Начало Топ тема Арестът на Алексей Зелов Оправдаха Алексей Зелов по всички повдигнати обвинения
12 Ноември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Оправдаха Алексей Зелов по всички повдигнати обвинения Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Арестът на Алексей Зелов
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Вторник, 17 Февруари 2015 15:25
Zelov delo Във вторник Плевенският окръжен съд призна за невинен Алексей Зелов, обвинен за вземане на подкуп като заместник-кмет на Община Плевен. До обяд бяха изслушани пледоариите на защитата и обвинението, след което решението от съдия Мариян Иванов беше произнесено в присъствието на медиите.
До този момент имаше няколко разглеждания на делото. В заседанията от 28 и 29 януари състав на Плевенски окръжен съд за последно разгледа делото, образувано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура за това, че Зелов е взел подкуп в размер на 4 000 лева. В двете съдебни заседания бяха разпитани явилите се свидетели, сред които и кметът на Плевен, проф. д-р Димитър Стойков, изслушано беше заключението по назначената физико-химична експертиза, както и бяха изслушани веществените доказателства, събрани чрез СРС. Подсъдимият тогава даде обяснения по повдигнатото му обвинение.
Съдебните заседания по делото започнаха още на 3 и 4 декември 2014-а, когато бяха изслушани голяма част от свидетелите, но бяха определени нови дати, заради призоваването на нови такива.
Обвинението срещу Зелов е за това, че в периода от началото на месец април 2014 г. до 22 април 2014 г. в Плевен, в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - зам.-кмет на Община Плевен с ресор „Финанси”, е поискал дар. Той е в размер на 10% от общата сума по фактури, издадени от търговско дружество „П. - И." ООД, въз основа на което е щял да бъде извършен паричен превод в размер на 40 000 лева. Според обвинението на 22.04.2014 г. Зелов е получил дар в размер на 4 000 лева от управителя и представител на търговско дружество. Парите са били, за да се осигури своевременно и по-бързо подписване и изплащане на платежните нареждания от
съответните длъжностни лица от Община Плевен по фактурите, издадени от търговско дружество.
Оправдателната присъда на Окръжен съд - Плевен може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново. В тази връзка, веднага след произнасянето на решението на съда, представителят на Софийската градска прокуратура заяви, че ще протестира решението пред Апелативния съд. Прокурорката допълни, че исканото наказание е било 5 години лишаване от свобода.
С оглед на постановената оправдателна присъда по всички обвинения, съдия Мариян Иванов се произнесе и по мярката за неотклонение, наложена до този момент на Зелов. Съдът отмени наложената му мярка „Подписка“, като това определение може да бъде обжалвано в 7-дневен срок.
След края на съдебното заседание Зелов сподели пред журналисти, че се радва, че съдът е успял да достигне до обективната истина. „За мен нямаше абсолютно никакво съмнение, че съм невинен и съм удовлетворен от решението на съда. Това беше поръчково активно мероприятие. Нямам какво повече да кажа”, заяви бившият зам.-кмет на Плевен.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
.....   |2015-02-18
Този кмет може и милионче да гушне след 100%-вото дело в Страсбург. И цената за цялата тази режисура ще платим отново, ние, данъколпатците. България има спешна нужда от промяна на законодателството, така че да се носи персонална отговорност от служителите, чиито действия водят до осъждане на страната. Ако се окаже истина, че Залов дори не е пипал парите, а престоя в затвора 3 месеца, не ми се мисли какво обезщетение може да си издейства.
Кой?   |2015-02-17
Кой е виновен за това и за цялата постановка и кой ще плаща? Пак ние.
Гост   |2015-02-17
Съвсем очаквано. Прокуратурата така и не можа да докаже обвинението си, а и то беше политпоръчка , съшита с бели конци.Така става с политическите поръчки, така стана и с Николай Цонев, и с Александър Томов. Сякаш имам спомен, че дори не можаха да си опишат обвинението срещу тоя като хората, ами бяха писали измилсени глупости, макар и на измислени обвинения, че съда върна тогава делото.Май дори не бяха преброили правилно банкнотите, които се оказа че даже не бил пипал. Е, ами те поне като са му ги подхвърлили, което смятам че вече на всеки е ясно, не са ли ги поне преборили? Смешници. Сега - оправдателна присъда, съвсем очаквана. Следва контрадело в Страсбург най-вероятно и всички ние ще плащаме за глупостите на политиците
Гост   |2015-02-17
Те ти булка Спасовден.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 18 Февруари 2015 13:41