Начало Топ тема Убийството на Мишел Адвокатът на Мирослав: Убийството може да се окаже при неизбежна самоотбрана
21 Ноември 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Адвокатът на Мирослав: Убийството може да се окаже при неизбежна самоотбрана Печат Е-мейл
( 4 Гласа )
Топ тема - Убийството на Мишел
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Четвъртък, 03 Април 2014 08:40
advokat-markovski Плевенският окръжен съд остави вчера в ареста за постоянно 17-годишния Мирослав Димитров, който е обвинен за убийството на Мишел Коцев. Трагичният инцидент се разигра на 29 март следобед в плевенския квартал "Дружба", а мярката беше поискана от Окръжна прокуратура - Плевен. След решението на съда Мирослав да остане за постоянно в затвора, един от адвокатите му - Пламен Енчев, каза, че ще обсъди с майката, момчето и адвокат Марин Марковски, който е другият защитник на обвиняемия, дали да обжалват наложената мярка в тридневния срок, предвиден от закона. Според Енчев, в делото има достатъчно доказателства, че Мирослав Димитров е бил провокиран от убития, но към този момент нямат категорична теза какво ще пледират.
Марин Марковски изказа пред журналисти мнение, че следствието е още в много начална фаза, „обясненията на обвиняемия са доказателство в наказателния процес и аз като негов защитник не мога да му дам съвет да дава обяснения още в началото. Така че засега това гласно доказателство го няма. Факт е, че има убито едно младо момче, че има сбиване и пререкание, а преди това и агресивно поведение на Мишел. Тези факти ги има в кориците на делото. Обясненията на Мирослав Димитров, моя доверител, още ги няма в корицата на делото", допълни той. Според топадвоката, свидетелите по случая, които са разпитани, са добросъвестни, непълнолетни млади хора, които са много коректни и няма съмнение за достоверността на показанията им.
Марковски уточни, че не се ръководи от правилото адвокатът да прехвърля вината на жертвата, но според показанията на свидетелите, е имало предизвикателно държание от страна на убития Мишел, като Мирослав е казал на жертвата "Хайде да си стиснем ръцете” и му е подал ръка, но въпреки неговото дружелюбно поведение, става скандал. Марин Марковски посочи, че според показанията на свидетелите, Мишел е сключил своите ръце на гърба си и е предизвикал Мирослав да го удари. Мирослав се отдалечил,
но Мишел отправил обиди по негов адрес и той се върнал да се разберат, допълни адвокатът.
На въпрос дали защитата твърди, че Мирослав е действал при самоотбрана, адвокатът отговори, че за да твърди това аргументирано, трябва да направи анализ на всички доказателства, „има сериозни възможности да се помисли, при това нападение, на което той е бил жертва, ако той е нанесъл удара, дали не се е отбранявал". Друго, което спомена адвокат Марковски, е, че се притесняват за безопасността на Мирослав, тъй като приятелите на Мишел отправяли заплахи за саморазправа към обвинения. Той допълни, че "когато има такова тежко убийство, винаги има реакция и това е нормално, но тук реакцията на приятелите е над обичайната и виждам реална опасност за здравето и живота на моя доверител".
Опитният защитник обясни още, че положението на клиента му е много деликатно в тази ситуация, защото бащата е починал преди няколко години, живее само с майка си, физически е доста слаб и не би се справил с една агресия, насочена към него. Ето точните му думи: “Има презумпция за невинност. Докато не влезе една присъда в сила, той е невинен. Това е задължителната позиция на адвоката. А в конкретния случай майката, която е вдовица, това момче, което, вие го виждате, тежи с мокри дрехи 40 килограма, без закрила, се опасява, че при едно освобождаване може да бъде малтретиран. И благодаря, че вие отразявате това мнение, тъй като, обявено предварително, смятам, че в някаква степен е полезно за него и ще го пази”.
Марковски допълни, че Мирослав има много добри характеристики и е отличен ученик.
Марковски изключи категорично да има някакви данни за наличие на любовен мотив в инцидента, довел до убийство. Няма дори реален мотив, няма омраза, няма отмъщение, допълни той. Единствената връзка с любовна история е обяснението на Мирослав защо носи нож в себе си. Той е пояснил, че бившата му приятелка има нов приятел и той се е притеснявал от него, но с пострадалия Мишел не са имали нищо общо и не са се познавали преди инцидента, нито пък са имали общи приятелки. Марковски добави, че „ножът
не е някакъв кой знае колко голям”
и не говорим за кама или нещо такова, а за малко ножче, каквото носели повечето младежи.
Марковски обясни още, че свидетелските показания на приятелката на Мишел и на свидетелите от компанията на Мирослав в голяма степен съвпадат, но има една особеност - че приятелката на жертвата се е намирала на около 10-15 крачки от мястото на инцидента и убитият е бил с гръб към нея. „Тя е добросъвестна, но не е видяла всичко”, подчерта адвокатът.
Той не изключи и възможността, след като се съберат всички доказателства по делото, обвинението да бъде подменено от умишлено с убийство при случай на неизбежна самоотбрана.
Изясни се, че не е поставян и въпросът дали момчетата, придружаващи Мирослав, са оказали някакво насилие над жертвата, тъй като основното на този етап е раната, причинила смъртта и от кого е причинена тя.
Марковски допълни, че не бива да забравяме, че все още не е доказано, че клиентът му е извършителят на престъплението и докато това не се докаже, той е невинен. Според адвоката, винаги има причини, които са свързани и с външни фактори и „колкото и да е мъчително да кажем за едно момче, което си е отишло ненавреме от този свят, че има и в неговото поведение неща, които в конкретни случаи обясняват и оневиняват, те реално съществуват”.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-07-21
Марковски защитава убийци.Затова сред нас те ще налагат правосъдието.
Теодор   |2014-04-17
Пуснете направо убиеца на свобода, те приятелите на Мишел го чакат с туба вазелин, готови да му дадат мъжки ласки.... Ще си направите беля, ще го лежи и някой друг за свестен ей!
gost   |2014-04-16
Защо се защитават убийци? Толкова ли сте тъпи, бе хора?! Убийството си е убийство и утре ще е вашето дете...
Кой разсъждава толкова повърхностно - приятелите на Мишел го защитавали - е не, бе. Всеки трезвомисшещ ще го защитава, не само приятелите.
Не ги познавам момчетата, но не можеш да кажеш на черното бяло, нали? Единия е убиец и заслужава да изгние в затвора, не само той, ами и родителите му, затова, че са го възпитали такъв!
Не ми пука колко добър ученик е, какви социални проблеми е имал, как нямал баща и т.н. - това, което е направил е чудовищно! И нищо, ама нищо не го оправдава! Както и нищо няма да върне момчето от гроба.
Не може да му дават на този от 2-8 год, това е престъпление, та той е убил човек!!! И сега с тази свиня адвокатчето (п.с дано халират роднините на този убиез, които плащат на Марковски, защото това, че майка му събирала пари за образование и сега ги дала за адвокат, са поредната глупост, която изчетох... Колко пък да е малък хонорара на Марковски, или пък колко задова да притежава майката?!)
Anyway - дано приятелчатата на убития и останалите му роднини да се замислят за кой се застъпват, защото днес е Мишел, утре ще са те. И ако не се вразумят, дълбоко им го пожелавам!

Време е за промяна и нека не позволяваме сред нас по улиците да се разхождат убийци, който за най-малкото ще те надупчат в сърцето!
gost  - re:   |2014-04-16
Гост писа:
стига сте съчинявали истории за това какво се случило започнахте да приличате на счупен телефон то небеше ,,заклан като прасе,,прободен в сърцето отпред отзад.Не само че незнаете какво се е случило ами си и измисляте историята така че на вас да ви се хареса и ако може пострадалият ви приятел да се окаже най- невинния човек на земята.Усещам ,че ще има много разочаровани когато истината излезе и тази трагедия се окаже просто последствие от нелепо стечение на обстоятелствата.помислете дали можете да приемете нещо различно от вашето мнение или ще продължите да настоявате да е както на вас ви се иска"просто последствие от нелепо стечение на обстоятелствата" си ти, когато майка ти те е родила!
gost  - re: Advokat   |2014-04-16
Адвокат писа:
Opredeleno kato cheta komentarite me navejda edna edinatvena misal, a tq e che sa napisani ot hora s intelektualen dificit. Ako imashe pone edin normalen shteshe da si lichi. Ako ne e markovski shte bade ivanov, georgiev, petkov i t.n. Opredeleno zakona iziskva zashtitnik, tova koi e zashtitnika si go izbira liceto. Tezi zlosni obidi sreshto kolegata govorqt za edna nevejest ot strana na horata napisali komentarite. Darjavata e na tozi hal imenno zaradi takiva hora kato vas mili komentatiri deto ne znaete kakva e advokatskata profesiq i za kakvo sluji. Samo umnite hora shte me razberat za jalost za istanalite .......


Ти, ако си адвокат, как така нямаш елементарно ниво на български език?! Пише се ДЕФИЦИТ, не Дифицит!
И после ми коментираш и изказваш мнение кое как е...
Явно с УВИЕЦА сте на едно ниво - малоумни и невежи!
gost  - re:   |2014-04-16
Гост писа:
я каква стана тя имаме една протегната ръка и едно нежелание нещата да приключат мирно май май приятелчето ви Мишел не е чак толкова невинно знам за правилото ,,за умрелите или добро или нищо,, но набедихте за убиец момчето което е търсело мир,а сега

Засили ли се и с избласкай главата в стена с всичка сила, моля!
Гост   |2014-04-07
я каква стана тя имаме една протегната ръка и едно нежелание нещата да приключат мирно май май приятелчето ви Мишел не е чак толкова невинно знам за правилото ,,за умрелите или добро или нищо,, но набедихте за убиец момчето което е търсело мир,а сега
Гост   |2014-04-07
стига сте съчинявали истории за това какво се случило започнахте да приличате на счупен телефон то небеше ,,заклан като прасе,,прободен в сърцето отпред отзад.Не само че незнаете какво се е случило ами си и измисляте историята така че на вас да ви се хареса и ако може пострадалият ви приятел да се окаже най- невинния човек на земята.Усещам ,че ще има много разочаровани когато истината излезе и тази трагедия се окаже просто последствие от нелепо стечение на обстоятелствата.помислете дали можете да приемете нещо различно от вашето мнение или ще продължите да настоявате да е както на вас ви се иска
Гост   |2014-04-07
Много бързо сложихте етикети,,убиец,,и,,жертва,, Как го преценихте?Данеби да сте били там и да знаете ,как е било? За вас е важна само вашата,,истина,,изхождайки от крайния резултат и приятелството ви с пострадалото момче.А ако се окаже, че нараняването е станало случайно при възникналия бой предизвикан именно от него, тогава какво ще казвате Сигурно ,че няма справедливост,че всички са корумпирани и т. н.Стига сте манипулирали обществото налагайки измислената си ,,справедливост,, и оставете на следствието да разкрие какво е станало и кой колко е виновен
гост   |2014-04-06
Никой не е застрахован от такова нещо,все пак не забравяйте,че на всеки може да се случи такава трагедия.Утре вашите деца,братя,внуци може да се защитят и да са в положението на обвинения.Да всяко второ дете вече носи нещо за самозащита,защото за съжаление повечето тинейджъри са наркомани като Мишел
всеки със чувста  - Убиеца заслужава смърт, а не думата   |2014-04-05
Има престъплени посред бял ден пред свидетели. Какво тепърва ще се разследва? Или ще се заличават следи и ще се подкупват съдии? Журналисти, и вие ли сте против народа? Убиецът няма право на защита, както убитият няма да може се защити и да осъществи мечтите си. Той също е бил дете-в началото на житейския живот. Един запъртак изрод му отне живота, а сега е жертва.
Осъзнай се, Ивета. Дай думата на убития, за да има равенство!
всеки със чувста  - Ивета да се вразуми   |2014-04-05
Как така „БЕДНОТО” адвокатче, което така неистово се опитва да спаси НЕЩАСТНОТО си клиентче ни хвърля прах в очите. Скъпи ми г-н адвокатец Вие май сериозно ни взимате за невежа и нищожна сган. Хайде сега малко да ни ограмотите как едно момче, което е само с приятелката си, решава да предизвика някой, който очевидно не е сам, а в компанията на неколцина пияни полу-човеци. Елементарно е Господине това е най-низша психология- никой не предизвиква множеството при положение, че иска да спаси себе си и човека, когото обича, освен ако не е загубил и последната капчица чувство за самосъхранение. Дори и така да е, това не дава никому право да отнема живот! Обяснете на нас невежите как било модерно едва ли не да си носим ножче в джоба и забележете не било кама, така де ако носим хладно оръжие, което е по-малко по размери от меч или ятаган, то не е оръжие, а бебешка залъгалка, може би. Ами утре ще реши, че много хора носят Макаров и ще му се прииска и на него. Така е драги адвокате, защо да се учудваме- момчето днес е ученик и носи нож, утре ще завърши и ще си набави пистолет, а на пенсионна възраст ще се барикадира в дома си и ще обстрелва полицаи. Но момчето не е виновно, защото е било предизвикано- Мишел си го е търсил … Ама Вие още малко така разпалено ще започнете да ни убеждавате, че оня само е държал ножа, а Мишел сам се е наръгал … ЧЕТИРИ ПЪТИ !!! И приятелката му била далеч, а той бил с гръб, до колкото всички ние знаем очите са на предната част на главата и вероятно не е задължително те да са на нивото на острието, непосредствено до него за да станеш свидетел на убийство. Господине не сте „поканен” на дело за самоубийство, защитавате УБИЕЦ ! Защитавайте го защото го е страх горкия убиец, страх го е за животеца му. А ние всички Ви „вярваме” и чакаме момента, когато „жертвата” в това престъпление Мирослав ще се разплаче и ще се извини и ние всички ще му „простим”. Горкия- един цял разгневен град иска да му стори лоши неща. И защо казвате пострадалия, а не убития ?!?! Какво казахте адвокате?- нещо от сорта, че при всяко престъпление има разгневени хора, но тук е в по- голяма степен, а замисляли ли сте се защо ?!?!... НИЕ ЗНАЕМ! Ще Ви оставим още малко да си поблъскате необременената главица, пък дано я разбиете!
ПОЧИВАЙ В МИР МИШЕЛ !!!
Адвокат  - Advokat   |2014-04-04
Opredeleno kato cheta komentarite me navejda edna edinatvena misal, a tq e che sa napisani ot hora s intelektualen dificit. Ako imashe pone edin normalen shteshe da si lichi. Ako ne e markovski shte bade ivanov, georgiev, petkov i t.n. Opredeleno zakona iziskva zashtitnik, tova koi e zashtitnika si go izbira liceto. Tezi zlosni obidi sreshto kolegata govorqt za edna nevejest ot strana na horata napisali komentarite. Darjavata e na tozi hal imenno zaradi takiva hora kato vas mili komentatiri deto ne znaete kakva e advokatskata profesiq i za kakvo sluji. Samo umnite hora shte me razberat za jalost za istanalite .......
Гост   |2014-04-04
Според мене е око за око и зъб за зъб ! Да му се е*ава майката на тоя лайнар !
......  - .........   |2014-04-04
tova bulgaria e ebati filma
в памет на Мишел Коцев  - защитник на злото   |2014-04-03
Ивета Димитрова, да види снимките на пребития и убит Мишел, след това, ако все още има сърце, да продължава да разпостранява думите на Дявола.Да и изсъхнат ръцете, дано, ако продължи да разпостранява долните лъжи на най-големия и безкруполен лъжец в България!
Мария  - Дете убива дете   |2014-04-03
А бе хора какви ги пишете това са деца, дете убива дете.Това нормално ли е,трябва в най- скоро време да се вземат мерки за тази свободия, трябва да се убединят родители, учители , общество и правителство и да се сложи край на това безумиеееееееееее
gost   |2014-04-03
Тази Ивета Димитрова нормална ли е? Тя майка ли е? Съгласна ли е нейни близки да са пребити и убити и дебела дсвиня да твърди, че е самозащита?
Миглена  - Умри ти ,говедо долно!!!   |2014-04-03
Някой знае ли Марковски да е защитавал честни хора? Вие нормални ли сте? Мишел е смазан от бой, а онзи запъртък Мирослав няма следи от бой по него!Всеки, който повиши тон на Мирослав ,ще буде убит!
Проклети да сте всички, който давате думата на убийци да оформят общественото мнение. Била съм учителка в у-ще, и знам как се пишат 6-ици-учителите са заплашвани от учениците, които нито учат, нито се интересуват от знания. Пълни невежи. И винаги биячите са провокирани от другите....Засрамете се, не ви ли е срам да давате думата на убийци! ? Утре вашето дете ще буде дзверски пребито, и вие ще вярвате на Марковски?
Миглена  - Защо публикъвате изявления на убийци   |2014-04-03
Защо публикувате изказванията на тази дебела свиня? Сърцето му е обвито в сланина и няма чувтсва? Но къде сте вие?Утре Мирослав ще убие вашето дето, ей така, на пега, ще ви заколи като свиня, Адвокат Свиня Марковски ще го оправдае отново...и вие пак ще публикувате и ще хвалите убийци???!!!
Гост   |2014-04-03
аз знам другата страна на монетата,но приятелите на виновния още са му приятели и си го защитават ,а сега виждам как някои от тях се заканват да линчуват виновния ЛИЦЕМЕРИ справедливостта за която говорят е само според интереса
Гост   |2014-04-03
приятелите са си приятели , ако мишел беше убил мирослав пак щяха да си го защитават, а не от сраведливост
Ичка   |2014-04-03
Дано с вашите деца и внуци се случи същото за да видите другата страна на монета за която толкова ламтите.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 04 Април 2014 08:55