Начало Топ тема Новите тролеи Санкционират Общината с 4 млн. лева за нередност по изпълнението на проекта за тролейбусите
19 Юни 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Санкционират Общината с 4 млн. лева за нередност по изпълнението на проекта за тролейбусите Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 31 Март 2014 18:16
Проблем свързан с тролейбусните превози е включването на община Плевен към петте общини, които с европейски средства е предвидено да бъдат закупени нови тролейбуси, коментира Георг Спартански. Водеща община в този проект е община Бургас, и петте общини се управляват от ГЕРБ. За Плевен средствата се управляват по европейска програма са около 40 млн. лева. Потвърдено е, че управляващия орган е санкционирал проекта с 10 % от стойността му поради некоректни процедури по избор на изпълнител. Там се оказва, че състезанието е проведено само с чешката фирма "Шкода". Европа дава пари, но иска да се харчат прозрачно, законосъобразно и целесъобразно. Откривайки недостатъчно прецизни действия управляващия орган ни санкционира. За Община Плевен това е близо 4 млн. лева. аз не знам и не мога да давам оценка на управляващия орган прав ли е или не е в своята финансова корекция, но фактите са такива – към днешна дата община Плевен ще понесе финансова корекция. Това ще постави допълнително нашата община в тежко финансово състояние.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Спартански?   |2014-04-01
Знаете ли как му викат - Гошо Тъпото
Спартански?   |2014-04-01
Спиртомерски, на много въпроси има да отговаряш тиии, на много. Пряко съсипахте града. Ама не отговаряш, ами се правиш на адвокат. То да ръководиш наистина град не е като да вадиш престъпници от затвора.
цървул   |2014-04-01
Абе, цървул, ти за 12 години, който нови тролея докара? Нула, нали?Не греши този, който не работи - важи с пълна сила за теб. Че се и изказваш. СДС -то ви шибано , то вие и от СДС не сте, ами сте предатели, колко нови тролея докара в Плевен., Нито един, нали? Наглец такъв
до предния   |2014-04-01
Майка ти и зеленогрАБСКИ боклук, стига си лъгал - много добре знае всеки информиран, че поръчката е била централизирана, а водещ в проекта е била Община Бургас. Боклук мръсен, стига си лъгал, това на Найден боклуците, дето лъцете нався1къде из форумите нямате равни, крали сте и с г..за си, а сега миришете на затвор. http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2013/09/04/2134777_skoda_electric_shte_dostavi_trolei_na_chetiri_grada/ - Чешката компания Skoda Electric ще достави общо 100 нови тролея на четири български града. Бургас, Плевен, Варна и Стара Загора се очаква да обновят автопарковете си най-късно до година. Обединената обществена поръчка беше обявена в началото на 2013 г., а новината за избора на доставчик дойде от Чешката информационна агенция (CIA). Според информацията договорът е за 1.2 млрд. чешки крони, или около 46.5 млн. евро.

От бургаското общинското дружество "Бургасбус", което беше избрано да ръководи процедурата, не бяха открити за потвърждение. Преди няколко дни обаче управителят на компанията Петко Драгнев също посочи пред новинарския сайт "Бургас днес и утре", че победител е чешкият производител. По думите му договорът предстои да бъде подписан.

Новите машини

Най-много тролеи ще получат Плевен (40 броя) и Варна (30). В Бургас ще отидат 22 нови машини, а останалите осем - в Стара Загора. Освен доставка поръчката включва също пускане в експлоатация, обучение на персонала и гаранционно обслужване.ТИ СИ МРЪСЕН ДОЛЕН ЛЪЖЛИВ ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУК. Е ТАКИВА МЪРШИ КАТО ТЕБЕ СА НИ УПРАВЛЯВАЛИ 12 ГОДИНИ И СА НИ ЛЪГАЛИ, КАКТО ТИ СЕГА СЕ ОПИТА ДА ИЗЛЪЖЕШ, ЗАТОВА МСЕ НА ТОЯ ХАЛ. ГОСПОД ЩЕ РЕШИ ЗА УРОДИТЕ зЕЛЕНОГРАБСКИ И СПИРТАНСКИ, УБИЛИ ПЛЕВЕН. УБИХА ГО, ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪЖИВИ, ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ УСИЛИЯ
Спартански е прав!   |2014-04-01
За съжаление Спартански е прав! Кмета, игнорирайки Закона за обществените поръчки (http://lex.bg/laws/ldoc/2135482815), директно закупува от Шкода тролейбусите. Груба грешка, която ще струва 4 000 000 на плевенчани.
Mimoza   |2014-04-01
Аууу, какви изявления на Спартански! Да се чуди човек с какъв акъл коментира неща, с които почти няма нищо общо! Къде са Вашите нови автобуси и тролейбуси, от Вашето 12 годишно управление? Съсипахте града и изгонихте младите хора! Тия тролейбуси са почти на 30 години, колко мислите, че ще изкарат още?! И кой мислите, ако не с такъв проект ще даде за нови тролейбуси 40 000 000?! Наглец, злорадстващ наглец!
Бобесня   |2014-04-01
Бобесня? Каква ще да е тази дума? В Юридическия не се ли влиза с литература и история? Ти не можеш да пишеш, бе. По партийна линия на БКП ли влезе "Право".
виждам, че си се разпознал   |2014-04-01
Виждам, Спартански,че си се разпознал, но вместо да пишеш с главни букви глупости, отговори на въпросите, които ти задават хората. Между другото част от тези въпроси са ти задавани и от общественици, политици, отговорни органи, медии, потърпевши от некадърното ви поведение граждани.Отговори пряко и директно, на разбираем език, не дрънкай адвокатските си завъртяни лакърдии - общи приказки
безсрамно задоволство   |2014-04-01
Безсрамно е да се радвате на това, че Общината ще понесе загуби и то при положение, че няма вина за случилото се. Всички разбират, че при такива големи проекти между няколко общини търговете са централизирани, а не се организират от всяка отделно. Може да се радва само човек със скрити и неморални подбуди.
Защо Спартански?   |2014-04-01
Г-н Спартански, защо не отговорите на поставените въпроси? Все пак вие държите на въпросите ви да се отговаря така че е редно и вие да го правите.
Гост   |2014-03-31
Мой ЧОВЕК , ТИ БОБЕСНЯ БЕ...! Не се спря от коментари...! Пишеш със хиляди имена...! НЕ СЕ ЯДОСВАЙ...ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО...НАЛИ ЗНАЕШ , ЧЕ ТВОЯТ ЧОВЕК-кМета СИ Е ПОДАВАЛ 2 ПЪТИ ОСТАВКАТА...И ЦЕЦКА ЦАЧЕВА Е ТЪРСИЛА И ПОМОЩА НА РУМЕН ПЕТКОВ...А РУМЕНЧО Е КАЗАЛ "ПОМОГНАХ ВИ ДА СТАНЕ КМЕТ ,СЕГА СЕ ОПРАВЯЙТЕ С НЕГО..." !НО РУМЕНЧО СЕГА ЩЕ РАБОТИ ЗА ПЪРВАНОВ...ТАКА ,ЧЕ НЯМА КОЙ ДА СПАСЯВА ТВОЯ КМЕТ...И БЕЗ ТОВА Е НАГАЗИЛ МНОГО В ... !
цървула си е цървул   |2014-03-31
Абе, цървул, ти за 12 години, който нови тролея докара? Нула, нали?Не греши този, който не работи - важи с пълна сила за теб. Че се и изказваш. СДС -то ви шибано , то вие и от СДС не сте, ами сте предатели, колко нови тролея докара в Плевен., Нито един, нали? Наглец такъв
???   |2014-03-31
Какво нездраво задоволство! Да разбираме ли, че се радваш. Спартански?Ще излезе вярно това, което говорят из форумите, че желаеш Община Плевен да фалира. Толкова ли много пари си вземал и сега те е яд? Крали ли сте?
Car Kiro   |2014-03-31
Това всичко от взаимни кючеци с Цар Киро ли го научи?
кажи си, Спартански   |2014-03-31
Като знае толкова много , който разсипа града с далаверите си и изгони точно 20 хил. млади хора от него по време на царуването си със Зеленограбски, ще го попитаме за неговите фирми - http://skandalno.net/skandal-trese-pleven-zelenogorski-la-130024/ - Пореден скандал, свързан с далаверите на бившия кмет на Плевен Найден Зеленогорски, тресе града. Оказа се, че семейството му години наред е стопанисвало заведения в центъра на града срещу символични наеми, плащани на Общината, докато той е бил кмет. Скандалът лъсна вчера, когато излезе информация, че е влязла в сила общинска заповед, с която трябва да се освободи помещение, което досега е ползвано като клуб на СДС. Наемателите обаче искали отсрочка, обвинявали общината , че няма социална политика, че са вложили лични средства и така нататък. Оказва се обаче, че те са ползвали помещението като ресторант, като наемът е бил… 61 лева и 28 стотинки на месец. Пари, които се изкарват от кафета само за 1 час сутрин. нещо повече, стопанин на този апетитен имот на абсолютния център на града е брата на зетя наЗеленогорски. Въпросният зет Лазар Николов няма образование, но беше главен ковчежник на Зеленогорски по време на кметуването му, дори беше издигнат до зам-председател на местното СДС. И сега е общински съветник. Неговият брат стопанисва това заведение и още едно на абсолютния център, в двора на Военноисторическия музей, срещу символичните наеми. Любопитното е, че не само че клуба на СДС не се оказва клуб на СДС, а ресторант, не само че наемът е мижав, като за партия, и се плаща от СДС, но и че печалбата отива в чиста в джобовете на семейството на Зеленогорски. Куриозното е, че всъщност Зеленогорски не е вече в СДС, а в партията на Меглена Кунева.Въпреки това местното СДС не маха от обекта брата на зетя на стария кмет и семейството продължава да върти ресторант на пъпа на града срещу наем от 61 лева и 28 стотинки. Брата на зетя на стария кмет ли започва да плаща наема или СДС продъжава даОбщина Плевен си го плаща, не сзнае точно. На всичкото отгоре, оказва се, че помещението е ремонтирано и преустроено за снек бар с пари на..Общината. Пак докато Зеленогорски е бил кмет. Местният всекидневник „Посредник“ излиза със заглавие „61.28 лв. “партиен” вместо 1 000 лева наем за кафене в Градската“. Още нещо, въпросният собственик на заведения, уж клубове на СДС, се оказа, че е спечелил и проект за социални асистенти. Пак по времето на Зеленогорски. Така че Зеленогорски успял да уреди фамилиоята си не само със заведение срещу 61 лева и 28 стотинки наем на месец, не само с още едно заведение във Военноисторическия музей, чиито наем ще се проверява, а и с едни 175 хил. лева по проект за социални асисте
вярно ли е, че   |2014-03-31
вярно ли е, че цялата автогара е била под опеката на племенника на зеленогорски, известен като Калин Кмета, син на зетя на Зеленогорски, общинския съветник Лазар, и племенник на въпрсния кръчмар от по-горния коментар, който държи заведения за по 60 лева месечно на пъпа на града и изпълнбява социални проекти за стотици хиляди, едно временно с това.
Милев, хитрецът   |2014-03-31
кординаторът на ДБГ Стефан Милев, преди кандидат от БНД и чоявек на зеленогорски, като говорим за фирми, не беше ли във фирма "Кондор", която по времето на Найден зареждаше детски градини и училища с хранителни продукти? Или случайно е станал координатор, просто защото много блести с политически умения, някакъв никому неизвестен, но затова пък раболепен и послушен човечец.Като говорим за фирми, как така стана по времето на Найденчо , че Стефан Милев дал кола под наем за 2 г. срещу 30 хил. лева, забележете, на Информационен център за европейска интеграция на "Дойран". Толкова струват две нови коли. На търга спечелила неговата фирма за кола под наем, а шеф на търга била - жена му и протежето му в ДБГ Преслав гайдарски. Добре си ги е нареждал Найденчо, а?
pitam Spartanski   |2014-03-31
какво има общо Стефан Милев, човека на зеленогорски, с фирма Би ди пи? Какво е печелела тази фирма по времето на зеленогорски и в какви търгове е участвала? Защо се получава, така, че в търговете участват няколко фирми, а всъщност се оказва, че тези фирми са на едни и същи хора, всъщност на един и същ човек?
басейн   |2014-03-31
Защо басейна седя на строеж няколко години и беше станал опасен, а в него под руините се събираха наркомани, а проф. Стойков го построи за една година?Какво ви спираше?
исузу   |2014-03-31
8. Защо всички обяви на Общината и Общинския съвет минаваха само през вестник Плевенски вести на вашия съпартиец Иван Илиев - колко удобно, какъв тираж е имал този вестник, който дои не беше ежедневник и лъгано ли е за тиража на този вестник. Как така се случи, че този много "извстен" и с "голям тираж" вестник изчезна веднага след като вие загубихте изборите? Нали беше много четен и с голям съответно тираж?
9. Като говорим за медии защо имаше дълги години медийно затъмнение какво става в Общината, а някои медии откровено не бяха допускани вътре?
Вярно ли е, че военноинвалидите са били принудени да си купуват лекарствата с намаление, което им се полага, само от общинската аптека "аглена", а там самите лекарства са били по-скъпи. Защо фалира тази аптека? как така фалира аптека, която се намира в най-вървежното ДКЦ в Плевен?
10. Какво се случи с най-печелившето предприятие "Автобусни превози"? Защо фалира? Как така хората не бяха получавали заплати над година, а предприятието извършва дейност? какво стана с автобусите "Исузу"? Защо спря да се изплащат? Колко пари загуби Общината от това? Защо се наложи да си купуваме наново Автогарата като сграден фонд? Колко ощети Общината това наново закупуване?
исузу   |2014-03-31
5.Как така се случва, че партиен клуб на СДС, ремонтиран от Общината, се дава на брата на зетя на кмета зеленогорски срещу символичен наем, кой е плащал този наем и как така печалбата е влизала в семейството на Зеленогорски.Според вас с колко е ощетена Общината.И най-вече, вие сте знаел за тази измама, така че не ви питам знаел ли сте, няма как да не сте.
6. Как същият този горд собственик на заведения на центъра, дадени му за без пари и брат на зетя на кмета Зеленогорски, е спечелил чрез Общината проект за 175 хил. лева , свързан с инвалиди и техни социални асистенти, и как по-точно е изпълняван този проект?
7. какви са отношенията ви с с племенника на Зеленогорски Калин, който е племенника и на зеленогорски, и на същия този, който върти заведения без пари. Знаете ли, знам, че знаете, че на Калин, който е мутра, в града ъндърграунд обществото, към което принадлежи и той, го нарича галено Калин Кмета? Заради вуйчо му?И е близък с Камен Куката?
исузу   |2014-03-31
1. В колко партии до края на "политическата" ви кариера, и икономическа, те са неразривно свързани при вас, в колко партии възнамерявате да челнувате, симпатизирате, да сте от гражданската квота или както удобно вие го наричате. Защото партиите,м представящи се за демократични, са няколко десетки в България, а знаем, че вие постоянно говорите, че сте "демократ"
2. Защо разлюбихте СДС и преминахте при Кунева?Защо точно при нея?
3. Как ще коментирате срамно ниския ви резултат на парламентарните избори, когато останахте извън Парламента и как се финансира вашата партия, по-точно от кой?
4.Знаем, че казвате, че не е незаконно, но смятате ли, че е морално един председател на Общински съвет да виси с тога в съда всеки ден и да защитава отявлени престъпници?
исузу   |2014-03-31
знаете, че Спартански ми е любимец, за мен той 12 години само си вършеше работата в съда като наказателен адвокат, пушеше цигари и разказваше вицове. Сега изведнъж стана много активен в говоренето, по-скоро прречи на работата на Обс да се развива нормално. с една дума словоблудства. Въпросите не са само мои, а все си мисля, че са на голяма част от информираното общество в Плевен, което въпреки петте изречения, добре заучени и въргаляни надолу нагоре от Спартански, не може да се заблуди, че от него въобще става нещо, камо ли успешен за града си политик. Започвам:
негодник   |2014-03-31
Най-виновният за падението на Плевен човек се радва от това, че ще санкционират Общината заради това, че се мъчи да вкара животоспасяваща инжекция за града. ПЛЕВЕН УМРЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕБ И ОНЯ ЗЕЛЕНОГОРСКИ, КАК НЕ ТЕ Е СРАМ
нима се радваш?   |2014-03-31
Нима се радваш, че ще ни санкционират? Щои за общински съветник си ти? Оставка!!!!!
Marko  - 3-ти клас   |2014-03-31
УправляващияТ орган е......
?   |2014-03-31
И вие,господине, злобеете ли от това?
В качеството си на какъв се изказвате по тази тема? Сейрджия,може би?!
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 01 Април 2014 11:08