Начало Топ тема Новите тролеи Искат удължаване на срока по проекта за интегриран градски транспорт заради иззети от ДАНС документи
12 Ноември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Искат удължаване на срока по проекта за интегриран градски транспорт заради иззети от ДАНС документи Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Гена ЦВЕТАНОВА   
Вторник, 28 Октомври 2014 16:28
Постъпило е предложение от кмета на Община Плевен за изменение на решение на постоянната комисия по “Икономика, проекти, финанси бюджет” в Общинския бюджет по отношение на срока за изпълнение на проект “Интегриран градски транспорт на Плевен (въвеждане на интелигентна система за управление на транспортните потоци, изграждане на ново тролейбусно депо, ремонт и разширяване на въздушната контактна мрежа, ремонт на спирки, изграждане на мрежа от велоалеи в град Плевен)”. Управляващият орган на Оперативна програма “Регионално развитие“ е предложил срокът на проекта да бъде удължен с 5 месеца - от 36 на 41 месеца. Т.е. вместо до 9 юли 2015 година, проектът да се удължи до 10 декември 2015 г. Като физическото изпълнение на проекта трябва да приключи не по късно от 31 октомври 2015 г. Задължението на Общината е два месеца след срока на изпълнение, т.е. до 10 февруари 2016 г., обясни Дикран Ованесян, директор на дирекция “Европроекти“, по време на заседание на постоянната комисия, което се проведе ма 27 октомври.
Удължаването на срока за изпълнение се налага поради изземване на част от документацията по проекта от ДАНС на два пъти през месец април, поясни Дикран Ованесян. “След кореспонденция със Софийска градска прокуратура, наблюдаващия прокурор по делото и ДАНС получихме информация, че част от документацията е при тях. В резултат на което, с консултация на одиторите в Оперативна програма, те приеха, че има одитна следа, което позволява да се довърши обществената поръчка, тъй като бяхме с отворени оферти и избран изпълнител”, каза директорът на дирекция “Европроекти”. Той допълни, че трябва да се сключи договор ”, за изграждане на велоалеите с продължителност 11 месеца с “Инжстрой", като фирма, която е спечелила обществената поръчка и няма как до юли 2015 г. проектът да приключи, което налага удължаване на срока му. От Оперативната програма изискват категорично решение на ОбС - Плевен, в което да са споменати двата месеца след изпълнението на проекта. Комисия по “Икономика, проекти, финанси бюджет” одобри направеното предложение.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 29 Октомври 2014 10:46