Начало Топ тема Обновяване на центъра на Плевен Монтираха част от новите осветителни тела на площада
19 Декември 2018 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Валути
РЕКЛАМА
Монтираха част от новите осветителни тела на площада Печат Е-мейл
( 4 Гласа )
Топ тема - Обновяване на центъра на Плевен
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Четвъртък, 17 Юли 2014 07:08
Част от осветителните тела вече са монтирани изцяло. Снимка: авторът Работата по монтажа на новите стълбове и осветителни тела на територията на централната пешеходна зона в Плевен вече е започнала, информираха от пресцентъра на Общината. На пешеходните алеи и зоните на отдих ще бъдат разположени общо 78 четириметрови стълба с енергоефективни осветителни тела, които са с модулни светодиоди LED 50W. Корпусът на този модел осветител е от лят алуминий, а разсейвателят е изработен от поликарбонат, допълват от пресцентъра.
Светодиодите на новите лампи са с живот над 50 000 часа, а всеки от тях има монтирана специална оптична леща, която да осигурява необходимото за осветителните тела разпределение на светлината. Новите стълбове са с вградено елтабло и миниатюрен предпазител, а самите осветителни тела са с кръговосиметричен и асиметричен рефлектор с тясно и широко светлоразпределение и защита от заслепяване.
Освен новите лампи, в централната част ще бъдат използвани за осветление и съществуващите 20 броя 16-метрови стълбове. На част от тях ще бъде преработена рогатката и ще се монтират прожекторни осветителни тела с металхалогенни лампи с мощност 250 W, които са с индивидуална компенсация на реактивната мощност и корпус от алуминиева сплав, обясниха още от пресцентъра.
Заедно с работата по осветлението на центъра е започнат монтаж на 72 прожектора за вграждане в земята в района на параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец". Те са предназначени за архитектурно осветление на сградата, като прожекторите могат да се регулират и насочват в две равнини.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Хмм   |2014-07-16
Тази сградка отзад да вземат да я стегнат малко .
Ламби   |2014-07-16
Светодиоди, а не светЛодиоди...
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 17 Юли 2014 15:06