Начало Топ тема Новите тролеи Обърканото съобщаване на спирките може да забави пускането на новопристигналите тролеи
19 Юли 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Обърканото съобщаване на спирките може да забави пускането на новопристигналите тролеи Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Понеделник, 09 Юни 2014 09:37
Само преди броени дни ви информирахме за проблема със закъснението при съобщаване на спирките и лекото объркване, което се получава понякога. Тогава в разговор с инж. Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт" – Плевен, разбрахме, че това се дължи на програмата, която все още не е настроена съвсем точно, тъй като се очаква документите за нейното управление да пристигнат съвсем скоро от Полша, където системата е разработена. В момента системата за звуково оповестяване на спирките е изключена, но пък плевенчани започнаха да недоволстват, че вече не им се съобщават спирките и в тролея все още се изписва грешно разписание. Потърсихме отново инж. Несторов, за да разберем какво точно се случва и може ли да се изключи цялата система, докато не се настрои напълно. Това няма как да се случи на този етап, тъй като външното и вътрешното изписване на спирките са свързани заедно. Според инж. Несторов проблем с външното информационно табло няма и то изписва коректно местонахождението на градския транспорт, но има някакъв проблем с вътрешната система, която показва на коя спирка се намира тролея и съответно известява звуково.
Проблемът с документацията за точното настройване на джипиеса идва от фирмата производителка, която е различна от „Шкода", произвела возилата. Двете фирми преговарят за документите, които са необходими за настройката на системата, но инж. Несторов сподели, че не знае защо в крайна сметка не могат да ги получат още сега и да коригират проблема. Той се надява, че до месец ще има реално решение на проблема. Все пак е странно, че фирмата производител на програмата възпрепятства отстраняването на дефект от своя продукт. Управителят на дружеството дори се закани, че няма да пусне останалите нови тролеи в движение, тъй като хората се оплакват от недобре работещата система за съобщаване на спирките. Броят на новите возила, които са пристигнали в Плевен, е вече 20, което означава, че половината градски транспорт може да бъде заменен с нов, но не е сигурно дали това ще се случи, преди да бъде отстранен дефекта в системата.
Инж. Несторов сподели още, че въпреки разминаването в оповестяването на спирките, е искал да зарадва плевенчани с новите придобивки, но така са се появили повече проблеми, заради недоволството на гражданите. Това е причината той да се колебае дали да пусне новопристигналите тролеи в експлоатация или да изчака корекцията в джипиес системата.
Надяваме се този проблем да бъде разрешен скоро и междувременно плевенчани да спрат да се оплакват, че ако системата говори, то не е правилно или вдига много шум, а ако не говори, то не можели да се ориентират правилно. Предполагаме, че след като 30 години са чакани „говорещи" тролеи, едва ли ще е проблем да се изчака още месец, за да се настрои всичко правилно.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-06-09
ngtmetro.com/about/
"Найс, а?"
Гост   |2014-06-09
Да си пожелаем другата партида тролеи да са ето такива :
http://www.tbus.org.uk/
Божидар Иванов   |2014-06-09
Само не разбирам защо плевенчани се оплакват от съобщаването на спирките. 30 години са използвали ЗиУ 9, в които няма звуково оповестяване. Не мисля, че са сбъркали спирките през годините, в които не е имало звуково оповестяване. Според мен, няма проблем да се пуснат новопристигналите тролеи, тъй като това не е някакъв огромен проблем. Все пак след известно време и този проблем ще оправят, така че не виждам защо изпадат в такива драми пътниците...
Злати Ватев  - Извинете   |2014-06-09
Искрено съжалявам за получилото се недоразумение. Случилото се е резултат от недоглеждане и в никакъв случай не е тенденциозно, още по-малко е проява на черногледство. Доказателствата за това са публикациите по темата и стила на отразяване в тях.
Разбира се, всеки има право да тълкува и да коментира темата по начин, който избере за необходим. Но, за разлика от нас, той (тя) (почти) никога не застава с името си, за да поеме отговорността за упражняване на това си право.
И понасяйки своята отговорност, отново поднасям извиненията - моите и на екипа на ПОСРЕДНИК за глупавото недоглеждане.
ВАТМАН   |2014-06-09
ПРЕСТАНЕТЕ да публикувате точно тази снимка с прословутото си черногледство, което насаждате, Посредник. Още същия ден - 15 май,тролеят беше оправен по най-бързия начин, щото производителят е помислил за всичко. Едни гледат сватба, други - брадва!
гост  - мнение   |2014-06-07
вече е поправен и е в движение
Гост   |2014-06-06
Този тролей на снимката вече е съсипан, ожулен, изтъркана боя, уплътнението на вратата виси....Бравоо
Гост   |2014-06-06
До сега като нямаше такова нещо със старите таралясници, да не би да сте бъркали спирките бе... ?
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 09 Септември 2014 11:19