Начало Топ тема Новите тролеи Има възможност всички стари тролеи в Плевен да бъдат подменени
19 Юни 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Има възможност всички стари тролеи в Плевен да бъдат подменени Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Петък, 01 Август 2014 09:58
Плевен съвсем скоро може да се сдобие с още 30 нови тролейбуса, това научихме от управителя на „Тролейбусен транспорт" ЕООД инж. Ангел Несторов. Новите 30 возила ще бъдат част от проект „Интегриран градски транспорт", по който се реализира изграждането на тролейбусното депо и контактната мрежа. Инж. Несторов обясни, че явно има останали средства в бюджета на управляващия орган и поради тази причина са им предложили да използват средствата за нещо, от което имат нужда. По предпроектни проучвания за „Интегриран градски транспорт" са били заложени 70 тролейбуса, които да покрият нуждите на плевенчани от градски транспорт, но този компонент не е бил приет, поради липса на финансиране по оперативната програма „Регионално развитие". Междувременно е направена обществена поръчка за проект по ОП „Околна среда", с който са подсигурени 40-те тролейбуса за нашия град. Тъй като все пак са необходими 70 тролея, инж. Несторов обясни, че са решили да кандидатстват за още 30 возила, една аварийна кола за поддръжката на контактната мрежа и влекач. На този етап това е само проект и евентуално в края на годината ще се утвърди финансирането, след което ще може да се сключи договор и да се реализира това начинание.
За съжаление, инж. Несторов сподели, че все още не е решен проблемът с нощуването на новите тролеи и те остават на паркинг в Автогарата и старото депо, а капацитетът на двата терена е изчерпан. С доставката на всички тролеи положението допълнително ще се усложни, ако не се намери място, където те да бъдат оставяни за през нощта. На този етап положението е такова, че през деня се използват за работа, а вечер ги оставят на двете места, но това няма да може да продължи още дълго.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-08-17
Новото си е ново
Гост   |2014-08-17
Нещата се раздвижиха и скоро и новото депо ще бъде факт
Гост   |2014-08-17
Новите тролеи са хубави
dalgia   |2014-08-16
Stezi novi linii ne6to ne mi e iasno!!! Napravih zapitvane kam Nestorov 6efa na troleite v Plevem No niamam otgovor! Nito za novite linii nito za novoto depo nito za novite spirki!! Ama ni6ti4ko!!!1
Божидар Иванов   |2014-08-01
Това е чудесна новина Интересува ме също откога започват дейностите по проекта за разширяването и ремонта на контактната мрежа.
Гост   |2014-08-01
Много им се радвам, безшумни са и са като лебеди. Много са красиви и модерни, придават друг вид на самото движение като ги видиш
Гост   |2014-07-31
Ето, това е важна и хубава новина, касаеща града ни и абсолютно всичките му жители. Такива новини искаме да четем, не да ни занимавате с пиянските вакханалии на някои дългогодишни, твърде дългогодишни, общински съветници, никому ненужни хорица, които въобще не кореспондират по никакъв начин със съвремието, а сякаш живеят замръзнали някъде в 90-те.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 06 Август 2014 16:30