Начало Топ тема Новите тролеи В петък - първа копка на новата тролейбусна мрежа
17 Юли 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
В петък - първа копка на новата тролейбусна мрежа Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Иванка ВАТЕВА   
Сряда, 10 Септември 2014 10:27
trolei mreja Разширяването на тролейбусната мрежа в Плевен започва от ул. „Ген. Владимир Вазов”, пред Втора клинична база на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, съобщи пресцентърът на Община Плевен. Пресконференция и първа копка на обекта, който е част от проекта за интегриран градски транспорт, е планирана за 12 часа на 12 септември, петък. Ще бъдат представени избраните изпълнители и стартиралите строително-монтажни работи по основни компоненти от проекта.
Ще припомним, че в края на месец февруари беше избрана фирмата, която да изгради новата контактна мрежа в Плевен - обединение „Електротранспорт Плевен", със седалище София и оферта от 7 499 222 лв., на 11 април стана факт подписването на договора с изпълнителя. Подписването беше извършено от инж. Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт" ЕООД - Плевен и представителя на обединението Камен Василев, като на събитието присъстваха зам.-кметът „Финанси" в Община Плевен, Алексей Зелов и зам.-кметът „Териториално развитие”, арх. Трифон Иванов.
След отстраняването на Зелов мястото му като ръководител на проекта зае Дикран Ованесян, шеф на дирекция „Европроекти” в Общината.
Освен изграждане на нова контактна мрежа ще бъде подновена част от съществуващата. Най-амортизираните участъци от трасето ще бъдат ремонтирани, както и пет от най-натоварените кръстовища, на които ще бъде поставен дистанционен превключвател, за да се избегне намаляването на скоростта при прехвърлянето на токоприемниците. Работата би трябвало да приключи за 9 месеца.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
sda   |2014-09-11
Браво! Успех на проекта!
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 10 Септември 2014 13:59