Начало Топ тема Новите тролеи Поставиха пилотно електронни табла по спирките на тролеите
13 Ноември 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Поставиха пилотно електронни табла по спирките на тролеите Печат Е-мейл
( 4 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Събота, 13 Декември 2014 12:36
Новите електронни табла по спирките на тролеите вече са поставени на някои места, забеляза екипът на „Посредник”. На няколко от спирките на градския транспорт в жк Дружба са монтирани първите табла, които на този етап изписват датата, града и думата „тест”. Още известно време те ще изписват само това, след което на мястото на тези надписи ще се появи информация за това, кога ще пристигне следващия тролейбус. Инж. Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт” ЕООД - Плевен поясни, че трябва технологично време за настройване на системите, за поставяне на допълнителна техника в тролейбусите, с помощта на която да се предава информацията. Управителят обясни още, че не може да се ангажира с конкретни срокове кога всичко ще бъде готово и новите табла ще започнат да функционират. На този етап първо предстои да бъдат поставени такива табла на всичките предвидени спирки, а след това всичко останало, което може да отнеме и повече от два месеца.
Припомняме, че общо 65 електронни информационни табла ще бъдат монтирани на основни тролейбусни спирки в Плевен. Таблата са включени в компонент "Система за управление и контрол на масовия градски обществен транспорт" от проекта "Интегриран градски транспорт на Плевен", като проектът е на обща стойност 23.3 млн. лв. По-голяма част от новите табла ще се захранят от съществуващи табла за улично осветление и за светофарни уредби, общинска собственост.
От разговорите с чакащите хора на спирките успяхме да разберем, че поставянето на
таблата се възприема добре.
Ползвателите на градския транспорт споделиха, че е хубаво да има подобна информация, за да си направи човек сметка кога ще пристигне следващия тролейбус по линията и дали ще закъснеят за мястото, на което отиват. През студените зимни и горещите летни месеци това е от съществено значение за чакащите градския транспорт, допълниха още пътуващите с него.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-12-14
винаги когато има информация е по-добре за всички
Гост   |2014-12-14
има нови табели,не е лошо това нещо
до табели гьостерици   |2014-12-14
Мдаа, майка, явно си цървул, факт, хоп хоп хали гали.
доктор Мерлов   |2014-12-14
??????Ти нормален ли си? Колко такива табели досега видя в Плевен, че да критикуваш? И знаеш ли ги какви са? Досега в Плевен нищо нямаше. Радвай се на хубавото и новото и че града се развива. . Иначе с тая злоба Карлуково те чака, и без това е Луковитвско, откъде си и ти,. гащник. Таман ще си при земляците си, луковитските гащници
табели- гьостерици!   |2014-12-14
Абе тия гьостерици от Албания ли ги взеха, или от Провадия? Вие виждали ли сте табели за градски транспорт какво представляват в Германия например, или дори в София!!! Те са с малки екрани, с хубав и модерен дизайн!!!
до Дружба 2   |2014-12-13
Да те светна, че явно си цървул и не си разбрал - табелите се слагат за информират гражданите, а не да ходят на конкурс за красота. И са си много хубави.
Гост   |2014-12-13
Напротив, много са хубави и модерни, с големи букви, а софийските са с едни малки буквички и все нависоко, ако си по-нисък не можеш ги види. А и вкус другар няма. Но, ако искаш, специално заради теб няма да ги сложат, а хората няма да знаят кога кой тролей идва, само на теб да ти е удобно да имаш пари за мерло и ракия, и желание да пишеш глупости?
Дружба 2   |2014-12-13
Ако това ще са табелите- по добре да не ги слагат изобщо! Грозно, грубо и неграмотно, "Сделано в СССР", с големата тесла са ги направили!
Гост   |2014-12-12
Добре е.По-хубави са от софийските табла, на които не се вижда нищо,дори ми приличат на тези,които съм виждал в Италия.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 15 Декември 2014 10:51