Начало Топ тема Новите тролеи (+видео) Новата гордост на Плевен ще са новите тролеи. На 6 ноември ще бъде подписан договорът за финансирането
22 Юли 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
(+видео) Новата гордост на Плевен ще са новите тролеи. На 6 ноември ще бъде подписан договорът за финансирането Печат Е-мейл
( 12 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Иванка ВАТЕВА   
Петък, 01 Ноември 2013 11:04
Нови тролеи в Плевен - Шкода 26ТР - Соларис
"Честито, вече си милионер!" - обърна се с усмивка съветничка от БСП към управителя на "Тролейбусен транспорт" ЕООД, инж. Ангел Несторов, докато кметът, проф. Димитър Стойков, представяше пред старейшините предложението за увеличаване капитала на дружеството с 37 312 275 лева. Толкова ще получим за 40 нови тролея по съвместния екопроект за транспорта на 4 големи града. Май няма друга държавна фирма с такъв капитал, а общинска - със сигурност.
инж. Ангел Несторов - “Тролейбусен транспорт” ЕООДИзключителен шанс за Плевен е, че през 1985 година, по времето на Стефан Нинов, е започнало въвеждането на екологичен транспорт, коментира в разговор за "Посредник" инж. Несторов. Този проект също е голям късмет. В момента фирмата има 75 тролея, от които ще останат между 30 и 40, защото, въпреки че идват 40 нови мотриси, старите ще са нужни заради въвеждането на нови линии по другия голям тролейбусен проект.
Новите тролеи са модел "Шкода 26ТР - Соларис", каза още управителят на "Тролейбусен транспорт" и добави, че са много красиви. Преди дни е определен и цветът на плевенските мотриси - сини с жълта ивица.
Доставката им ще се извърши на 4 пъти по 10. Първите 10 тролейбуса се очакват в края на юли, началото на август 2014 г.
Четири от предложенията в дневния ред на октомврийското заседание на Общински съвет - Плевен бяха свързани с "Тролейбусен транспорт" ЕООД. Всички бяха приети с пълна подкрепа от присъстващите и почти без разисквания.
Първото беше за пряко възлагане на общинското дружество на интегрирана обществена услуга превоз на пътници на територията на Община Плевен, чрез подписване на договор. Останалите 3 са във връзка с изпълнението на проект "Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен", одобрен за финансиране по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161РО005/13/1.50/01/35 "Мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух чрез осигуряване на екологични превозни средства на градския транспорт", по Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г.". Те са за одобряване на проект на тристранно Договорно споразумение между Община Бургас, Община Плевен и "Тролейбусен транспорт" ЕООД Плевен, упълномощаване на кмета за издаване на запис на заповед в полза на Община Бургас като водещ партньор, като обезпечение, гарантиращо размера на авансовото плащане към нас, в размер на 13 069 446.25 лева, и съгласие за увеличаване на капитала на общинско дружество със сумата от 37.312 милиона.
Нови тролеи в Плевен - Шкода 26ТР - СоларисХаресвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
petq   |2013-11-06
ако се спазват и разписанията на линиите и станат малко по-редови-цена няма да имат. Да не говорим, че за град който е 10-15км.-цената за една линия е 32лв., докато в София цената за една линия е 22лв.Предложението ми в допълнение към новите тролеи е да има електронни табла по спирките
stojan   |2013-11-04
Тези които ходят в Плевен с коли навсякъде са най-големите селяни. Те всъщност се мислят за гъзари и тарикати, а точно това ги кара да изглеждат смешни, защото не се осъзнават. А колко по приятно е без кола да преминаваш тези кратки разстояния. Дано тези хора проумеят предимствата на новия градски и велосипеден транспорт. Безумно е в такъв малък град да седиш в задръстване и да стигнеш за същото време като с колело или пеша,като даваш и доста пари за бензин/газ. Старите бракми и едното возене в тях не са статус.
Гост   |2013-11-03
аз така като чета, има хора, които не щат да има нови тролеи и ново депо за тях. Що ли се сещам кои са? То не е трудно
Иванка Ватева  - тролеи и депо   |2013-11-03
За изграждането на новото депо, по-точно за отлагане на изграждането, заради обжалване на процедурата пред КЗК, сме писали неведнъж. Явно не следите редовно "Посредник". Лично инж. Несторов ми обясни, че новите модерни тролейбуси имат двигател и могат да се прибират на самоход, така че няма да нощуват по улиците. Надявам се.
$h@IdEr   |2013-11-02
Да не забравяме, че не само в Плевен има тролейбусен транспорт
$h@IdEr  - re: новите тролеи   |2013-11-02
Караиванов писа:
Дали и тях ще ги накичете с кичозни реклами и да заприличат на цигански каруци

Не и докато са в гаранционен период.
Гост   |2013-11-02
страхотна новина, браво
Гост   |2013-11-02
Посредник, моля задайте този въпрос към Тролейбусен транспорт: Тези накипрени тролейчета по улиците ли ще ги паркират??? Новото депо ще бъде ли готово юли догодина? Ако няма да е готово, как ще се пази този тролейбусен парк, който струва цяло състояние?
777777777   |2013-11-02
От догодина най-скъпарските и лъскави превозни средства по улиците на Плевен, няма да са таратайките на местните плевенски тарикати, а тролейбусите :-)) е това ако не е Европа, здраве му кажи. Дано тези красиви тролейчета за по милионче бройката накарат повече "тарикати" да спрат да използват колите си за смешните разстояния в Плевен и да ходят пеша и с градски транспорт, както правят хората по белия свят. Абсурдно е улиците на има-няма 100-хиляден град да са задръстени с коли
Грозданов  - re: новите тролеи   |2013-11-01
Караиванов писа:
Дали и тях ще ги накичете с кичозни реклами и да заприличат на цигански каруци


Все пак това е добър източник за фирмата. Иначе трябва да отделят средства за нея от нашите данъци и такси.
Караиванов  - новите тролеи   |2013-11-01
Дали и тях ще ги накичете с кичозни реклами и да заприличат на цигански каруци
stojan   |2013-11-01
И всички, които ходят навсякъде с 10 годишните си коли на старо с газови уредби да осъзнаят, че това вече не е престижно и модерно.
stojan   |2013-11-01
Браво за тролеите! И нека плевенчани да ходят повече пеша и с колело.Градът е достатъчно малък за да не се налага използването на коли.
.......   |2013-11-01
Честито на Плевен и на плевенчани! Поздрави за „Тролейбусен транспорт” и за инж. Ангел Несторов! Прекрасното състояние на ОБЩИНСКИЯ електротранспорт в Плевен е такова НЕ благодарение на общината и на кметовете през последните 20 години, а благодарение на хората, работещи в това дружество. Иначе общината направи няколко опита през годините да съсипе тролейбусния транспорт като пусна нелоялна частна конкуренция. В крайна сметка интереса на гражданите беше защитен и да не се връщаме назад. В Плевен най-после, 20 години по-късно, отново ще има нещо, с което може да се гордее и да служи за пример на останалите градове – а това е градския тролейбусен транспорт! Честито!
П.С.: Индивидът, представил се като Евлоги по-добре да не коментираме. Трябва да се примирим, че живеем на Балканите и такива индивиди са част от пейзажа.
Райбер  - Новата гордост .....   |2013-10-31
На този отворко Евлоги много здраве!От такива дето карат коли на старо,с различни "подобрения"- от газови уредби, та до скопени дизеларки,без филтри за твърди частици се получава целия коктейл за дишане и във времето извън отоплителния сезон.На същите сладури да напомня,след като нямат 2лв. за паркинг просто да не се разкарват с таралясниците си из града.А собствениците на големи черни лимузини да проверят скакви пари се поддържат,зареждат,застраховат и т.н,пък тогава да се пъчат.ПИСНАЛО МИ Е ДА ГИ ГЛЕДАМ КАК ЗАРЕЖДАТ ЗА 5лв. ПРОПАН БУТ!
Генчев   |2013-10-31
Добра придобивка за града ни.
Найден   |2013-10-31
Евлоги, когато се цитира нещо е хубаво да се прави точно. Има огромна разлика между замърсен и запрашен. Във въпросната статия иде реч за измерени количества различни частици във въздуха и то в зимен период, когато голяма част от града ни се отоплява с твърдо гориво. Плевен не е газифициран на принципа на болшинството европейски градове и резултатът от такова изследване е предварително ясен. Колкото това че Тролейбусния транспорт пречи, ще ти го кажа по следния начин, когато някой не знае какво говори, по добре да мълчи, защото вреди не само на себе си а и на околните. Ако утре заради подобни изцепки, се забрани движението на автомобили не само в централната градска част, а в по голяма част от град Плевен, вината ще е на такива неадекватници като теб, дето желаят да бъдат интересни, чели, недочели вземат отношение по всички въпроси.
Милена   |2013-10-31
Евлоги, първо тази класация не е вярна, но не ми се влиза в подробности да ти доказвам защо, и второ - как бе тролеи бе, приятелю? Ами майка ми и баща ми са възрастни хора, движат се с тролеи, не с кола като теб? Аз пък едно ще ти кажа. Като си толкова много разтревожен в кавички за въздуха, слез от колата и ходи пеша, Плевен е достатъчно малък град, за да не се ползва кола. Ама като всички ходят с колата и до тоалетната, ще има и замърсяване. А екологичните тролеи ти пречат да се движиш със 120 км в час в града ли? Ами по-дбре да ти пречат, че като те гледам си и джигит на всичкото отгоре.
Евлоги   |2013-10-31
Не ви знам какъв еко транспорт са тези тролейбуси,но ето статистиката на хората:

http://www.nytimes.com/interactive/2013/10/15/business/international/europe-air-quality.html?_r=0

Както сами можете да видите,Плевен е на 4-то място в Европа в графата по замърсен въздух. И какво стана сега? Имаме екологичен градски транспорт от почти 30 години,който ужасно много пречи на движението по улиците и въперки това града ни е четвърти по замърсен въздух в Европа!
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 26 Март 2014 15:05