Начало Топ тема Протест в Телиш Няма да правят бежански център в Телиш, засега
21 Февруари 2020 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Няма да правят бежански център в Телиш, засега Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Протест в Телиш
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 29 Ноември 2013 20:33
Към момента кабинетът е спрял плана си за изграждането на бежански център в Телиш. С малко разширяване на сега действащите бежански центрове може и да не се наложи изграждането на нови места за настаняване на бежанци.
Това беше част от отговора на вътрешният министър и вицепремиер Цветлин Йовчев днес, в парламентарния контрол, на въпрос на депутата от “Атала” Любомир Владимиров за плановете на МС да изгражда бежански центрове в страната.
“Лично аз вярвам, че ще успеем да се справим с наличните места за настаняване на нелегални имигранти и бежанци”, каза министърът. Не се предвижда изграждането на бежански центрове и в други райони на страната.
Как разчитат думите на г-н Йовчев и какво възнамеряват да предприемат, попитахме Марин Шкодров от инициативния комитет на протестиращите в Пелиш. Намерихме го на блокадата, която от затваря пътя към бившето ракетно поделение край селото. “Министър Йовчев каза, че е замразен обектът, но не каза, че е отменено – каза г-н Шкодров. – Причините са условията, като се оправи времето е ясно какво ще стане. Ние нямаме избор – стоим тук, никой не мърда, ако минете с влак ще видите палатките и знамената. Но да ви кажа, че обезглавиха протеста ни и вече не правим шествия и блокада на пътя. Понеже сме пречели, вече няма инициативен комитет, аз се явявам само като председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса. Самите протестиращи свалиха доверие от нас. Сега се явяваме само с авторитета си – кмета, аз, двете говорителки, които, обаче, не са освободени”. За информацията, появила се в интернет, че между 2 и 4 декември в Телиш ще бъдат докарани 200 нелегални имигранти, но не сирийци, а от Афганистан и Алжир, Марин Шкодров каза: Нека не си разкриваме източниците, но това са лица, подлежащи на екстрадация и те ще тръгнат от друго място, не от Телиш. След 4-и започват да ги събират за екстрадация”.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2013-11-30
това е хубаво
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 02 Декември 2013 09:34