Начало Топ тема Новите тролеи Найден Зеленогорски: Българската агенция за инвестиции ще организира кръгла маса в Плевен
22 Ноември 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Найден Зеленогорски: Българската агенция за инвестиции ще организира кръгла маса в Плевен Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Общество - Политика
Написано от Деница КИТАНОВА   
Понеделник, 09 Март 2015 15:01
Zelenogorski На 2 април в Плевен Българската агенция по инвестиции ще организира кръгла маса, на която ще се говори за инвеститорския потенциал в България, за възможностите на Плевен и областта да привлечем и местни, и чуждестранни инвеститори. Друга такава среща ще има само в Стара Загора, обяви народният представител Найден Зеленогорски на пресконференция в БТА в понеделник. На кръглата маса ще присъстват директорът на Агенцията, Стамен Янев, вицепремиерът Меглена Кунева и министърът на икономиката Божидар Лукарски. “Надяваме се, че ще привлечем инвеститори в Плевенска област. За мен от изключително значение е развитието на индустриалната зона в Телиш, заяви Зеленогорски. Депутатът изрази надеждата си да съумеят на тази среща да убедят български и чуждестранни инвеститори, че Плевен и областта, са добро място за бизнес. Освен Телиш, ще на тази кръгла маса ще бъде обсъждан и проектът за АЕЦ “Белене”. “В края на краищата, нещо там трябва да се прави. Твърди се, че има инвеститори, ако има - да ги видим кои са, ако не да се мисли, какво може да се направи там. Дали могат да се изграждат паро-газови централи или може да се изгради някакъв мощен локационен център. Все пак това е на река Дунав”.
По отношение на инвестициите, Зеленогорски твърди, че големите инвеститори искат инфраструктура, пътища и летища. Той отново спомена тунела под Шипка и магистрала “Хемус”. Относно тунела под Шипка депутатът обяви, че той ще е 3-4 км и ще е на стойност 180 млн. евро.
Зеленогорски заяви, че насърчава идеята на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и оперативна програма “Транспорт” да се търсят варианти за икономисване на средства от магистрала “Струма” и да се финансират “Хемус” и тунелът под “Шипка”.
Найден Зеленогорски коментира “темата на деня” - оставката на министър Вучков, на шефа на ДАНС и на главния секретар на МВР. “Ние от Реформаторския блок поискахме оставката на шефа на ДАНС и на главния секретар на МВР още преди Коледа. Не е изненада за обществото, че последователно сме настоявали за тези оставки. Той коментира, че въпреки, че в ДАНС има бюро за финансово разузнаване, цялото ръководство на практика е
проспало източването на 4 млрд. и половина лв., които са парите за пенсионерите за половин година. Този случай според Зеленогорски не може да бъде аргумент за адекватно и ефективно функциониране на ДАНС. “Що се отнася до МВР понатрупаха се доста неща и там. Достатъчно е само да споменем аферата “Лясковец”, при която се оказа, че в следствие на недобра координация, се провежда една акция, след която остават трупове”, припомни Найден Зеленогорски. Той даде пример и със случващото се около протестите, тъй като целият център на София е бил отцепен. “Вместо служителите на областните дирекции да се занимават с основната си работа и да гарантират мира и спокойствието на хората в конкретната област и в малките населени места, те пазеха политиците от любовта на народа”, добави още той по темата. Според него и най-високият професионалист в ръководството на МВР, какъвто е главният секретар, е част от тази обща концепция.
Зеленогорски определи Вучков като отличен министър, който е стартирал реформите в МВР и е създал добър екип в министерството. По отношение на предложението вицепремиерът Румяна Бъчварова да поеме вътрешното министерство, Зеленогорски също направи коментар. Той е убеден, че тя има нужния общополитически капацитет, за да се справи със задачите по управление на министерството. “Ние винаги сме ратували за това, МВР да се управлява от човек и от министър, който има по-гражданско присъствие, а не на силовак”, обясни депутатът.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
големият инвеститор:)))   |2015-03-09
тоя за 15 години не довлече ни един инвеститор, сега се прави на голяма работа, смешник дърт, боядисва си косата, ограби Плевен, обиколи света за наша сметка, че и жена си и дъщеря си които те напуснаха преди сума ти години оправи по София, шуреци, баджанаци, зетьове, все по света да обикалят
Гост  - Седесар   |2015-03-09
Точно ти, дето съсипа града,да говориш за съживяване на региона. С кой С Кукувицата ли или с Радан дупедавеца? Подлоги на ГЕРБ сте всички в РБ! Не разбра ли,че не си желан в града бе .НАГЪЛ РЕНЕГАТ И ЛИЦЕМЕР,Е ТОВА СИ ТИ!
Това е новина за 1 април   |2015-03-09
Новина за 1 април ни подхвърля г-н депутата дето забрави пътя за Плевен.За 12 години от него видяхме само приказва и "работни" МАСИ и посещения в чужбина.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 10 Март 2015 09:33