Начало Топ тема Обновяване на центъра на Плевен Ремонтът на площада почва с ограждения
20 Септември 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Ремонтът на площада почва с ограждения Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Топ тема - Обновяване на центъра на Плевен
Написано от Иванка ВАТЕВА   
Сряда, 19 Февруари 2014 11:43
Вече има екотоалетни, разположени на площад “Възраждане”, предназначени за работниците, които ще се трудят, за да стане центърът на Плевен по-хубав. Докато стане, разбира се, има време и ще ни е нужно голямо търпение. Датата за приключване на проекта е 19 януари 2015 г. От “Посредник” снимахме камиона, който тъкмо пристигаше, натоварен с огражденията, които ще бъдат поставени около разкъртените участъци.
Свързахме се по телефона с инж. Александър Янев от една от двете фирми в консорциума, който спечели поръчката за ремонт на площада и големия фонтан. Той потвърди, че започват работа, за да използват топлите февруарски дни. А на въпроса какво ще правят, ако падне нов сняг, каквито са прогнозите, каза, че има строителни дейности, които могат да се вършат и в студено време. Къде точно ще бъдат складирани годните плочи от всички, които ще махнат от площада и пешеходната зона, инж. Янев не може да каже, но потвърди, че има такава договореност и очаква от Общината да посочат мястото. Транспортът е грижа на изпълнителите - варненската фирма “Експрес гаранцион” и шуменската “ЖСП стил” ООД. Стойността на строително-ремонтните работи е 4 648 711 лв., от които 3 726 705 лв. за реконструкцията на пл. "Възраждане" и прилежащите му пешеходни площи, а 822 005 лв. - в обновяването на големия фонтан.
С решение от 29 януари осъществяването на авторски надзор на обекта е възложено от Общината на дружество, представлявано от арх. Красимир Попов. Виждането на екипа, начело с арх. Попов, спечели конкурса за изработване на идеен проект за обновяването и договарянето е извършено без обявление.
Въпреки че пише 5 846 880.19 лв., официално стойността на проекта е 4 911 841 лв., от които 245 592 са собствен принос. Информационната табела е поставена в долната част на предвидената за ремонт площ - в края на каскадата. Първоначално обявените намерения на изпълнителя бяха да започнат къртенето на плочките оттам, но изглежда са се вслушали в нашите предложения да почнат от площада, вместо да го оставят за лятото и нечовешките плевенски жеги.
Снимка: Ивета ДИМИТРОВА


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Иванка Ватева  - до анонимния гост   |2014-02-19
Понеже мразя обобщенията от типа "неграмотни журналисти", ще се въздържа от нападки към анонимните критикари изобщо. Но драги Гост, познаваме ли се, та сте тъй фамилиарен? Млада съм още, греша :-)
Гост   |2014-02-19
Абе Иванке, каква е разликата между съществителното - Почва и глагола - Започва? Какво означават двете думи? Неграмотни журналисти!
aa  - aaa   |2014-02-19
и кво като ги сменят? от инкасото пак ще карат по новите плочки и ще ги съсипят
Гост   |2014-02-19
Добре е, че почва, сега поне хората няма да се пребиват зимата на мраморните стари плочи
asas   |2014-02-18
Ох, дано да е качествен ремонта, че като гледам как в другите градове се къртят новите им плочките след първата зима настръхвам. Успех!
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 26 Март 2014 14:59