Начало Водещи
19 Октомври 2017 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини
Сряда, 18 Октомври 2017 17:41
Сряда, 18 Октомври 2017 15:31
Сряда, 18 Октомври 2017 13:37
Сряда, 18 Октомври 2017 12:55
Валути
РЕКЛАМА
Водещите новини
Ученици от двете водещи гимназии в Плевен - Математическата „Гео Милев“ и С преподаване на чужди езици, ще пътуват до Страсбург по програма „Евроскола“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Най-важното
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 16 Октомври 2017 17:32
euroskola montanaНа 14 октомври Информационното бюро на Европейския парламент в България проведе в Монтана регионално състезание за участие в програма „Евроскола“.
Младежкият дом бе домакин на надпреварата, в която взеха участие 12 училища от областите Видин, Враца, Монтана и Плевен. Член на журито бе евродепутатът Владимир Уручев (ЕНП), който сподели, че е впечатлен от знанията и високото ниво на подготовка на учениците, и заяви, че подобни срещи с младежи укрепват вярата му в бъдещето на страната.
Шест ученически отбора от града домакин, Видин, Враца и Плевен заслужиха с представянето си пътуване до Страсбург, Франция, където ще се превърнат в евродепутати за ден.:
Гимназия с преподаване на чужди езици, Плевен;
Профилирана природо-математическа гимназия „Академик Иван Ценов“, Враца;
Математическа гимназия „Гео Милев“ Плевен;
Природо-математическа профилирана гимназия „Св. Кл. Охридски“, Монтана;
Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Петър Богдан“, Монтана;
Гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, Видин.
Отборите участници бяха съставени от 5-ма ученици, ръководени от един учител. Преподавателите нямаха право да участват в самото състезание и да се намесват в представянето на учениците си. Представянето на всеки отбор беше оценявано от жури в състав: Теодор Стойчев, ръководител на Информационното бюро на ЕП, Владимир Уручев, член на ЕП (ЕНП), Таня Чунтова, връзки с обществеността в Информационното бюро на ЕП, и Бойко Благоев, ръководител на отдел „Комуникации“ в Представителството на Европейската комисия в България.
Членовете на журито бяха силно затруднени при вземането на решенията си поради високото ниво на подготовка на учениците.
Програма „Евроскола“ има за цел да насърчава най-младите европейци да опознаят Европейския парламент, да се включат чрез симулирани заседания в работата му и дори да гласуват неговите резолюции. Чрез нея ученици от училища във всички страни членки на ЕС прекарват един ден в Европейския парламент в Страсбург, където участват в симулация на неговата работа, разискват и разиграват гласуване по въпроси от интерес за Европейския съюз в рамките на „Младежкия европейски парламент“. По време на своя парламентарен ден около 500 европейски ученици участват в „заседания на комисиите“ и в пленарни заседания, разискват и гласуват резолюции, като дебатите се водят основно на френски и английски език. От мига, в който пристигнат в ЕП в Страсбург, учениците престават да представляват своето училище и стават част от многоезични работни групи, сблъскват се с многообразието на различните национални и лингвистични особености в ЕС. Чрез необикновения урок на този ден се подкрепя европейското гражданско образование и с дължимото уважение към културните и езиковите различия между държавите членки се допринася за развитието на европейско съзнание.
 
Млада жена с "Опел Астра" уби велосипедист при челен удар Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Най-важното
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 16 Октомври 2017 12:04
katastrofa velosipedistНа 14 октомври 2017 година около 13,30 часа на път град Свищов – село Българене, "Опел Астра" управляван от 22-годишна от град София, движейки се в село Българене след десен завой е изгубила контрол над автомобила. Удря челно правилно движещият се в насрещното платно велосипедист – 70-годишен от селото. След това минава през тротоара, блъска последователно 3 циментови стълба и се спира в каменна ограда, като събаря част от оградата. Вследствие на удара е пострадал велосипедистът, който с множество наранявания е транспортиран за ЦСМП - Плевен с опасност за живота. Около 15,00 часа е починал.  Водачът е изпробвана с техническо средство алкотест - "Дрегер 7510", който е отчел отрицателен резултат и е взета кръв за лабораторно изследване. Причина за ПТП е движение с несъобразена скорост от страна на водача автомобила. Уведомен е прокурор от ОП - Плевен за престъпление по чл.343, ал.1, б."в" от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

 
Немска компания представя инвестиционните си намерения в Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Най-важното
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 10 Октомври 2017 11:52
LEONI power distributerПредставители на немската компания „LEONI“ - утвърден производител и доставчик на компоненти за автомобилната индустрия, ще представят дейността на фирмата на 19 октомври в Плевен. Намеренията на „LEONI“ са да изградят производствено предприятие през 2018 г. в града ни.
Информационната кампания ще стартира със среща на мениджъри от „LEONI“ с кмета на Община Плевен Георг Спартански и ръководители на местни институции. По време на срещата ще бъде направена фирмена презентация и представени бъдещите вложения.
Същия ден в зала „Катя Попова” от 15 и от 17 часа ще се състоят две последователни презентации на „LEONI“ с участието на представители на Бюрото по труда в Плевен, за граждани с цел привличане на интереса им към фирмата като потенциален работодател. Подобни събития се предвиждат в следващите дни и в други общини от област Плевен.
Немската компания започва и мащабна информационна кампания в местни и национални медии за популяризиране на дейността и намеренията си.
От визитната картичка на компанията става ясно, че “LEONI“ АД, основана през 1917 година, е глобален лидер на система за окабеляване и кабелна технология. Фирмата е на 4-то място в света и е №1 в Европа. “LEONI“ има около 75 000 служители в 32 страни от цял свят. Ръководството й е мотивирано не само да запази, но и да разшири позициите си на световен пазарен лидер. Немските инвеститори имат желание да открия предприятие или клон на „LEONI“ в България като интересът им е насочен към Северозападния регион на България.
Последно променен на Вторник, 10 Октомври 2017 12:04
 
29 500 лева “заработил” за 6 месеца телефонен измамник от трима наивни плевенчани Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Най-важното
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 16 Октомври 2017 10:17
telefonna-izmama1Плевенските криминалисти установиха и задържаха 41-годишен, който взимал пари от телефонни измами в Плевен. Първото престъпление е извършил на 3 април 2017 година, когато е взел от 67-годишна, жителка на квартал „Сторгозия“, 6 500 лева. Жертвата е изтеглила паричната сума, след което я оставила на улицата до контейнер за смет. Второто престъпление е извършил на 11 юли 2017 година, когато е измамил 82-годишна плевенчанка, като я ощетил с 13 000 лева. Парите потърпевшата е изхвърлила през терасата си. На 13 юли е измамил 85-годишен плевенчанин. Възрастният мъж е оставил в платнена пазарска чанта сумата от 10 000 лева и 2 лични карти - неговата и на съпругата му на улица "Дойран" в Плевен между паркиран лек автомобил и тревна площ.
Извършителят се е представял за полицейски служител и под претекст, че се провежда полицейска акция по залавянето на телефонни измамници е искал парите. В хода на проведените оперативно - издирвателни мероприятия е установен и задържан мъж от Горна Оряховица. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 210, ал. І, т. 1, във връзка с чл. 209, ал. І, връзка чл. 20, ал. ІІ, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. Разпитан е като такъв пред служебен защитник, признава вината си, като дава подробни обяснения. Задържан е с постоянна мярка „задържане под стража“ в следствен арест. По случая работиха служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" - ОД на МВР - Плевен, под ръководството на прокурор при РП - Плевен.
Последно променен на Сряда, 18 Октомври 2017 10:23
 
Георг Спартански: Няма извинение да се искат допълнително суми от родителите Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Най-важното
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 10 Октомври 2017 10:45
G-Spartanski„Не съм отменил заповедта, с която забранявам събирането на пари в детските градини извън регламентираните в общинската наредба месечни такси. Всеки директор, който не я изпълнява, ще понесе отговорност”, така отговори кметът на Община Плевен Георг Спартански на зачестилите към него въпроси от родители, на които са искани пари за различни консумативи. По повод постъпилите сигнали са разпоредени незабавни проверки, информира той. В издадената на 21 септември 2016 г. заповед е разписано, че всяко събиране на финансови средства от директори и учители, извън предвидените в закона такси, ще се счита за незаконосъобразно. При констатирани нарушения на заповедта ще бъдат приложени разпоредбите на чл. 187, т. 7 от Кодекса на труда.
Спартански подчерта отново, че детските градини са единствените второстепенни разпоредители, на които местната издръжка се превежда ежемесечно в размер на 100 % и средствата покриват всички нужди от консумативи. „Може само родители, които имат желание, да осигуряват допълнително материали извън стандарта. Директорите не могат да ги задължават да внасят пари под една или друга форма. Същото важи и за настоятелствата и обществените съвети. Няма извинение да се искат допълнително суми от родителите”, добави кметът. Той припомни и издадената наскоро заповед с подобна забрана от Министъра на образованието Красимир Вълчев.
Кметът оповести и предстоящи проверки за спазване на работното време от директорите на детските заведения също след постъпили сигнали.
Последно променен на Вторник, 10 Октомври 2017 11:33
 
« НачалоПредишна12СледващаКрай »

Страница 1 от 2
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти