Начало Топ тема Обновяване на центъра на Плевен Разрушават големия фонтан, но защо...
18 Юни 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Разрушават големия фонтан, но защо... Печат Е-мейл
( 7 Гласа )
Топ тема - Обновяване на центъра на Плевен
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Сряда, 26 Март 2014 11:47
Вероятно през последните дни сте забелязали, че освен усилената работа, която кипи по подмяна на настилката в центъра и преобразяване на зелените площи на Водната каскада в Плевен, започнаха ремонтни дейности и на големия фонтан на площад ”Възраждане”. Преди повече от година беше създадена цяла група във фейсбук, която се обяви против разрушаването на Каскадата, тъй като тя е един от символите на града. За да успокоим всички, които се чудят защо се руши в момента, ще припомним, че това е част от проекта за реконструкция на централната част.
Предвидено е да бъде извършен основен ремонт и реконструкция не само на инсталациите, но също на хидроизолацията, настилките и облицовките на фонтана. Общата им площ е 840 кв. м. За саниране е предвидена и машинната зала. Основната цел на проекта е да се подобри въздействието на водните съоръжения и за да се постигне това е необходимо прецизиране и актуализация на водните количества, в зависимост от исканите водни ефекти, с тенденция към намаляване разхода на вода и електричество и възможности за различни сценарии, обясниха неотдавна от екипа по проекта, на встъпителната пресконференция за него.
Около входа за машинното на фонтана ще бъде поставена нова настилка - декинг.
В проекта е включено премахване на повредените облицовки и настилки, до бетон, както и саниране на съществуващи стоманобетонни елементи. На дъното и стените на фонтана ще бъде положена хидроизолация.
Облицовките, които не са повредени, ще бъдат върнати на място, а където се налага, ще бъдат поставени нови такива по дъното и стените на фонтана. Предвидено е и изграждане на нова система от ефекти, посредством съвременни енергоефективни решения за водна архитектура - помпи, дюзи, осветление и др.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-03-27
Защото са по-надеждни...Тези лампи и целия ремонт са ок
Miro  - Улично осветление   |2014-03-27
Защо не се слагат лампи със слънчево захранване , а някакви със лед светлини....
браво кмете   |2014-03-26
Браво кмете, щом така храчат по всичко хубаво в града ни, значи са уплашени до смърт от теб. Защото бачкаш. И си личи. Плюха и по ремонта на центъра, и по новите тролеи, и по асфалтираните улици, и по новия басейн, и по новия стадион, и по новия арт център и реновираната Градска градина, и по това, че ще се строи нова спортна зала, и по новите пейки и кошчета за боклук, по оправената Индустриална зона, по оправения Кайлък, по всичко ново и хубав, което направи, наприемр детските площадки. Те са в ужас. Давай все така и ще те преизбораме яко
до наблюдател   |2014-03-26
Кой и колко ти плаща за безумията ти?
до предния   |2014-03-26
Голяма част от плочките се запазват, завиват в найлон и складират, за да с е използват. Стоят на купчини по центъра.Ама ти нали си яко политически плювач олигофрен, та това ще кажеш.Видял си ги, но се правиш на луд. Идиот долен. Я кажи, като изрови Стефан Туцьо дебелия мазняр цистерната на Спортното и я продадохте за скрап, колко пари взехте? А кум му Тошко , де разсипа "Марин Дринов",колко пари прибра от това, че направиха чисто нова дограма и сложиха ограда за 250 хил на учиище, за което се знаеше, че се закрива след няколко месеца. Ей, това помияритев н а Зеленограбски и оня помияр Спиртански сте най-сле, разсипахте града, а сега гледате на всичко хубаво и ново да го плюете и окъкате. негодници шибани
Наблюдател  - Здраво крадат   |2014-03-26
Интересно, колко ли парички ще приберат Стойков и Цачева покрай "ремонта на каскадата". Сигурно поне толкова, колкото от ремонта на крепостта "Сторгозия".
Защото реконструкцията на центъра можеше да се извърши доста по-икономично. Можеше, например, да се запазят част от плочките, вместо да се разбиват с къртач. А после тези плочки да бъдат използвани за настилка на тротоари и алеи в други части на Плевен. Можеше, но не би, сигурно защото ако се ползват старите плочки, няма как да се краде. Което очевидно е основната цел на управляващия тандем Стойков-Цачева.
До скептиците   |2014-03-26
Абе хора,вие когато си ремонтирате банята не къртите ли преди това.Хайде стига с това отрицание.Случващото се е прекрасно.Още повече че става дума за европейско финансиране.А колкото до каскадата-нея никой няма да я пипа.Дори се предвижда ремонт и на нея,но на по-късен етап.
до evgenya   |2014-03-26
Женьо, Прочете ли материала? И на теб ли да го пействам с големи букви? В "Посредник" и още няколко медии има подробна карта на проекта, може да се види, само като го потърсиш. Отдавна има из медиите карта. Още от първата пресконференция по проекта. Отделно в двата края на Главната, в началото и края на огражденията стоят огромни двуметрови квадратни рисунки с подробно описание и онаглеждение как ще изглежда каскадата и центъра след ремонта. Това, че ти явно освен, че не можеш да четеш, не можеш и да виждаш, явно си е твой проблем.Ами поне не ни раваляй кефа, че ще имаме най-накрая нов център, че си потрошихме краката по тия скапани мраморни счупени плочки, майките поставиха по 1 количка счупена и по няколко чифта обувки съсипани. Новоти си е ново - съмненията си запази за себе си. И един съвет - гледай на света малко по-оптимистично и вярвай в хубавото.
Evgenya   |2014-03-25
Редно е да дадат снимка на проекта, за да се види как ще изглеждат фонтаните и въобще цялата главна. Бях в града на 3ти март, разкопан център- и никъде не видях как ще изглежда преустроеният площад и кога се очаква да се завърши проектът. По медиите също не намерих такава информация. Обиколила съм всички големи градове в България и мисля, че това е най-красивата каскада. На тръни съм да видя какво ще се сътвори, докато не се предоставят поне снимки на очаквания проект.
Гост   |2014-03-25
Ще стане много хубаво, сигурен съм. Всяко ново е хубаво. Друг е въпросът, че има една групичка хора, които отчаяно калят всичко ново, което се случва в града ни. Защо ли не искат да се развиваме?
Гост   |2014-03-25
Светлано, ма, а прочети първо материала, пък тогава плюй. Можеш ли да четеш? Или по това време на денонощието алкохола ти е в повече и ти замъглява очичките? Но явно не ти замъглява желанието да плюеш с ярост ейбтака, бе да мислиш. Специално за теб, защото си явно единствената, която може да пише, макар и със съмнителен успех, пък не може да чете: За да успокоим всички, които се чудят защо все пак се разрушава в момента, ще припомним, че това е част от проекта за реконструкция на централната част на Плевен.
Предвидено е да бъде извършен основен ремонт и реконструкция на хидроизолацията, настилките, облицовките и инсталациите на фонтана, които са с площ от 840 кв. м., включително саниране на машинната зала. Основната цел на проекта е да се подобри въздействието на водните съоръжения и за да се постигне това е необходимо прецизиране и актуализация на водните количества, в зависимост от исканите водни ефекти, с тенденция към намаляване разхода на вода и електричество и възможности за различни сценарии. Около входа за машинното на фонтана ще бъде поставена нова настилка – декинг.
За да се постигне всичко това, трябва да се изберат подходящи нови струйници и осветление, съобразно исканите водни и светлинни ефекти и система за тяхното управление, избор на нови помпи и връзка със смукателния колектор и струйниците. В проекта е включено и премахване на повредените облицовки и настилки, до бетон, както и саниране на съществуващи стоманобетонни елементи. На дъното и стените на фонтана ще бъде положена хидроизолация. Облицовките, които не са повредени, ще бъдат върнати на място, а където се налага, ще бъдат поставени нови такива по дъното и стените на фонтана. Предвидено е и изграждане на нова система от ефекти, посредством съвременни енергоефективни решения за водна архитектура - помпи, дюзи, осветление и др. Сега чатна ли?
лора   |2014-03-25
Плевенчани явно са забравили какво е да се ремонтира града щом изпадат в ужас при всеки опит за реконструкция. От статията става ясно, че всичко е наред и дори ще стане по-хубаво.
ремонтира се целия център   |2014-03-25
прочете материала преди да правите некоректни квалификации.
az sam   |2014-03-25
А дано стигнат парите, че ако свършат преди да бъде завършено всичко което е разбито, по-добре да не бяха почвали.
Svetlana Dimitrova  - Kakvo stava s plevenskite fontani????   |2014-03-25
Kakvo stava s plevenskite fontani???
Nali niamashe da gi pipate???
Kmet lajec li si imame???
Vsichki v obshtinata li ste kradci i lajci???
Ne vi li e sram???
Strax ot gospod niamate li???
Ne gi razbivaite tova e nai-krasivoto koeto sam vijdala v jivota si..
Molia vi ako ste balgari i plevenchani..
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 26 Март 2014 17:58