Начало Топ тема Протест в Телиш Румен Петков: У нас министър-председателят се вижда само със себе си
17 Декември 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Валути
РЕКЛАМА
Румен Петков: У нас министър-председателят се вижда само със себе си Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Деница КИТАНОВА   
Петък, 06 Юни 2014 08:13
Румен Петков заедно с Цветан Антов и младежи от АБВ дадоха пресконференция в клуба на БТА от 11 часа в четвъртък. Бившият вътрешен министър беше сред първите политици, които коментираха думите на лидера на ДПС, Лютви Местан за предсрочни избори. Според Петков това е “продължение на кафето в Кърджали”. Румен Петков смята, че трябва да има предсрочни избори и обясни два мотива за това. Първият е порочният начин на управление, каза Петков, визирайки един от ключовите сектори - енергетиката. Втората причина за искането на пресрочен вот е провалът на кабинeта. “Мисля, че никой няма съмнения, че ще има извънредни парламентарни избори. Ние от АБВ говорим вече 2 месеца за провала на Парламента, защото за мнозинство е трудно да се говори в този Парламент. То е нещо твърде имагинерно и почиващо на нездрава основа. Разни функционери от БСП обясняваха как 85% от предизборните ангажименти на партията са изпълнени, как правителството е изключително стабилно, как който говори срещу правителството, работи за Бойко Борисов и всякакви такива несериозни неща”, коментира Петков.
“Докато в седмицата след изборите започнаха едни обяснения как за изборния резултат е виновно правителството, как БСП не вижда в това правителство лявото управление и не се изпълняват ангажиментите, т.е. неща, които са твърде хаотични, даже и за претърпяла поражение политическа структура”, заяви пред плевенските медии бившият вътрешен министър.
“Днес г-н Местан повтори нашите констатации и разбиране за бъдещето и развитието на процесите за стабилизиране в страната”, заяви Румен Петков. Той определи екипите в правителството като групи, защото представляват различни интереси и главно интереса на Делян Пеевски. “И на министър-председателя, и на министър Стойнев аз съм предоставил една папка, в която имаше много сериозни документи за ключовата фигура в българската енергетика - Георги Христозов. Той беше назначен в управата на Българския енергиен холдинг и след това в управата на АЕЦ “Козлодуй”. Петков показа свидетелство за съдимост на Георги Христозов, в което ясно пише, че е осъждан. “В нарушение на Закона за сигурността на информацията, той е назначен на този пост, в който той трябва да има достъп до секретна информация. Поради факта, че той е осъждан той няма как да има досег до секретни материали. Въпреки това министър-председателя и министър Стойнев не предприеха никакви стъпки и действия. Странен е фактът, че той самият е съсобственик на ТЕЦ във Видин. Това е много ярък израз на конфликт на интереси. Това означава корупционна зависимост на министър Стойнев и корупционна зависимост на министър-председателя. Смея да твърдя, че г-н
Христозов се протектира от Делян Пеевски.
Това порочно управление е недопустимо за европейска страна като нашата. Европейската комисия и еврокомисарят виждат, че българската енергетика се управлява по един изключително непрозрачен и противообществен начин. За съжаление, това правителство, начело с Пламен Орешарски подчини българската енергетика на интереси, които са много далече и против интересите на българското общество и държавата”, отчита Румен Петков.  
Енергетиката ни е пред колапс, задлъжнялостта в сектора надхвърля 2.5 милиарда лева, предупреди още Петков.
Според него управляващите са сключили и изключително непрозрачни и финансово неизгодни договори за изграждане на „Южен поток“. Строежът на неговото сухопътно трасе в България струва в пъти повече, отколкото полагането на тръбите на „Северен поток“ на дъното на морето, а това е абсурд, заключи Румен Петков.
Втората причина, според него, е провалът на правителството. То, по думите му, е единственото правителство от 90-та година насам, което е внесло по-малко от 10 проектозакони за една година.
“За една година няма никакъв разговор на БСП със синдикатите. Нещо по-лошо, няма разговор на правителството със синдикатите. Има тристранен съвет, който, образно казано, живее на батерии. Правителството е в много тежка и външнополитическа, и вътрешна изолация. Правителството живее някакъв самостоятелен живот. Нашият премиер вижда министър-председател само сутрин, когато се бръсне. Не е нормално в една държава, която има претенциите след няколко години да председателства ЕС, министър-председателя да се вижда само със себе си”, категоричен бе Румен Петков.
“Изходът от тази криза е започването на диалог. Включително и на солиден диалог в лявото политическо пространство, за какъвто отдавна се обявява АБВ. Трябва да определим национални приоритети, за които всички да работим, необходими са и мерки за стабилизация на страната, както и предсрочни избори, за да може всичко това да се реализира”, обобщи доскорошното знаково лице в БСП.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 06 Юни 2014 13:15