Начало Топ тема Протест в Телиш Румен Петков се оттегля от партийните постове в БСП - Плевен
18 Юни 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Румен Петков се оттегля от партийните постове в БСП - Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Иванка ВАТЕВА   
Вторник, 21 Януари 2014 11:31
Точно 3 месеца, след като беше избран на този пост, Румен Петков обяви, че се оттегля като председател на Областния партиен съвет в Плевен, какъвто е от 21 октомври 2013 г. Той няма да бъде и председател на Областния партиен щаб на БСП. За това информира първа вчера агенция „Фокус".
Г-н Петков потвърди новината за "Посредник". Той каза, че е разговарял за намерението си с председатели на общински партийни съвети в областта и с доскорошния председател на Областния партиен съвет, Васил Антонов. Изборът на нов областен лидер се наложи след избирането на Антонов за народен представител, тъй като устава на БСП не позволява съвместяването на длъжностите. На заседанието, което предстои в края на януари, Румен Петков официално ще подаде оставката си пред членовете на Областния партиен съвет и ще обясни мотивите, поради които прави това.
В последните дни между него и председателя на социалистите, Сергей Станишев, се разгоря задочна дискусия. В едно от телевизионните си участия Румен Петков каза: „На вчерашното (бел.ред. - от 18 януари) съвещание с областни партийни съвети той си е позволил едни крайно неверни и лъжовни, манипулативни твърдения по адрес на Георги Кадиев и неговото семейство, по адрес на Младен Червеняков, по мой адрес. Аз ще отговоря на тези неща на заседание на Националния партиен съвет, защото такава непочтеност не бива да бъде оставена безнаказана. Мен областните председатели ме познават, защото съм работил с огромната част от тях и много добре знаят какво мога и какво не мога, но да се правят такива внушения... не съм допускал, че нашият председател може да падне толкова ниско". “Станишев просто трябва да се оттегли, за да тръгне партията напред от положението, до което е доведена”, е позицията на Румен Петков.
Бившият вътрешен министър заяви вчера, че категорично остава член на БСП и ще продължи работата си както в Националния партиен съвет, така и в Областния партиен съвет на БСП като негов член, и в Общинския партиен съвет в Плевен, “със съзнанието, че партията се нуждае от дълбоки реформи - и идейнополитически и организационни и кадрови такива в нейното ръководство”.
Петков нееднократно и открито критикува председателя на социалистическата партия. На пресконференция в Плевен след парламентарния вот през май м.г. той каза: "За съжаление, Сергей Станишев показа, че няма избори, които не може да загуби. Той пропусна шанса вчера да запази личното си достойнство. Сега е моментът да покаже, че има партийно мислене, да се оттегли, да свикаме по най-бързия начин конгрес”.
Според последните му изявления, разминаванията му със Станишев са свързани с много лошо неизпълнение на предизборните ангажименти. Пак задочно Петков върна ръкавицата така:
„Тук се говори за предателство. Аз не мога да предам БСП, но ръководството на БСП предаде каузите, идеите. Ръководството на БСП излъга избирателите си, защото ги излъга по един много циничен начин. Излъгахме за Белене, излъгахме за плоския данък, за тютюнопушенето”.
Как ще се отрази новината за оставката на Румен Петков на плевенската организация и на цялата партия, предстои да видим.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-01-22
ДА СЕ НАДЯВАМЕ ,ЧЕ ЩЕ ХОДИ НА СЕЛО ДА КОПА ЦАРЕВИЦА...КАКТО Е КАЗАЛ...АМА ДА АМА НЕ....!
Stefan Danailov  - Разгеле   |2014-01-20
Eeeee, разгеле...тая противна свинска муцуна да се разкара от сцената. По прицип симпатизирам на червените (поради липса на други), ама тоя гьонсурат мнооооу ме дразнеше... по-дяволите човече, върви си и не се връщай никогиш...
Гост   |2014-01-20
IZNENADAN
Гост   |2014-01-20
няакой знае ли защо?
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 21 Януари 2014 15:00