Начало Топ тема Арестът на Алексей Зелов Кметът на Плевен се яви като свидетел по делото срещу Зелов
12 Ноември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Кметът на Плевен се яви като свидетел по делото срещу Зелов Печат Е-мейл
( 3 Гласа )
Топ тема - Арестът на Алексей Зелов
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Сряда, 28 Януари 2015 12:03
Aleksei Zelov Кметът на община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков е един от новите призовани свидетели по делото срещу Алексей Зелов, на което беше даден ход вчера в Окръжен съд - Плевен. Сред свидетелите беше призован отново и Сашо Радоловски, който е собственик на фирмата, замесена в случая с подкупа.
Предвидените заседания на Окръжен съд - Плевен са за 28 и 29 януари. От пресаташето на Окръжен съд - Плевен научихме, че в рамките на вчерашното заседание са изслушани призованите свидетели по делото. В четвъртък пред съда трябва да бъдат снети обясненията на самия Алексей Зелов, който по закон има право да откаже да направи това. Вещите лица, които трябваше да изготвят назначената физико-химическа експертиза, също ще бъдат изслушани.
Припомняме, че наказателното дело е образувано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура. Той е обвинен в това, че за периода от началото на месец април до 22 април 2014 година, в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - заместник кмет на Община Плевен, с ресор „Финанси", е поискал дар, който не му се следва. Той е в размер на 10% от общата сума по фактури
на стойност: 13 631.75 лева; на стойност 18 165.61 лева; на стойност 16 688.63 лева
, по която е било извършено частично плащане в размер на 8 202.64 лева, издадени от търговско дружество „П. - И." ООД, въз основа, на която е щял да бъде извършен паричен превод в размер на 40 000 лева към търговско дружество „П. - И." ООД. И на 22 април 2014 г. той е получил/приел дар, който не му следва - парична сума в размер на 4 000 лева от управителя и представител на търговско дружество „П. - И." ООД - С.Х.. Въз основа на това е бил осъществен паричен превод в размер на 40 000 лева към търговско дружество „П. - И." ООД, с правно основание договор за възлагане на обществена поръчка с предмет „Поддръжка и ремонт на обществено осветление на територията на община Плевен", със страни Община Плевен и търговско дружество „П. - И." ООД от 18 януари 2011 година.
В съдебните заседания на делото от 3 и 4 декември 2014-а беше изслушано заключението на вещото лице по назначената съдебно-техническа експертиза, но не беше изслушано заключението на вещото лице по назначената физико-химическа експертиза, тъй като по делото беше представен болничен лист за невъзможност да се яви в съдебно заседание. Тогава Зелов не беше разпитван и делото беше отложено за призоваване на свидетелите, неявили се в съдебните заседания, за призоваване на нови свидетели и за изслушване на заключението на вещото лице по назначената физико-химическа експертиза.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2015-01-28
Имаш предвид след като се докаже, нали, затова си се кръстил и Страсбург, натам отиват нещата, нали? Ясно е, че това няма да издържи. Надявам се не раздаваш ей така анонимно присъди на човек, невинен до доказване на противното
Страсбург   |2015-01-28
Това дело ще е тест за българското правосъдие, в частност плевенското! Дали тези които са крали и рекетирали ще бъдат осъдени и вкарани в затвора!
Гост   |2015-01-28
Това дело бе нагласено като политическа поръчка по времето на Орешарски. Зелов е пич и има пряка заслуга за продажбата на блока на ужасите на Тотлебен 33, не знам как съумя да прилъже някой да даде толкова пари за тоя разбит и опасен, опоскан от циганите мастодонт. Изгониха и циганите от квартала, че безчинстваха, цяла Сторгозия си отдъхна.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 29 Януари 2015 10:14