Начало Топ тема Новите тролеи Поледица подложи на изпитание възможностите на новите тролеи
26 Май 2019 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Поледица подложи на изпитание възможностите на новите тролеи Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Понеделник, 01 Декември 2014 16:03
trolei poledica Движението на тролейбусния градски транспорт в Плевен беше временно затруднено вчера сутринта. Първоначално за това информираха читатели на „Посредник”, които останали неприятно изненадани от дългия си престой на спирките в ранните сутрешни часове. За повече информация се свързахме с инж. Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт”, който потвърди, че до около 10 часа вчера сутринта е имало забавяне на движението, поради заледяване на контактната мрежа. Затова се е наложило старите тролеи да бъдат използване за обезледяване на мрежата – те правели празни обиколки, защото движението с тях било мъчително, със спиране през 5 метра. А новите тролейбуси са се движели на дизелово гориво, докато положението се нормализира. По улиците не е имало заледени и проблемни участъци, информира управителят на транспортното дружество.
Инж. Несторов изказа своето съжаление за създаденото неудобство на гражданите и им благодари за разбирането, но допълни, че поне по този начин е проличало, че новите
тролейбуси са наистина надеждни
. Следващата проба предстои при по-тежки зимни условия, когато падне сняг, каза той. Това реално ще е същинската проверка на новите придобивки, които са в движение из улиците на Плевен само от няколко месеца.
Инж. Несторов сподели, че има и други положителни новини, които са свързани с това, че още 10 нови тролеи ще тръгнат из нашия град. Вече е открита и обществена поръчка с предмет: “Избор на финансираща институция за отпускане на овърдрафт кредит на „Тролейбусен транспорт” ЕООД в размер на 800 000 лева”. Друга положителна новина е свързана с приключването на съдебните дела относно казуса с новото тролейбусно депо. На 27 ноември Върховният административен съд е разгледал жалбата, която до този момент спираше работата по изграждането на така нужното депо. Забавянето се дължеше на факта, че изборът на фирма беше оспорван, което стана причина за отлагане началото на строежа. Поради това Общински съвет - Плевен гласува удължаването на срока за изпълнение на проекта, за да не бъдат наложени големи финансови санкции на Община Плевен. Решението е окончателно, така че работата вече може да започне. Веднага ще поканя класирания на първо място и може още до края на тази седмица да имаме сключен договор, каза за „Посредник” инж. Ангел Несторов.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 02 Декември 2014 11:39