Водещи Проблеми 30 метров канал временно отвежда излялата се по алеите на Кайлъка вода
23 Септември 2018 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 22 Септември 2018 12:38
Събота, 22 Септември 2018 09:38
Петък, 21 Септември 2018 16:20
Петък, 21 Септември 2018 12:37
Валути
РЕКЛАМА
30 метров канал временно отвежда излялата се по алеите на Кайлъка вода Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 09 Март 2018 17:47
Kajlaka kanal navodnenie2 Прокопан 30 метров канал, който да извежда в реката изтичащата по алеите на парк Кайлъка вода, временно успокои положението в парка. Спешната мярка е предприета по разпореждане на областния управител на Плевен Мирослав Петров като най-бързата и ефективна реакция с оглед на създалата се след снеготопенето ситуация, се казва в съобщение на Областната управа.
Каскадно разположените язовири в Кайлъка се изтичат в най-големия от тях „Тотлебенов вал”, но поради факта, че вече е запълнен изцяло, водата минава през преливника. Наред с това повишеното ниво на река Тученишка допълнително утежнява положението.
„След като прокопахме канала в началото на Кайлъка, водата е поспаднала и след обяд вече се беше оттеглила на 3- 4 метра от входа на парка. Това обаче далеч няма да бъде достатъчно, затова ще разговарям с управителя на ВиК, защото те стопанисват канала и шахтите по протежението на парка успоредно на реката. Ще настоявам за конкретни предложения от негова страна по отношение на възможностите за ревизия на сега съществуващата канализация, почистването й, а най-добре за нейната подмяна”, каза областният управител, който заедно с арх. Трифон Иванов – директор на Дирекция АКРРДС лично проследи ефективността от предприетите спешни мерки в наводнения парк.
„Продължаваме да търсим и алтернативни опции, които да доведат до трайното решение на този проблем”, категоричен бе Мирослав Петров.
Kajlaka kanal navodnenie1


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Събота, 24 Март 2018 13:46