Начало Топ тема Новите тролеи Найден Зеленогорски: Искам да идвам в Плевен по магистрала „Хемус”
14 Октомври 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Найден Зеленогорски: Искам да идвам в Плевен по магистрала „Хемус” Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Общество - Политика
Написано от Деница КИТАНОВА   
Вторник, 20 Януари 2015 16:51
Zelenogorski Народният представител Найден Зеленогорски, който е съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок и председател на парламентарната комисия по регионално развитие, е участвал в заседание на Комисията по отбрана към парламента, на което е била обсъдена темата Щабът на Югоизточната бригада на Многонационалните сили да бъде локализиран от 2017 г. в Плевен. Той коментира тази идея на своя пресконференция в БТА. "До момента имаше идея това да бъде в Пловдив, сега кандидати сме ние, от Плевен. Появи се и трети кандидат - Велико Търново. Имаме ефективни усилия да докажем и на правителството и на комисията по отбрана, че Плевен е най-доброто място за разполагане на този щаб на многонационалните сили. Изразих моето становище и на моите колеги - защо смятаме, че Плевен е важен и може да се справи с тази изключително тежка и важна задача. Разполагаме с базата в бившето ШЗО, с крупен кадрови потенциал. Има две летища, които са абсолютно необходими. Надявам се и на подкрепата на ген. Михов, който е председател на комисията по отбрана", заяви Найден Зеленогорски. Той добави още, че това би съживило икономиката на града.
Депутатът обяви, че е започнал да функционира Съветът за развитие. “Той беше договорен още при подписването на коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок. В него влизат всички министри под ръководството на вицепремиера Румяна Бъчварова и ръководствата на парламентарните групи на управляващото мнозинство. Идеята на съвета за развитие е да се обсъждат концептуалните теми. Най-важните и стратегически теми, които ще бъдат поставени за решаване в българския парламент и в Министерски съвет, за да се избегнат ситуации като тази с пенсионните фондове, които изненадващо се налага да водим тежки дебати в пленарна зала. Най-важното е по стратегическите теми да взимаме решения заедно с министрите и да следваме дневния ред, който сме си поставили”, заяви Зеленогорски.
Доволен съм, че проектът за магистрала “Хемус” е един от основните приоритети на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Пусната е вече процедурата за отсечката между Плевен и Ловеч. На практика магистрала “Хемус” е вписана в Регионална програма “Транспорт” като първи резервен проект. Сега текат поръчките за мостовете на „Струма”, тъй като най-вероятно от нея ще се икономисат доста средства и те ще
влязат в строителството на „Хемус”. Едно от основните неща, които искам да направя като народен представител е в средата или в края на мандата си да се прибера в Плевен по магистрала “Хемус”, сподели Зеленогорски с журналистите.
“Надявам се, че с общи усилия всички депутати от плевенския край ще положим всички усилия тази отсечка да бъде факт. Отварянето на Плевен означава и доизграждането на магистралата и от Плевен и Ловеч до Шумен. Другите основни проекти, които силно вълнуват Плевен, са тунелът под Шипка, както и цялостният ремонт на пътната инфраструктура”.
В тази връзка Зеленогорски коментира, че е бил с Меглена Кунева на посещение в Русе и Разград. Там тя казала, че след срещата си с премиера на Румъния е ясно, че и двете правителства подкрепят да има нови два моста над река Дунав. “За наша голяма радост единият от мостовете ще бъде тук, в Никопол. Наистина този общ съвместен проект между България и Румъния с подкрепата на европейските финансови инструменти е от изключително голямо значение за Плевен”, смята реформаторът.
Последната тема от пресконференцията на Зеленогорски беше свързана със санирането на жилищните сгради. “Ние от комисията ще направим всичко възможно, ако се налагат законови промени. Почти 80 хиляди блока и 1 млн. и 50 хиляди жилища ще бъдат санирани. В Закона за държавния бюджет бяха гласувани необходимите гаранции, за да се осигурят средствата за този значителен проект”, завърши Зеленогорски.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2015-01-21
и ние искаме магистрала Хемус, ама да ти виждаме гърба по нея
плевенчанин   |2015-01-21
Боже, колко е жалък! Ама тоя наистина се е взел много на сериозно и си вярва, че е някакъв фактор. Ако трябва, всички да помогнем за изграждането на "Хемус", за да може да отпътува някъде по-далече от Плевен...
Гост   |2015-01-21
Защо не си подал данъчна декларация?
Host   |2015-01-20
Дали ще мине покрай Садовец, че по нея да се прибере в Садовец и повече да не излиза оттам?
сда   |2015-01-20
Смешник, скрии се някъде!!!
Гост   |2015-01-20
Абе какъв е тоя пи-ар,дето тоя нахалник се опитва да си прави на чужд гръб.Магистрала Хемус,ако си спомняте беше изместена от неговия ментор Иван Костов между Ловеч и Троян.Добре че беше Румен Петков,та да върне трасето до Тенекиения хан.И Цачева има малка заслуга в тоя случай,но не и Зеленогорски.
Гост   |2015-01-20
Едва ли ще я видиш скоро. Когато стане готова и се тръгне по нея, ти ще си в затвора. Какви са тия военни които се опитваш да ни докараш? Да стане някой атентат? Не ти ли стига че обезкърви и обезлюди Плевен, обра го до шушка, ама явно още има щом пак драпаш. Искаше сирийци да докараш, ами те са по за предпочитане въпреки болести и т.н. Ако имаше евентуално опасни сред тях щяха да се изнижат накъм Западна Европа, а сега с тия натовски военни направо докарваш белята в Плевен.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 21 Януари 2015 11:27