Начало Топ тема Протест в Телиш Сигурно е! В Телиш няма да има бежански лагер
20 Февруари 2020 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Сигурно е! В Телиш няма да има бежански лагер Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Протест в Телиш
Написано от Вестник "Посредник"   
Неделя, 15 Декември 2013 19:19
Категоричното твърдение е на кмета на Телиш, Нели Дакова. Това й е съобщил лично един от изпълнителните директори на национална компания “Индустриални зони”, каза тя за “Посредник”. В петък, 13 декември, той е съобщил на Дакова, че е дошло становище от МС, с което се казва, че няма да се изгражда бежански лагер в Индустриална зона Телиш. Според Дакова решението е за окончателна отмяна на плановете за изграждане на бежански лагер, а не, както бе съобщено от вицепремиера Цветлин Йовчев, за временно спиране. Не е ясно кога точно е взето решението, но, по думите на Нели Дакова, хората на селото и до момента нямат нищо черно на бяло - нито че ще се изгражда, нито че няма да се изгражда бежански лагер. Ние сме сигурни в това, което ни съобщиха и се доверяваме на казаното ни, най-малкото защото базата на бившето поделение в Телиш е собственост на “Индустриални зони”.
Барикадата на моста над жп линията, изградена по време на протестите, остава, но в петък вечерта хората са прекратили денонощните дежурствата там.
Барикадата остава, най-малкото като като символ на несъгласието на 900-те жители на Телиш да съжителстват с  4000 бежанци, каквито бяха плановете на правителството. Естествено, телишчани са щастливи от развоя на нещата, сподели Дакова. Силно е да се каже, че се чувстваме победители. По-вярно е да се каже, че сме горди за това, че с постоянсто отстояхме и запазихме правото си да живеем спокойно, категорична е Нели Дакова.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 16 Декември 2013 11:40