Начало Топ тема Новите тролеи Вече е сигурно - до края на 2014 ще сме с нови тролеи
19 Април 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Вече е сигурно - до края на 2014 ще сме с нови тролеи Печат Е-мейл
( 11 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Иванка ВАТЕВА   
Понеделник, 21 Октомври 2013 09:44
През следващата седмица ще бъдат подписани договори на стойност повече от 300 млн.лв. с Оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) по процедура „Мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух чрез осигуряване на екологични превозни средства в градския транспорт" за доставка на 100 тролейбуса, 126 газови автобуса, 20 трамвая и 10 влакове за метрото, съобщи Mediapool, позовавайки се на свои източници от ОПОС. С тези средства пет големи града - София, Варна, Бургас, Стара Загора и Плевен, ще обновят парка на градския си транспорт през следващата година. Търговете за доставка на транспортните средства приключиха, а с предстоящото подписване пада и последната пречка за окончателната реализация.
Плевен, като градът с най-развит тролейбусен транспорт, ще получи и най-много мотриси - 40. Останалите 60 са за Бургас, Варна и Стара Загора. „Посредник" многократно е писал по темата и неотдавна ви информирахме, че поръчката за
доставка на новите тролеи беше спечелена от чешката "Шкода електрик", която единствена от шестте компании, подали оферти, беше допусната до отваряне на ценовото предложение. При първоначална обща прогнозна стойност от 39 075 984 лева предложената от "Шкода" цена за Плевен е 37 312 275 лв., без ДДС. В поръчката се включва пускане в експлоатация на новите тролейбуси, както и обучение на персонала на оператора на транспортните средства във всеки един от градовете, а също и гаранционно обслужване.
В същото време КЗК наложи с определение временна мярка спиране на обществената поръчка за изграждане на тролейбусно депо в Плевен, а впоследствие обяви за незаконосъобразно решението да откриване на процедурата, тъй като са констатирани ограничителни критерии за подбор. По разни причина поръчката беше спряна и предстои да се обяви нова процедура.
Вместо с проекта за интегриран градски транспорт, Плевен, заедно с другите градове с тролейбусна мрежа, се класира с проект за обновяване на тролейбусния си парк чрез екопроект. И тук жалби забавиха с 3-4 месеца приключването. Все пак новите тролеи със сигурност ще дойдат преди да е готово депото за тях.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Светлана   |2013-10-21
С новите тролеи, които са чист за въздуха транспорт, и градът ще е чист и хората ще имат добър градски транспорт,така че това е добре определено за Плевен
Светлана   |2013-10-21
За мен е добре това,че скоро ще има нови тролеи, този транспорт е доста важне за града ни.
Ясен   |2013-10-21
Плевен изчезваше 12 години при управлението на Найден, а и преди това.И през този период доста се стопи.Сега се правят усилия и се работи от страна на Общината, но все пак трябва и време, и подкрепа от страна на хората.Но мисля, че сега нещата са в в по-добро състояние, отколкото преди
Димитър   |2013-10-21
Плевен изчезва бавно но напълно сигурно. Този град има ужасяваща нужда от нещо ново,спокойно и доходно. Дано с тролейбусния транспорт успее да поеме толкова нужната му глътка въздух! Успех на екипът работещ по проекта а нека ние да успеем да видим пътуващите не в Сан Франциско а в Плевен мотриси! Европа е доста далече също.
Pleven123   |2013-10-21
Tuka kak si lichi che piara qko spami trqbva da im zabranqt dostapa za reklama iz forumite !!!
dalgia   |2013-10-21
Tova e dobra novina za pleven no mnogo mi e 4udno kade 6te domuvat tezi novi trolei? Triabva vednaga da se po4ne tova proslovuto depo na drujba.
Деси   |2013-10-21
Все пак всички такива процедури имат срокове, нека не критикуваме самоцелно, това определено е добра новина
!!!!!!!!!!!!!  - !!!!!!!!!!!!!!   |2013-10-21
Интересно ми е защо трябва да чакаме до края на 2014 като Тролеите вече са закупени и чакат.... къде са тролеите които Бургас спечели и раздели с нас и още няколко града. Над 30 тролея изчезнаха. И уж чакахме да построят новото депо, не само че тролеите ги няма но сега ще трябва да чакаме още една година за тях... нямам думи
Biliant  - troleite   |2013-10-21
ehee mi tova e mnogo dobre radvam ssee
Мимоза   |2013-10-21
Браво на ЕООД "Тролейбусен транспорт"! Поздравления към персонала и към нейния УПРАВИТЕЛ, ИНЖЕНЕР С ЕВРОПЕЙСКО МИСЛЕНЕ И МАНТАЛИТЕТ!
Алекс   |2013-10-20
Това е наистина добре за хората в града и се радвам,че ще бъде факт
браво   |2013-10-20
браво
........   |2013-10-20
Моделът на новите тролейбуси е Шкода 26 TR. Това е мерцедесът на тролеите. Невроятни машини. Мощни, пъргави, тихи. С ремонта на контактната мрежа и с тези мотриси по улиците, понятието "тромав като тролей" ще е крайно неуместно в Плевен. С по-стария модел на същата марка тролейбуси е оборудван 100% от тролейбусния парк на Сан Франциско, САЩ. Проектът за интегриран градски транспорт и закупуването на новите тролеи са първото нещо, от което Плевен може да разбере, че е част от ЕС.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 26 Март 2014 15:06