Начало Топ тема Новите тролеи Тържествен водосвет, първа обиколка и първи инцидент с новите тролеи
22 Юли 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Тържествен водосвет, първа обиколка и първи инцидент с новите тролеи Печат Е-мейл
( 4 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Петък, 16 Май 2014 10:51
Вчера се състоя тържественото освещаване на новите тролеи, което се извърши по обяд на площад „Стефан Стамболов”. Веднага след него возилата потеглиха на обиколка до парк „Кайлъка” с представители на Общината, гости от Ростов на Дон и граждани на Плевен. Излизайки на кръстовището на Дом на книгата вторият тролей не успя да премине между металните преграждения и пострада от дясната си страна. Още преди да влязат в употреба, стана първият инцидент, при който боята на немалка площ от тролея беше ожулена. До инцидента най-вероятно се стигна по две причини - събралото се множество от хора не пожела да отстъпи на достатъчно разстояние, за да може да се извърши маневрата и самото пространство, през което трябваше да премине новият тролейбус, беше много тясно. Независимо от причината, факт е, че празничното освещаване завърши по не толкова празничен начин.
Това не беше единственият гаф, който беляза освещаването на новите тролеи. На стъклата на модерните возила бяха поставени лепенки с надпис „Новия Плевен”. Забелязахме, че освен надписите на тролеите, които са сгрешени, тъй като липсва пълният член в „новия”, същата грешка е допусната и на знаменцата, които се раздаваха в района, по повод празника на града.
Като изключим всичко това, церемонията по освещаването събра невиждан брой представители на партия ГЕРБ в Плевен от много време насам. Редом до кмета на Плевен, проф. д-р Димитър Стойков, застанаха Бойко Борисов, Томислав Дончев, Цецка Цачева и други местни представители на партията. Освен проф. Стойков, който отправи приветствие към плевенчани по случай празника, същото направиха Бойко Борисов и Томислав Дончев, които честитиха новите придобивки на града и пожелаха да има още много такива и за в бъдеще.
Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-05-21
Страхотни са новите тролеи. Плевен наистина е нов и се развива. Плевенчани го виждат и усещат. Ето, и новият център се строи усилено. Браво. В града има съживяване. Определено.
цирк "Буш" на колела - новите   |2014-05-21
Момент, за какъв пълен или непълен член се дискутира?! Тук става въпрос за надпис с цел тотална манипулация на хората от Плевен! Плевенския бизнес е унищожен, рекетиран, поставен на колене от кмета- доктор. Безработицата нарасна двойно за две години, а през това време се нагледахме как некадърни калинки се спускат на ръководни длъжности, само за това че са членове на ГЕРБ! Не съм чула в останалите шест града, в които бяха доставени същите тролеи Шкода да правят циркове с освещавания и водосвети и да го превръщат на вярност към любимия вожд и бог Винету!
Гост  - До Гергана   |2014-05-21
Пълен член се употребява, когато: Членуваната форма е употребена самостоятелно в заглавие на книга, филм и др.под. и не се намира след предлог:

„Прекрасният нов свят“
„Козият рог“
„Сексът и градът“
Но: „По пътя“

Може би това правило си го пропуснала някъде в годините, но то не важи само и единствено, когато става дума за прозвище/прякор - "Щастливия принц", както е в заглавието на приказката на Оскар Уайлд.
Гергана  - ...   |2014-05-20
"Членуваната дума не изпълнява служба на подлог в изречението. За проверка се използва замяната с той. Ако това е невъзможно, думата получава кратък член. (В случай че към членуваната дума има несъгласувано определение, се заменя цялото словосъчетание.)"

Многознайкото да прочете той малко учебниците по Български и да ми отговори пак
До Гергана   |2014-05-16
Гергана, очевидно и ти имаш проблем с българската граматика. Губят ти се уроците за пълен член, пряко и непряко допълнение. Но не се отчайвай - човек цял живот се учи!
Николай   |2014-05-16
И това го каза и изля цялата тази злоба за празника на Плевен, под повод празненствата? Явно е, че си политически трол, ами поне си кажи за какво се бориш?
Гост   |2014-05-16
Кмета е гола вода, а заместника му, руски гражданин, заема поста си в нарушение на закона.
няма   |2014-05-16
Хубаво! Ама защо Боко пак открива нещо???
Негово дело ли е това?
Както и да е - но предизборни тролеи си е пълна гавра! Огледахте ли се къде живеете?
В пустиняшки град, в който освен молове и тези тролей, няма нищо полезно и ново.
Всички квартали приличат на кучкарници и бълхарници!
Или викате така се "почва" с предизборни тролей!!??
Добре е, но не е всичко. Радваме се на тролеите като деца на лампа. А отдавана трябваше да сме къде, къде по на пред.

Миналата година на кампанията на герб в центъра на плевен - Бойко каза в речта си: Служил съм в Плевен, и от тогава нищо не се е променило - и хоп замисли се малко и се поправи - освен ние което сме направили??!!! Хахаха и кое е това нещо - КАПКИ В МОРЕТО, ПРЕДИЗБОРНО!!!
ВЪЗМУТЕН!   |2014-05-15
Чехите да не би така да са ни доставяли тролеите?
ВЪЗМУТЕН!   |2014-05-15
УЖАС! Това все едно да извадиш машината от завода и да я ожулиш! Такова небрежие трябва да се наказва най-строго!
Гергана   |2014-05-15
Само да отбележа, че правописна грешка в надписана тролейбусите и знаменцата не е имало. "Новия Плевен" е правилно, защото новия е допълнение.
Зузи   |2014-05-15
Малките Гъзарчета добре им стои
гост  - цитат   |2014-05-15
няма да остане без работа,протеже е на управителя след като е от първите на новите тролеи
Гост   |2014-05-15
Навигаторът отпред подведе шофьора, но явно не сте видели това и бързате да пишете. Други обаче са го видели и са написали истината. Осъзнавате ли, че заради вас човека може да остане без работа?
да разбираме, че   |2014-05-15
не се радвате за новите тролеи в Плевен, а само се мъчите как да политиканствате?За пореден път показвате, че освен да мразите, че ви секнаха хранилката това на Зеленогорски на хората, друго не ви интересува. То затова този град не му е вървяло толкова време по ваше време - вие мислите само за лапане и власт , не за Плевен и хората. и коментарите ви тук го доказват. какво ме интересува не дебелия ..на който и да било? Независимо от коя партия е? Важното е, че се прави нещо за Плевен, глупаци такива
Гост   |2014-05-15
До този под "напротив" - и ти имаш правописни грешки. Доста. Оправи си ги, ако може да ги намериш. И езикът ти е отвратителен и циничен. Имаш ли брада? Снимаш ли?
до напротив   |2014-05-15
Имаш правописни грешки, пунктуационни също - оправи си ги. Оставям ти да си ги намериш. И недей друг път да даваш акъл за грамотност.
Гост  - Напротив!   |2014-05-15
Много правилно са отбелязали от редакцията грешката, дори! Живеем във време когато явно не е срамно да си неграмотен! То, верно, че самите гербаджии са едни от най-простите и глупави политици и това тук го доказва за н-ти път! За съжаление аудиторията им е същата в по-голямата част и самите коментари дотук говорят сами за себе си- за вас културата, интелекта и грамотността не са важни, а да има ядене и пиене и ако може повече маанета и чалга!
Гост   |2014-05-15
Над кратуната на боко се вижда надпис за малките гъзарчета. Явно и това изписване е грешно, защото на снимката се виждат само големи гъзове. А двамата с най-големи дирници - Цецка и Владко не са успели да се вместят в кадрото.
Бях там и се качих   |2014-05-15
Много са хубави новите тролеи даже успях да се кача на единия. не съм разбрал, че има ожулено, но хората наоколо определено се радваха че са дошли.
явно наистина сме град на омра   |2014-05-15
Изключително негативно поднесена новина. Все пак освещаването на тролеите бе с цел да се зарадват плевенчани и това определено се случи. А на авторът на статията видимо преписана от партийното сайтче, наследник на подлистник точил Общината с години, ще напомня, че тролеите са в гаранция и малко ожулено няма да ги извади от употреба. И за да излезем от духа на негативизма ще ви пожелая: Честит празник!
добавям   |2014-05-15
Чета вас, защото ме дразнят други сайтове с поръчковата си политическа насоченост и явна заядливост с всичко, което се случва в града. разбрах, че единия сайт в Плевен е близък до предишния градоначалник и затова е с такава заядлива насоченост, затова всичко ми стана ясно и го избягвам. Моля ви да не заприличвате никога на него, за да има къде да прочете човек обективно какво се случва в Плевен. Разчитам на вашата обективност. В случая пред Гугъл може да се види, че пишете същото, каквото и те, и това наистина ме подразни
Цанева   |2014-05-15
От статията личи, че авторът и иска да изкара ,че едва ли не нещо страшно лошо е станало!Абусрд!Хубаво е, че ще ги има в Плевен и нека малко да има и журналистическа коректност при неща, които са хубави за града ни!
Гост   |2014-05-15
Вие безгрешни ли сте? Подразних се
Гост   |2014-05-15
Извинявайте много, уважаеми Посредник, но е чудесно, че ще има нови тролеи в града, а вие търсите под вола теле и искате да измислите някоя евтина псевдосензация за хората!Меко казано, не ви отива на нивото на медията!
Гост   |2014-05-15
И два пъти сте написали едно и също - две заядливи новина, докато не докарате на човека уволнение, няма да се спрете. Пууууу
Гост   |2014-05-15
чудех се , исках да питам нещо авторчето на това статийче, но то се скрило и се подписало с името на медията. Независимо от това - това ли ви направи впечатление? нещо за новите тролеи, за хората наоколо, за това, че хората се раздваха, качваха и тръгнаха да се возят, не ви ли хрумна да напишете?
Гост   |2014-05-15
ее, не издребнявайте толкова де
Гост   |2014-05-15
А спомняте ли си на Кунева плакатите,картичките, билбордовете, на които се беше изпънал и нашия селянин Начко в частност в Плевен, на които беше написано Да, на нормалността? Чак след няколко дни махнаха запетаята.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 05 Юни 2014 11:07