Начало Топ тема Убийството на Мишел Шест години затвор получи извършителят за убийството на Мишел
13 Ноември 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Шест години затвор получи извършителят за убийството на Мишел Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Топ тема - Убийството на Мишел
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Четвъртък, 30 Октомври 2014 16:02
Вчера разширен състав на Плевенския окръжен съд определи присъда по делото за убийството на 19-годишния Мишел Коцев от Плевен. Припомняме, че на 8 октомври Окръжна прокуратура - Плевен повдигна обвинение пред Окръжен съд - Плевен срещу 17-годишния Мирослав Димитров от град Плевен, за това, че на 29 март тази година в Плевен, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил Мишел Коцев. От Прокуратурата информираха, че убийството е извършено с особена жестокост, което е престъпление по чл.116, ал.1, т.6, във вр. с чл.115, във вр. с чл.63, ал.2, т.1, във вр.чл.54 от НК.
Според заложеното по тези членове в закона, на непълнолетните, навършили шестнадесетгодишна възраст, предвидените в особената част на НК наказания се променят по следния начин: доживотният затвор без замяна, доживотният затвор и лишаването от свобода за повече от петнадесет години се заменят с лишаване от свобода от 5 до 12 години.
Обвиняемият Мирослав Димитров, който през декември ще навърши пълнолетие, беше признат за виновен и осъден на 9 години, редуцирани с 1/3 заради признаването на фактите в обвинителния акт и съкратеното съдебно следствие, които първоначално ще изтърпи при общ режим в затвора за непълнолетни в Бойчиновци. Освен това Съдът приспадна при изпълнение на наказанието лишаване от свобода времето, през което подсъдимият е бил задържан, считано от 29 март 2014 година и го осъди да заплати направените деловодни разноски.
Димитър Марковски, един от адвокатите на обвиняемия, обяви пред журналисти, че ще обжалва така постановената присъда. Защитниците на Мирослав бяха категорични, че са съгласни с доказателствата по делото, но този нещастен инцидент се е случил, след като техният клиент е бил нападнат от Мишел два пъти непосредствено преди трагедията и за тях това убийство е извършено в пределите на превишаване на неизбежната самоотбрана, което е съвсем друг тип престъпление. Марковски подчерта, че са съгласни с фактите по делото, но не и с квалификацията.
На този етап Съдът реши да остави Мирослав в ареста, докато не изтече регламентираният срок за обжалване на присъдата, тъй като тя все още не е влязла в сила, като адвокатът му заяви, че на не са решили дали ще обжалват и това решение. Адвокат Марковски допълни, че клиентът му има желание да довърши своето образование и поради тази причина за него е по-добре да остане в Бойчиновци и след навършване на пълнолетие, тъй като така ще има възможност да осъществи намеренията си.
Потърсихме за коментар и прокурор Иван Ширков, който наблюдава делото, но не успяхме да разговаряме с него, за да разберем дали решението на Съда ще бъде обжалвано и от страна на Прокуратурата. Според информация, Съдът не е уважил частния граждански иск на родителите на Мишел за по 300 000 лева кръвнина на ищец, но, доколкото стана ясно, те ще направят втори опит.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
НАРОДА  - Продажници   |2014-10-30
Слепи и подкупни съдии! Как живеете като съучастници на убийци? В охолство, предполагам. Какъв дебелокож дебил трябва да си, за да повярваш във версията на съучастници в убийство, че 1 срещу петима е нападал с голи ръце 5 копелета с ножове?
Народе, събуди се, трепят децата ни, измиват кървавите си ръце с пари, и ни карат да страдаме безмълвно...
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 31 Октомври 2014 17:20