Начало Водещи Проблеми Скандално: Непрозрачен читалищен съюз създал анкетна комисия за най-старото плевенско читалище
17 Октомври 2018 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 16 Октомври 2018 17:14
Вторник, 16 Октомври 2018 17:09
Вторник, 16 Октомври 2018 17:02
Вторник, 16 Октомври 2018 14:11
Валути
РЕКЛАМА
Скандално: Непрозрачен читалищен съюз създал анкетна комисия за най-старото плевенско читалище Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 17 Ноември 2017 11:57
chit.saglasie sgrada На извънредно заседание на читалищното настоятелство на НЧ "Съгласие 1869" в четвъртък беше взето решение адвокат Пламен Иванов, член на настоятелството, да занесе лично на заслужилия читалищен деец, областен председател на Съюза на народните читалища (СНЧ) Чавдар Луканов, членския внос на читалището за 2017 г. Г-н Луканов е отказал да приеме този членски внос с обяснението, че "в СНЧ е създадена анкетна комисия, която има за цел да определи статута на читалище "Съгласие 1869". За това информират от читалището.Непрозрач
Надяваме се, че това не е народен съд. Но каква тогава е целта?, питат от "Съгласие".
Ако това формално неприемане на членския внос цели да бъде изключено читалище "Съгласие 1869" от СНЧ, то нека това се каже в прав текст. Тогава 150-годишното читалище, което е било сред съорганизаторите при учредяването на този Съюз, само ще го напусне.
Това няма да е първото читалище, което ще напусне Съюза на народните читалища, с председател Николай Дойнов. Около последния редовен конгрес на организацията - през май тази година стана ясно, че 27 читалища от община Дулово, област Силистра са изпратили писмо за „липсата на прозрачност в делата на Съюза“ до Председателя на Народното събнание. С него те настояват да получат отговор на въпроси за легитимността на делегатите на конгреса, за контрола върху финансовата дейност на ръководството на СНЧ, информира Епицентър. Според тях, а такива са и нашите впечатления, уставът на Съюза е секретен. Освен това, според авторите на писмото; решенията не се взимат с мнозинство, не се знае как се изразходва държавната субсидия за Съюза на читалищата, както и членския внос. Заради всичко това читалища от областите Пазарджик, Ловеч, Ямбол, Видин, Хисаря, Силистра, Русе и други са напуснали СНЧ. Такива случаи има вече и в община Плевен.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 20 Декември 2017 10:35