Начало Топ тема Обновяване на центъра на Плевен 115 дървета повече след обновяването на центъра
19 Април 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
115 дървета повече след обновяването на центъра Печат Е-мейл
( 7 Гласа )
Топ тема - Обновяване на центъра на Плевен
Написано от Гена ЦВЕТАНОВА   
Вторник, 11 Март 2014 11:41
Вчера в Община Плевен беше дадена пресконференция във връзка с изпълнението на проект “Обновяване и модернизация на физическата среда, чрез реконструкция на Централната пешеходна зона на град Плевен”. Ръководителят на проекта, Евгени Генов и експерти от екипа информираха за дейностите, новите строителни работи и очакваните резултати.
Максимална стойност на проекта е 5 846 880.19 лева, а общата стойност за реализиране на oсновните обекти е 4 911 841.36 лв., от които 4 666 249,29 лв. безвъзмездна финансова помощ и 245 592,07 лв. собствен принос. За реализиране на допълнителните обекти  - “Водни огледала“ и “Пеещ фонтан“ са нужни 935 038,83 лв., но те ще бъдат отпуснати при възможност. Засега сигурни са средствата за обновяване на пл. “Възраждане”, пешеходната зона до пл. “Свобода” и големия фонтан. 29 202 кв.м ще е обновената и рехабилитирана площ. От нея озеленените площи ще са 6 927 кв.м, реновирани водни съоръжения - 840 кв.м и 21 435 кв.м. обновена и реконструирана пешеходна зона.
Ще бъде изградена система за управление на уличното осветление и напоителна система за зеленината. С водата, осигурена от сондажа пред Централна поща, ще се реши въпросът с поливането на тревните площи и частично захранването на Водната каскада.

“Имаме амбицията да превърнем Плевен в първия град в България с бяла LED светлина”

заяви арх. Красимир Попов, ръководител на екипа, изготвил проекта. Планира се осветителните тела на пешеходната зона, който са с височина 4 метра, да са с бяла светлина, вместо с преобладаващо жълта, каквато е към момента. Това ще доведе до минимално светлинно замърсяване, поясни арх. Попов.

Отводняването ще бъде направено с минимални по размер ревизионни отвори от чугун

моноблок, което, по думите на арх. Попов, не представлява интерес за крадците. Ще има няколко по-големи капака, но и те ще са със заключване, а и в следващ етап, по друга програма или със свои средства Общината би следвало да предвиди видеонаблюдение.
Други

очаквани резултати са подобряване на въздействие на водните съоръжения, намалени разходи за вода и електричество

и въвеждане на нови стандарти и изграждане на нова система от ефекти със съвременни енергоефектни решения за водната архитектура. “Отделяме специално внимание на зелената част на града и напояването. В момента видовете дървета, макар и бетонирани, живеят благодарение на това, че са в близост до подпочвена вода. Но при площите в централната градска част не е така. С предвидената нова поливна система от водоизточник - сондаж. Има свободно разпределени на тази вода за цялата градска част. Мястото на сондажа ще бъде закрито със зеленина”, заяви арх. Попов.
Арх. Попов сподели, че в количествената сметка на проекта са предвидени 10 000 кв.м. от старите настилки да бъдат демонтирани, извозени и съхранени, включително и варовиковите бордюри. Тези настилки ще послужат за поддържане на друга част от града или част от тях ще бъдат вложени в дейностите на проекта. До събота са извозени и съхранени 51 палета в базата на “Паркстрой”, каза Евгени генов. По план се предвижда да бъдат съхранени до 30% от настилките, но този дял може да се окаже по-висок.
“В Плевен ще бъде първото публично пространство, направено със специално заключване на паважната настилка”, коментира още арх. Красимир Попов. Ще бъдат използвани няколко метода - мокро и сухо полагане, а там където има съществуваща растителност, няма да се излива бетон.

Новата настилките се произвеждат в България, в гр. Елин Пелин от австрийска фирма

115 нови дървета ще бъдат засадени, а 111 запазени след ремонта, съобщи Евгени Генов.

Две големи дървета ще бъдат преместени, а броят на тези, който ще бъдат премахнати (стари и болни) е около 20

но бройката им все още не е уточнен.
Общо 6 927 кв.м се предвижда да бъдат озеленени. Пред Общината ще бъдат засадени дървета от вида японски клен, шестилии и други видове явор, поясни главният проектант на зелена система по проекта, арх. Лидия Христова.

В площта между Каскадата и съществуващия цветарник отстрани на Областна администрация ще има албиции, а новите зелени площи вдясно на Мавзолея ще бъдат засадени чинари

“Единствената санкция в количествено-стойностната сметка, която Общината предаде в Министерството, е при зелените площи. Там не беше коригиран по същество проекта, но бяха намалени себестойността на растенията. Предстои да бъде редуциран проектът в частта паркоустрояване, така че с 60-80 хиляди лева по-малко да бъде извършено засаждането”, посочи арх. Красимир Попов. Образно той описа резултата от редукцията така -

вместо да засадим дървета с дебелината на човешка ръка, ще се наложи да купим фиданки като моливчета

Това вече сме го видели в други градове, които обновиха централните си зони. Въпросът не е само, че ще са нужни години тези дръвчета да пораснат, но че повечето от тях няма да се “хванат”, отбеляза архитектът.
“Съществена намеса ще има в ъгъла на Областната управа - сегашния розариум.

С озеленяването на по-голяма ивица сградата ще бъде по-активна в площадното пространство - в западната и част е предвидено едно сериозно разширяване на зелената площ от около 1 000 м

с удължаване на север”, каза арх. Попов. Той допълни, че ще се разшири периферията на съществуващите големи дървета, главно ясените от 3 до 10 пъти,  така че да продължават да се развиват, без да са подтиснати от бетона.
По думите на арх.Попов нещо европейско е достъпната среда, осигурена чрез тактилни услуги, за хора с увреждания. Тактилните ивици в двете посоки север-юг, изток-запад с ширина от 80 см, обозначени с релеф, няма засега в друг български град и е осигурено продължение на това решение.

На посочената площ ще минават и велоалеите, в паралел с достъпната среда. Те ще бъдат само маркирани

Ръководителят на проекта Евгени Генов уточни, че след като приключи сегашния етап от разкопаването на пешеходната алея между централния площад и пл. “Свобода”, първо ще бъде поставена новата настилка, за да има свободна зона за движение. Едва след това ще започнат ремонтните дейности откъм магазинната част.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост  - re: до Крас   |2014-04-13
Цветан - до Крас писа:
Крас, защо не асфалтират направо целият площад и да заприлича на това, което е бил преди ? Да ти е по лесно с колата да бръмчиш и да ходиш където искаш, само защото не може да се довлачиш до ПИБ с краката си за няма и 5 минути от Цветан Спасов....

Площада НИКОГА не е бил асфалтиран! Беше покрит с гранитен ПАВАЖ!
Кафяво мече с карирано елече   |2014-04-12
Хубаво е ,че ще има повече зеленина
Плевенчанин   |2014-03-23
А аз се надявам Спартак Плевен да се вдигне на крака, за да може да ходим по хубави мачове!
Цветан - до Крас  - до Крас   |2014-03-15
Крас, защо не асфалтират направо целият площад и да заприлича на това, което е бил преди ? Да ти е по лесно с колата да бръмчиш и да ходиш където искаш, само защото не може да се довлачиш до ПИБ с краката си за няма и 5 минути от Цветан Спасов....
Гост   |2014-03-13
Защо трябва да ходиш с кола до ПИБ от ЦВ. Спасов може пеша да отидеш.
Kras   |2014-03-13
Бих се зарадвал повече да свържат улиците Д.Константинов и Дойран. Сега, за да отидеш примерно от училище Цв.Спасов до ПИБ с кола, трябва да обиколиш половината град. Смятайте колко гориво се пилее и колко излишно замърсяване на въздуха има.
дo-дoHD   |2014-03-12
"...минуси на ХУИбавите новини и коментарите по тях.." Тъпа общинска краво! По всичко си личи че ревеш за Х.Й /пише се с и-кратко, а не както ти си го написала с И/, да не би селския ви бик да опънал петалата, и ти дойде в градо да си го търсиш? Бегай да те светнат с белия LED и не се прай на много оригинална, че смърдиш от 200км на обор!
.....to be continued......
ми да   |2014-03-12
зеленинката е хубаво нещо.
до HD   |2014-03-12
Това е хубава новина, но..както видя, политическите тролове слагат минуси на хуибавите новини и коментарите по тях. Сега очаквам да започнат да плюят защо ни е тази лед светлина, а? ще кажат малии, колко е гадно, че имаме лед светлина, малии, за какво ни е, олее, защо ни е тоя нов център, олелеее, къде е Съюза на архитектите - за лед светлината сигурно ще питат къде е еСъюза на електричарите. Всъщност, това е един и същ човек, който хейтва само. Чудя се обаче "посредник" защо не са изтрили определено обидните му и просташки коментари? Явно допускат сериозно падение във форума си. Жалко. Хората искат да четат хубави новини, за мерудии, к..ви,женски полови органи и така нататък. Жалка история.
HD   |2014-03-12
Плевен ще е първия град в България с бяла LED светлина
дано   |2014-03-12
Дано да стане бързо, защото нямам търпение да видя графиките на живо
Гост   |2014-03-12
брей един несъгласен се появил и цялата община си извади пръстите, кой от носа кой от гъза, па тая най-запалената от п.тката и зачаткаха на клавиатурите? ей бачкайте, че идва голямата метла и всички ви ще измете да ходите да метете новия си площад, ама сега ша имате и повечко листа за метене! тъпи селски пръчки.
следва продължение........
Гост   |2014-03-12
Браво!!!!!!
центърът ни е уникален и заслу   |2014-03-12
Центърът на Плевен с Каскадата и Мавзолея е уникален и обновяването му с въвеждане на повече зеленина ще го превърне в чудесна визитка за пред света.
Елица   |2014-03-12
Изглежда много добре.
до последния   |2014-03-11
да те светна - хубавите новини не се нуждаят от защитници - напротив, на тях най-лесно лъсват платените коментари на поръчково плюещите. Светкам те за последен път, ама нали си тъп, та не знам...
Гост  - re:   |2014-03-11
Гост писа:
Кой нормален човек не иска нов център? Отрговорът е ясен - само политици, на коиот развитието на Плевен не и изнася. Че тука даже един коментар с "ужас" публикувал. Вярно беше ужас, ама от 2000 до 2011 година, когато 20 хил. човека напсуснаха Плевен при управлението на ЗеленограБСКИ И ИДОИОТА ПИЯН АДВОКАТ. Та виждате, някои политици бха дали и бъбрека си, само и само Плевен да е в 20-а глуха наново, а те да са на власт и да си правят далаверите. Ако това, че града се развива, е "ужас", то нека за всички да е такъв "ужас"

мамоууууу, идиот ли си, пиян ли си или просто си тъп и остана да повтаряш 2-и клас! горко му на Плевен с такива защитници/жители! АМИН!
до ужас   |2014-03-11
Оо, Спартански?!мара ба? Как е? Няма ли вадене на цигани от затвора днес?
Гост   |2014-03-11
Кой нормален човек не иска нов център? Отрговорът е ясен - само политици, на коиот развитието на Плевен не и изнася. Че тука даже един коментар с "ужас" публикувал. Вярно беше ужас, ама от 2000 до 2011 година, когато 20 хил. човека напсуснаха Плевен при управлението на ЗеленограБСКИ И ИДОИОТА ПИЯН АДВОКАТ. Та виждате, някои политици бха дали и бъбрека си, само и само Плевен да е в 20-а глуха наново, а те да са на власт и да си правят далаверите. Ако това, че града се развива, е "ужас", то нека за всички да е такъв "ужас"
Гост   |2014-03-11
КАКВА ХУБАВА НОВИНА, БРАВО. сПАРТАНККИ СИГУРНО Е ПОЛУЧИЛ КИСЕЛИНИ ОТ ЯД
ужас   |2014-03-11
Трафика към тази страница ни накара да проверим за какво става дума. Останахме, като гръмнати! Как е възможно да публикувате такава аматьорска визуализация? Какво виждате в този така наречен проект? Къде са гражданските организации, Съюза на архитектите?
Гост  - re:   |2014-03-11
градския писа:
хей много ме развеселихте и двамата сте в грешка. тая мирудия не е копана отдавна и сега вие като вдовица за х.й.........

да бе. тая е дръта на библия зе да реве на умрело па тя и се показва некролога от пазвата пфу да не я видя че куршу за уплаха ша ми леят.
градския   |2014-03-11
хей много ме развеселихте и двамата сте в грешка. тая мирудия не е копана отдавна и сега вие като вдовица за х.й.........
?????????   |2014-03-11
"Посредник"????!!!!!
Веселин  - подписка за спиране на субсидйите на шибаните парт   |2014-03-11
http://republica.bg/news/view/lokacii-za-sybirane-na-podpisi-v-stranata-121/
Гост  - re: re:   |2014-03-11
Гост писа:
[quote=Гост]"Посредник"?!Как търпите тоя простак във форума си?не виждате ли, че е влязъл нарочно да се заяжда и изпълнява нечия поръчка? Имал бил фирма, дрън дрън, изнесъл я бил, глупости. Това е някой безработен, който цял ден виси да спами - кой нормален човек с фирма в друг град ще виси във форума на регионален вестник да плюе по новина за нов площад? Замислете се! Никой, разбира се, и си мисли, че някой ще му се хване на лъжите. Човек трябва да се научи да вижда красивото, мой човек, и хубавото, и да му се радва. В този ред на мисли - като те гледам какъв хейт си, ти си безнадежден. Забавлявам се с такива хейтърчета като теб. Поне опорни точки като хората да имаше. Хихихи.
ahaha brat4e mnogo si prav. taq si e 4ista selska kifla i q syrpi ta sa ne trae! maliiiii ako izbega ot teh da q ne bie myvo i az [a q rezna nasred lubimiq i plo6tad da-ge i da gooba...

те тия курви са доста некадърни и за тва, нали са ОБЩИнски и секи ги клати здраво та им е през п.тките. Па не видиш ли и ква е проста, мисли че като съм в друг град требе да ода до регионалния весник да си пускам мнението-ебати селската пръчка-не се занимавай с нея, ша те фани проказа! Ай със здраве, че отивам да пия едно-няколко пъти за "новия" площад! (finger)
Гост  - re:   |2014-03-11
[quote=Гост]"Посредник"?!Как търпите тоя простак във форума си?не виждате ли, че е влязъл нарочно да се заяжда и изпълнява нечия поръчка? Имал бил фирма, дрън дрън, изнесъл я бил, глупости. Това е някой безработен, който цял ден виси да спами - кой нормален човек с фирма в друг град ще виси във форума на регионален вестник да плюе по новина за нов площад? Замислете се! Никой, разбира се, и си мисли, че някой ще му се хване на лъжите. Човек трябва да се научи да вижда красивото, мой човек, и хубавото, и да му се радва. В този ред на мисли - като те гледам какъв хейт си, ти си безнадежден. Забавлявам се с такива хейтърчета като теб. Поне опорни точки като хората да имаше. Хихихи.
ahaha brat4e mnogo si prav. taq si e 4ista selska kifla i q syrpi ta sa ne trae! maliiiii ako izbega ot teh da q ne bie myvo i az [a q rezna nasred lubimiq i plo6tad da-ge i da gooba...
Гост   |2014-03-11
"Посредник"?!Как търпите тоя простак във форума си?не виждате ли, че е влязъл нарочно да се заяжда и изпълнява нечия поръчка? Имал бил фирма, дрън дрън, изнесъл я бил, глупости. Това е някой безработен, който цял ден виси да спами - кой нормален човек с фирма в друг град ще виси във форума на регионален вестник да плюе по новина за нов площад? Замислете се! Никой, разбира се, и си мисли, че някой ще му се хване на лъжите. Човек трябва да се научи да вижда красивото, мой човек, и хубавото, и да му се радва. В този ред на мисли - като те гледам какъв хейт си, ти си безнадежден. Забавлявам се с такива хейтърчета като теб. Поне опорни точки като хората да имаше. Хихихи.
Гост  - re:   |2014-03-11
до Веселин писа:
Много пък си неграмотен , бе. Ама какво да ти кажа, ти май си единствения, който не се радва, че ще имаме нов площад. И Спартански. да не сте двойкаЗапочвам да си мисля, че такива са опорните точки за днес - нали на кутевчетата и на барекофчетата са едни и същиХихихи. Оставям те да се пънеш под хубава новина за нов център, като убеждаваш и аз не знам кой в омразата си. Ти си много зле,. един съвет - намери си работа и жена. Определено нямаш такива. хихихи

Когато си проЗД си оставаш проЗД. Точно поради такива неграмотни мухлясали кифли си преместих фирмата другаде/както между другото много направиха/ и сега на друго място други хора вземат заплати, а с един "ремонт", ако се решаваше проблема на родния ми град, щях като майка ми навремето да дойда и да маам с кирката и лопатата на "Каскадата" обаче не само, както тогава безплатно, ами и доброволно! Търпете си ги тия и си стойте кротко дома, а едни другари ще си усвояват едни пари които вие сте им дали ! Икакто виждате работния ден свърши и кравите си дръпнаха компютурите от щепсала и им дреме на п.тките за вас! НАЗДРАВЕ за "новия" площад! Кифлето с дебелиот от търтене на стола пърдялник, може да спести от грим, ако на мъжо и са му треснали глоба у работата и вместо 350лв са му дали 320!, а дано-утре нема да я има у нето!
Гост   |2014-03-11
Ще има такива ленти и това е модерно и по правилата.Новината е страхотна. Ноооо...я забележи какви коментари има? Я виж , има тука един, който не ще да има такива ленти. Пречат му. Пречат му и слепците, и инвалидите, всичко му пречи. Защо щяло да ги има? Представяш ли си какви хора има?А истината е, че ги е яд, че ще има нов площад и се мъчат всячески да омаскарят новината. Е, няма да могат, разбира се, но отчаяно търсят начини. политическа поръчка, разбира се, кой нормален иначе човек би писал такива работи против нов площад?
Ще има тактилни ленти   |2014-03-11
Страхотно е, че са предвидени тактилни ленти, така хората със зрителни затруднения ще могат да се придвижват спокойно. Братовчед ми е сляп и знам какво мъчение е за него да се движи без придружител. С тактилните ленти хора като него могат да бъдат напълно самостоятелни.А вярвайте ми това е настина многол
Гост   |2014-03-11
Браво на Общината за многото новости в Плевен. Останалите , които само критикуват и търсят под вола теле са просто едни политически душмани - и майка си биха продали, само за да спечелят някакви пари, въобще не им пука за развитието на Плевен.
кутевчета?   |2014-03-11
Хубава новина, а пишат минуси. И плюят по нея? Какви са тия хора? Политически тролове? Да не би да налазиха пиар агенцийките на дебелия Пееевски и на Мониката и в Плевен?
до Веселин   |2014-03-11
Много пък си неграмотен , бе. Ама какво да ти кажа, ти май си единствения, който не се радва, че ще имаме нов площад. И Спартански. да не сте двойкаЗапочвам да си мисля, че такива са опорните точки за днес - нали на кутевчетата и на барекофчетата са едни и същиХихихи. Оставям те да се пънеш под хубава новина за нов център, като убеждаваш и аз не знам кой в омразата си. Ти си много зле,. един съвет - намери си работа и жена. Определено нямаш такива. хихихи
Гост   |2014-03-11
Много по-кокетно ще бъде и зелено. Браво. И красиво, защото е ново.
Гост  - re:   |2014-03-11
до Веселин писа:
Ами аз пък искам огромният площад да бъде раздробен, защото е смотано огромно винаги празно нажежено и без покрив отгоре пространство. На мен ми харесва, че ще бъде разделен, той няма да изчезне, а по средата му ще има зеленина. зеленина, не лайна. какво само даваш акъл? Давачи на акъл много.Ако всеки дава акъл и всички трябва да се съобрязяват с различните мнения, нищо няма и да с енаправи. Стига вече с тоя площад, със сигурност ще бъде по-хубав отпреди, и по-нов. И няма да си трошим краката и майките количките. Колкото до дактилните ленти, ще има и велоалеи, а и защо да няма, слепците не са ли хора? просто в този проект са били заложени и тези ленти. както ти пречи да ги има?да не нби да ги плащаш ти?Я да се махаш, критикар с критикар, само акъли даваш, защото са без пари.
Явно съм сбъркал, търлъка е чорапоГАШНИК, "бачка" в обшинЪта/пие кафе и пуши цигари по цял ден/, а и едва чете, щото, ако можеше поне да срича, щеше да скива, че съм писал точно за липсата им при ул."Гренадерска" и на новия "Пробив" към квартал "Бай Мангау" /преди "дълбока Русия/, ама тази общинска кифла едва ли знае как се е казвал щото има разлика м/у плевенчанка, каквато е тя и плевналия!
Гост   |2014-03-11
Фактически със 7дка се намалява площада и се прави икономия на плочки (пари). Мисля, че ще ни липсва широкия площад, а никой друг град нямаше такъв голям площад.
до Веселин   |2014-03-11
Ами аз пък искам огромният площад да бъде раздробен, защото е смотано огромно винаги празно нажежено и без покрив отгоре пространство. На мен ми харесва, че ще бъде разделен, той няма да изчезне, а по средата му ще има зеленина. зеленина, не лайна. какво само даваш акъл? Давачи на акъл много.Ако всеки дава акъл и всички трябва да се съобрязяват с различните мнения, нищо няма и да с енаправи. Стига вече с тоя площад, със сигурност ще бъде по-хубав отпреди, и по-нов. И няма да си трошим краката и майките количките. Колкото до дактилните ленти, ще има и велоалеи, а и защо да няма, слепците не са ли хора? просто в този проект са били заложени и тези ленти. както ти пречи да ги има?да не нби да ги плащаш ти?Я да се махаш, критикар с критикар, само акъли даваш, защото са без пари.
Веселин  - re:   |2014-03-11
Мнен
bravo писа:
С озеленяването на по-голяма ивица сградата ще бъде по-активна в площадното пространство - в западната и част е предвидено едно сериозно разширяване на зелената площ от около 1 000 м

За коя сграда става въпрос? Просто моето мнение е, че не трябва да се раздробява площада, хората събарят за да правят площади, ние сме наобратно. Само за протокола! Не живея в Плевен отдавна, но често се прибирам и постоянно гледам какви поразии върши общината. При бат Бойко "гренадерска с асфалтирани тротоари и без тактилна маркировка, а шоуто с засадените и после извадени китки от разделителната линия е просто уникално. Сега аутобана "Бай Мангау' същата работа! Лошото е, че винаги в общината са стояли хора отговарящи за благоустройство на които личния им опит в строителството се изчерпва с външния кенеф на село! /и не се казвам Спартански/.
много хубава новина   |2014-03-11
На посочената площ ще минават и велоалеите, в паралел с достъпната среда. Те ще бъдат само маркирани - ще има и велоалеи
bravo   |2014-03-11
С озеленяването на по-голяма ивица сградата ще бъде по-активна в площадното пространство - в западната и част е предвидено едно сериозно разширяване на зелената площ от около 1 000 м
до хихи   |2014-03-11
Няма смисъл да се нагъва някой да пише, що се касае за хубава новина. Аз не съм общинар и никога няюма да бъда. давам пример със себе си. Самата новина е хубава и предизвиква добри мисли и коментари. Защо, преди по ваше време така ли се правеше? Цялата община да пише? Ама какво питам , вие бяхте изкарали хората да обслужват предизборната ви кампания в работно за Общината време, а Танчето , Туцко и още няколко прибрахте по над 30 хилки в джобовете след изборите. Накупихте си нови коли, други ги изпиха..както си му е редът при вас. Използвачи ниедни...нали си знаете)хихихи
Хихихихи   |2014-03-11
В общината здраво са ги нагънали да пишат по форумите
с мисъл за хората   |2014-03-11
Страхотно е, че са предвидени тактилни ленти, така хората със зрителни затруднения ще могат да се придвижват спокойно. Братовчед ми е сляп и знам какво мъчение е за него да се движи без придружител. С тактилните ленти хора като него могат да бъдат напълно самостоятелни.А вярвайте ми това е настина многол
Гост   |2014-03-11
приветствам новият площад, проектът е идеален - като има зеленина, ще има къде да се охладиш, не да се чудиш лятото на 50 градуса и отгоре как да минеш по тоя огромен нажежен плочник без грам покрив над главата ти. Хубаво е, че ще има сянка. Иначе там можеш получи инсулт лятото, Яйце се пържи на плочките
Веселин  - re:   |2014-03-11
Някакъв тарлък тук се опитва да се прави на оригинален с обращения, като "Веселинчо", което издава че е местен ибрикчия! Гашниците си приличат, няма две мнения по въпроса! И все пак, ако някой знае, нека ми каже, защо се разделя площада на две и нека по възможност не е цървула или галоша!
Гост   |2014-03-11
Поздравления, наистина съм доста впечатлен
Гост   |2014-03-11
Много ме кефи как ще изглежда и се надявам да го видя скоро
Гост   |2014-03-11
Супер!
Дани   |2014-03-11
Първия кмет,при който леко по леко се случват хубави нещо,които предишните,не са си и помисляли да ги почват,браво!
еко   |2014-03-11
С толкова зеленина ще заприлича на Будапеща, която по снимките, които съм виждал е уникална.
браво   |2014-03-11
Защо се заяждат някакви хора тука? Много е хубаво, че ще имаме нов площад, по проект. другото няма значение, нито евтините Политически подмятания, нито нещо друго. Площадът ще е нов, зелен и хубав. Не може да си нормален човек и да плюеш под новина, че ще ика нов площад и нови 115 дървета на него. Нали?
до комплексара  - гонещи го комунисти   |2014-03-11
Абе аланкоолу, ако не бяха социалистите наречени от теб комунисти (разликата е огромна) щеше ли да имаш тази дълга и широка пешеходна зона, т. нар. Пробив и тези широки централни градски улици или все още щяхме да сме тесните и неугледни сокаци?
Кога е имало и една манифестация за 1-ви Май или клетва на НШЗО-то до 1989г. на площада бе?
Манифестациите се провеждаха на бул. "Цветан Спасов", а клетвите на школниците на ст. "Слави Алексиев"!
Коя гънка на мозъка ти роди гениалната мисъл "трябва да се намали комунистическия площад, предвиден за манифестации за 1 май и клетви на ШЗО-то" ?
Цитат:
Площадът е незастроена селищна територия, заобиколена от сгради или зеленина. Традиционно площадите се изграждат в центъра на селището, впоследствие след разрастване на града или селото площада се приема като централното място. Обикновено има формата на квадрат или окръжност и административните сгради са разположени около или в близост до него. В миналото площадът се използвал като търговско, религиозно и политическо средище.

и за да не си толкова гол и бос вземи прочети следната информация:
http://www.bgsever.info/br-13_2013/stranici/str-9.htm
забележка   |2014-03-11
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - ИМА ДАДЕН МИНУС НА ПЪРВИЯ КОМЕНТАР, КОЙТО ГЛАСИ:"ДАНО - Хубаво изглежда. Дано се осъществи, успех."Да ПОПИТАМ - какво не ви хареса в този коментар, та му дадохте минус? Не искате Плевен да има нов център ли?Обиди самочувствието накърнено на някой екс на власт политик ли? Жалка история
Гост   |2014-03-11
Ще заприличаме на европейски град, най-после. ще се махнат тия очукани стари "бомби", които те пръскат целия в кал,ако вали дъжд. Пловдив го подмениха така центъра, стана страхотно. Новото си е ново.
до Веселин   |2014-03-11
Веселинчо, ти колко площада направи и колко архитектурни и строителни проекти написа, че даваш акъл? Някакъв корифей ли си? Само да ти кажа, че инфото ми е от Уикипедия - "от 2000 до 2010 г. Плевен официално е намалял с около 20 хил. души". Това е официална информация, сещаме се при кой кмет е това - Зеленограбски.
до Веселин   |2014-03-11
Осъзнаваш ли колко си зле? Естествено, че трябва да се намали комунистическия площад, предвиден за манифестации за 1 май и клетви на ШЗО-то. Пък и трябва да е по-кокетно. Защо се противиш на новото и хубавото? Защото не го правиш ти и заслугите няма да са твои? Спартански, ти ли си?Няма кой друг да е, или си ти, или някой от слугинажа ти
Веселин   |2014-03-11
Явно са предвидили Плевен скоро да е с половината си жители, щом намаляват площада наполовина? Дано и на този има след 5-10 години да ходи някой, че както вървят нещата, поне за пенсионерите дето ще останат ще има сянка.
Иван   |2014-03-11
Впечатляващ проект. Най-сетне и Плевен ще добие европейски вид.
Дано   |2014-03-11
Хубаво изглежда. Дано се осъществи, успех.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 26 Март 2014 14:58