Начало Водещи Образование Малчугани от ГПЧЕ станаха първи с “Игрите на дядо и баба”
17 Октомври 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 16 Октомври 2019 16:01
Сряда, 16 Октомври 2019 15:44
Сряда, 16 Октомври 2019 15:22
Сряда, 16 Октомври 2019 14:02
РЕКЛАМА
Малчугани от ГПЧЕ станаха първи с “Игрите на дядо и баба” Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Неделя, 04 Май 2014 17:52
В края на февруари 2014 година Фондация “Институт за информални иновации” обяви Първи национален конкурс за иновативни идеи “Енциклопедия на забавленията”. Според организаторите конкурсът цели да провокира въображението, изобретателността, талантите и изследователските способности на децата и учениците в интересна за тях област чрез създаване на електронна „Енциклопедия на забавленията“ като нова културна ценност със световна значимост, развиваща раздела за деца в „Encyclopedia of Entertainment“.
Начинанието бе подкрепено от Министерство на образованието и науката, РИО София-град и Регионалните инспекторати по образованието в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Стара Загора и Шумен, Синдикат на българските учители, Мрежа на учителите - новатори.
Общите критерии за оценка, по които са оценявани постъпилите до 25 март 2014 година предложение са: оригиналност на иновативната идеята; съответствие на основната тема; икономичност и приложимост на идеята; естетическо оформление на материалите за конкурса. При оценяването се е имало предвид още: актуалност на предложената идея за статия в енциклопедията; брой на предложените заглавия за статии; брой и качество на разработените статии; брой и качество на предложените илюстрации; брой и качество на предложените източници за разработване на статиите в енциклопедията.
Журито на Първия национален конкурс за иновативни идеи “Енциклопедия на забавленията” класира на първо място учениците от ІV б клас в ГПЧЕ - Плевен за разработката “Игрите на дядо и баба”. Децата, под ръководството на своята учителка Искра Арабаджиева, са събрали и представили 12 игри, които техните родители, баби и дядовци са играли в детството си. Сред тях са познатите на мнозина Жмичка, Пусни, пусни кърпа, Царю - порталю, отвори порти, Гърнета, Свинка.
На второ място е „Морско кръщене” - авторски проект на  колектив от 10 ученици от Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване от Русе, а трети са Теодора Джоргова - автор на статиите и Диана Темелкова - илюстратор, ученички в НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ в София с “Онтология на киселото мляко или как се създава свят“ и „Всичко мислимо е зримо, всичко зримо е мислимо“.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 07 Май 2014 11:54