Начало Топ тема Протест в Телиш В Телиш могат да спят спокойно
12 Ноември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
В Телиш могат да спят спокойно Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Топ тема - Протест в Телиш
Написано от Деница КИТАНОВА   
Вторник, 04 Март 2014 10:40
Под формата на учение започна изнасянето на имуществото от бившето поделение в село Телиш, информираха в края на миналата седмица от Областната администрация в Плевен. Базата бе вариант за разкриване на бежански лагер, но правителството се отказа от него заради несъгласието на местните жители.
За да се запознаят с хода на дейностите на място отидоха  областният управител Илиян Йончев и главният секретар на Областна администрация Емил Димитров. „Смятам, че се реши един тежък за региона конфликт", казва Йончев. Той подчерта, че правителството е положило много усилия за овладяване на потока от бежанци, което е довело до отпадане на необходимостта от изграждане на лагер в село Телиш.
Специализирана техника ще товари и извозва имуществото от района на бившето поделение. Според специалистите провеждането на операцията под формата на учение е полезна заради готовността на структурите да реагират при възникнали бедствия и аварии.
Румен Петков на пресконференцията на АБВ в пресклуба на БТА коментира изнасянето на имуществото от бившето поделение в село Телиш. Мислех да не коментирам въпроса, но съм впечатлен от безпардонността на главния секретар на Областната администрация, Емил Димитров и затова си струва чрез вас обществеността да знае генезиса на тази дискусия, свързана с евентуалното изграждане на бежански лагер в Телиш, каза Петков за медиите. Ако трябва да сме наясно кой е човекът, който със своите действия и в общественото пространство, и с институциите не допусна изграждане на бежански лагер в Телиш - това е полк. Марин Шкодров. Първоавторът на идеята за изграждането на бежански лагер в Телиш според Румен Петков е Емил Димитров,
който на празника на община Перник, където е роден и, естествено, е бил поканен от кмета на града Росица Янакиева, споделил пред министъра на отбраната и още петнайсетина човека идеята на територията на Перник и на територията на Телиш да бъде изграден бежански лагер, защото “отговарят на условията”. “Сега точно той да обяснява, че това било учение за колко дни може да се направи лагер и след това колко дни може да се разфасова той, е най-малкото нелепо”, каза още г-н Петков. Той изрази очакванията си към плевенските депутати да зададат въпроса към министъра на отбраната Ангел Найденов колко струва това учение. Според него тази стъпка не е била анализирана нито от гледна точка на сигурността, нито от гледна точка на ефекта върху гражданското общество и неговата реакция. Според Петков правителството е било подведено. Той коментира, че и областният управител знае кой е авторът на идеята за Телиш и попита този човек какво прави още в областната администрация, тъй като нагнетява напрежение и води до условия на накърняване на националната сигурност на страната. Петков заяви пред медиите още, че е разговарял и с общинския председател на БСП - Плевен, Цветко Цветков и той също подкрепя неговото мнение. Правителството и областният управител трябва да вземат мерки срещу поведението на главния секретар Емил Димитров, завърши бившия вътрешен министър.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 04 Март 2014 13:33