Начало Топ тема Новите тролеи Новите тролеи си търсят място за нощувка
17 Юли 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Новите тролеи си търсят място за нощувка Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Сряда, 25 Юни 2014 10:39
С писмо, изпратено до Община Плевен от управителя на „Тролейбусен транспорт” ЕООД - Плевен, инж. Ангел Несторов, той информира, че дружеството се нуждае от терен, на който да нощуват 28 от новите тролеи, тъй като съществуващото депо има капацитет за едва 12 броя тролейбуси. В момента в Плевен са пристигнали 26 тролея, а до края на годината техният брой трябва да бъде 40. Писмото е разгледано от ПК по „Икономика, бюджет и финанси” и искането е изпратено за разглеждане в Общинската администрация.
Свързахме се за коментар и с инж. Несторов, който ни обясни, че наистина има проблем с прибирането на всички нови тролеи в депото, тъй като капацитетът му е ограничен. В момента част от новите возила нощуват на паркинга на Автогарата, но и там не могат да се съберат повече от 15 тролея, подчерта инж. Несторов. Той изрази своята надежда, че ще бъде предоставен общински имот, който да се използва като временно депо, поне, докато бъде готово това, което се изгражда. Предвиден е и резервен вариант, ако все пак не бъде предоставено такова място, да се обособи един терен до Метрологията в жк “Сторгозия”, за да има място, на което да нощуват останалите нови возила.
Управителят на „Тролейбусен транспорт” не разбира защо не му се предоставя такъв общински терен за ползване, след като и те са общинска фирма, а с пристигането на всички тролеи мястото няма да е достатъчно за всички возила.
Друг проблем, за който също ви информирахме преди време, свързан с цената на билетите на тролейбусния транспорт, най-вероятно също няма да бъде решен скоро. Припомняме, че става дума за корекция на цените на картите за пътуване, заради орязване на субсидирането. Мартин Митев, председателят на комисията по „Икономика, бюджет и финанси”, на която беше изпратено писмото от инж. Несторов, изказа мнение, че промяна на цените на билетите може да се обсъжда евентуално от другата календарна година. Самият инж. Несторов потвърди, че няма информация дали е разглеждано искането му за промяна на цените или отпускане на допълнителни средства, които да покрият това перо, така че очакваме решението на този проблем на някое от следващите заседания на местния парламент.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
идея   |2014-06-27
Чудя се защо не наемат места в паркинга на МОЛА пред тях и без това има 2 етажа
dalgia   |2014-06-26
dali 6te ima vaob6te novo depo triabva6e parvo to da se napravi i togava da dokarat novite trolei ima mnogo tereni s ohrana i parking!!! naprimer biv6iat DAP Zelenite avtobusi na IVKONI 1 godina biaha na parking tam!!!
Божидар Иванов   |2014-06-25
Дори не са започнали да строят новото депо.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 09 Септември 2014 11:18