Начало Топ тема Новите тролеи До броени дни правят „първа копка” на новата контактна мрежа за тролеите
27 Май 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
До броени дни правят „първа копка” на новата контактна мрежа за тролеите Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Четвъртък, 04 Септември 2014 10:35
Очаква се до дни да бъде направена „първа копка” на новата контактна мрежа за тролеите, научихме от управителя на „Тролейбусен транспорт” ЕООД - Плевен, инж. Ангел Несторов. Оформянето на документите вече е на финалната права, така че инж. Несторов очаква началото на проекта да бъде дадено съвсем скоро. По-точно - между 10 и 15 септември, като управителят на дружеството обеща да уведоми непременно медиите за точната дата на събитието. Дотук е минало успешно съгласуването с управляващия орган по проекта и всичко е почти готово.
Не така стои въпросът с изграждането на новото тролейбусно депо. Както преди около месец ви информирахме, Комисията за защита на конкуренцията беше потвърдила заповедта за неговото изграждане, като е отхвърлила жалбата, но впоследствие решението на КЗК е обжалвано пред Върховния административен съд и въпреки че решението на съда трябваше вече да е излязло, заради отпускарския месец това още не се е случило. Инж. Несторов обясни, че жалбата е подадена на 9 юли и по принцип срокът за разглеждането й е едномесечен, но близо 2 месеца по-късно няма решение.
Припомняме, че изграждането на депо е от съществено значение, тъй като новите тролеи, които пристигнаха в Плевен, трябва да нощуват на обособено място. За съжаление, капацитетът на старото депо е твърде малък, което наложи част от тролейбусите да нощуват на паркинга на Автогарата. Многократно беше изпращано и искане до Община Плевен, в което се обяснява нуждата от място за нощуване на новите возила, но то не беше
удовлетворено.
Единственото, което може да се направи на този етап, е да се чака институциите да си свършат работата, за да може работата по изграждането на новото депо да започне и тролеите да заемат мястото, което им се полага, а не както предшествениците си да домуват по тротоари и улици.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Божидар Иванов   |2014-09-10
Обявена ли е вече датата на първата копка?
Гост   |2014-09-04
това е добре, така ще се разшири обхватът на отделните линии, което е добре за града ни
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 09 Септември 2014 11:17