Начало Водещи Най-важното
16 Октомври 2018 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 16 Октомври 2018 17:14
Вторник, 16 Октомври 2018 17:09
Вторник, 16 Октомври 2018 17:02
Вторник, 16 Октомври 2018 14:11
Валути
РЕКЛАМА
Най-важното
МЕТРО Плевен става на 10 години! Празнувайте с нас на 16 октомври! Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Водещите новини - Най-важното
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 15 Октомври 2018 17:05
METRO 10 godini v Pleven
Скъпи приятели и партньори,

Преди 10 години, през октомври, МЕТРО КЕШ&КЕРИ отвори врати в град Плевен.
От тогава до днес се радваме на развитие, което допринесе за просперитета и бизнес дейността на града, а повишаващият се интерес от страна на гражданите е сигурно мерило за успеха на МЕТРО.

За нас е голямо удоволствие, да Ви поканим на нашият юбилей по случай 10-тата ни година. Нека заедно се насладим на подготвените специални оферти, томбола с награди, и още много интересни изживявания.

Заповядайте на 16 октомври, вторник, от 10 часа.
Очакваме Ви!
Последно променен на Понеделник, 15 Октомври 2018 17:11
 
Ученици от НУ „Христо Ботев” се запознаха с историята на видни плевенски фамилии, оставили следа за бъдните поколения Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Водещите новини - Най-важното
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 05 Октомври 2018 14:23
NU Hr.Botev turisticheski marshrut2На 2 октомври 2018 година Младите възрожденци от НУ „Христо Ботев” и ученици от IV клас участваха в Ученически турове по Проект "Историята на Плевен оживява. Памет за знатните плевенски родове и красивите стари сгради" на Фондация "Съвременна плевенска медия", целево финансиран по Програма „Ти и Lidl за по-добър живот“.
Децата преминаха по два от маршрутите - „Строители“ и „Меценати“, които включват знакови места, свързани с историята на града като Регионалният исторически музей, Винарското училище, Читалище „Съгласие“, Мавзолеят и Общината.
Ученици от Гимназията по туризъм представиха на Младите възрожденци и техните съученици интересни факти за посетените обекти и изнесоха беседа за членове на видни плевенски фамилии, които са живели, работили и оставили следа за бъдните поколения. Участниците в проекта се запознаха и с печатни издания, свързващи обществения, икономически и културния разцвет на града с най-видните негови представители.
NU Hr.Botev turisticheski marshrut1
Последно променен на Петък, 05 Октомври 2018 16:28
 
Беше направена първата копка на новия завод на „Леони България“ в Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Водещите новини - Най-важното
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 27 Септември 2018 13:54
Leoni-parva kopka„Официалната церемония за “първа копка” на нашия завод в Плевен потвърждава стратегията за разширение на Леони в Източна Европа. Това е радостно събитие както за България, така и за нашата компания. Тук намерихме надеждни партньори и сме уверени, че ще изградим устойчив бизнес във вашата страна. Част от нашата мисия в региона ще бъде не само да сме полезни икономически, но и активно да допринесем за социалния му живот“, заяви Ралф Маус, директор оперативни дейности и производство в Леони, направление “Кабелни системи”. Инвестицията на най-големия производител в Европа и четвърти в световен мащаб на електрически системи, кабели и други компоненти за автомобили, е на стойност 32 млн. евро, от които 16 млн. евро са инвестирани в самата сграда и още 16 млн. евро в оборудване. Новата производствена база се очаква да започне функционирането си до края на 2018 г. и ще създаде между 2000 и 2500 нови работни места в региона.
Площта на завода в Плевен е 28 120 кв. м., от които около 14 000 са за производствени мощности. Останалата част ще бъде заета от съблекални, столова и зона за обучения. Пълният капацитет на завода ще бъде достигнат постепенно до 2020 г., според плана на адаптиране на пространството към нуждите на производството. Компанията вече започна да търси и наема специалисти по качеството, логистиката, контрол по производството, инженери, човешки ресурси, администрация, счетоводство и други.
От Леони вярват, че откриването на производство в България е стратегическа стъпка в развитието на бизнеса им в Източна Европа.
От българска страна инвеститор и основен строител със сключен дългосрочен договор за наем е „Хоризонт-Иванов“, който е инвестирал в проекта 16 млн. евро. Светослав Богалински – директор „Бизнес развитие“, обяви, че “Днешният старт на строителството на този завод е плод на двугодишния ентусиазъм в работата на Хоризонт-Иванов. Благодарим на Леони за партньорството и доверието. Това е успех не само за нас като строително-инвестиционна компания, а и за България и Северозапада”.
Сред присъстващите на официалната церемония за първата копка бяха вицепремиерът на Република България Томислав Дончев, който от сподели, че “да бъдеш инвеститор изисква смелост” и поздрави компания Леони за правилното решение да изберат България като инвестиционна дестинация. “Подобни инвестиции създават дългосрочна промяна. И след като реиндустриализацията на Южна България вече е факт, е време това да се случи и със Севера. И тази тенденция ще промени България към по-добро”.
Към гостите адресира поздравленията си и Министърът на икономиката Емил Караниколов, който подчерта, че “най-важното за региона е, че тази инвестиция ще подобри пазара на труда, което ще се отрази положително на цялостната икономика на региона”.
Кметът на Плевен Георг Спартански беше категоричен, че “за подобно успешно начинание е необходимо добро партньорство между държавата и всичките й институции. Плевен се пребори с Ловеч, Пловдив и Видин за тази инвестиция. И вярвам, че нашият град е локомотивът, който може да изведе региона към една по-добра икономическа картина. Изключително съм благодарен на всички, които направиха това възможно.”.
Сред гостите на събитието бях още заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, областният управител на регион Плевен Мирослав Петров, председателят на общински съвет на Община Плевен Мартин Митев, както и народни представители от Плевенски регион, директорът на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, съветникът по икономическите въпроси на Немското посолство Хубертус Клинк, представители на местния бизнес и представители на местни и национални медии.
Последно променен на Петък, 28 Септември 2018 11:06
 
Поне още една година тунел „Витиня“ ще се преминава само през едната тръба Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Водещите новини - Най-важното
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 27 Септември 2018 15:34
tunel VitinyaПродължават ремонтите на съоръженията на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“. Целта е те да приключат преди началото на зимния сезон, каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов пред журналисти в Банско. Той подчерта, че през лятото е било невъзможно тези дейности да бъдат изпълнени заради засиления туристически трафик и сега е времето да бъдат направени, въпреки краткия срок преди началото на зимата.
Ремонтите на мостовите съоръжения ще продължат и през следващата година. Виадуктите са обследвани и е ясен редът, по който трябва да бъдат ремонтирани в зависимост от състоянието им, обясни инж. Глосов. На АМ "Хемус" извършваните в момента ремонти на съоръженията ще завършат до началото на зимния сезон с изключение на тръбата за София на тунел „Витиня“. Инж. Глосов съобщи, че при последните направени обследвания е констатирано, че тръбата има същите конструктивни проблеми, каквито е имала и тръбата за Варна преди нейния ремонт, завършен през миналата година. Поради това ремонтът на тръбата за София на "Витиня" ще продължи поне още една година.
Инж. Глосов обобщи, че на АМ „Тракия“ се ремонтират виадуктите при 20-ти км и между 34-ти и 39-ти км, които се нуждаят от възстановителни дейности от години. Подменят се и конструктивни елементи на моста над река "Елшишка“ при 89-ти км. Той припомни, че едното платно на виадукта при 20-ти км е ремонтирано през миналата година и тази година трябва да се довърши и другото.
 
Във Велико Търново заловиха банда телефонни измамници - рецидивисти от Левски, откраднали от наивници над 50 хил.лева само през септември Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Водещите новини - Най-важното
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 25 Септември 2018 12:23
telefonna-izmama1Полицията във Велико Търново неутрализира група, извършвала телефонни измами. Извършителите са задържани в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на телефонните измами, проведена от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – В. Търново, колегите им от РУ – В. Търново и областните дирекции в Плевен и Ловеч. В хода на операцията, след извършена телефонна измама на 20 септември тази година на 68-годишна жена от В. Търново, на която са били отнети 400 лева, 600 евро, златни и сребърни накити са задържани мулето – 18-годишен от Радомир и 37-годишен мъж от Левски, многократно осъждан, с 9 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления, водил телефонните разговори с потърпевшата. В схемата участвал и негов 30-годишен съгражданин, който към момента се укрива от служителите на реда и е обявен за общодържавно издирване.
От проведените допълнителни оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установено, че тримата в периода 5-20 септември са извършили още две телефонни измами на територията на ОДМВР във Велико Търново по същата схема. При тях от 85-годишна жена от Арбанаси са били отнети 10 000 лева, а от 77-годишна жена от В. Търново 33 600 лева, 150 долара, 350 евро и около 40 грама златни накити.
След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. 37-годишния е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, а мулето е предадено на служители от друга областна дирекция.
Работата по доказване и документиране на участието на тримата в телефонни измами, извършени на територията на други областни дирекции в страната продължава.
 
« НачалоПредишна12СледващаКрай »

Страница 1 от 2