Начало Топ тема Арестът на Алексей Зелов Алексей Зелов: Не се чувствам виновен и не разбирам точно в какво ме обвиняват
17 Октомври 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Алексей Зелов: Не се чувствам виновен и не разбирам точно в какво ме обвиняват Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Арестът на Алексей Зелов
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Сряда, 03 Декември 2014 13:29
Aleksei Zelov Не се чувствам виновен и не разбирам точно в какво ме обвиняват”, заяви вчера в Съдебната палата в Плевен бившият зам.-кмет на Плевен, Алексей Зелов пред журналисти и допълни, че според него фиаското, което е претърпял първия обвинителен акт, ще се повтори и с втория. Минути по-късно беше даден ход на наказателното дело, образувано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура против Зелов, което се проведе при закрити врати.
Както вече ви информирахме, делото е за това, че за периода от началото на месец април до 22 април 2014 година, в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - заместник кмет на Община Плевен, с ресор „Финанси", е поискал дар, който не му се следва. Той е в размер на 10% от общата сума по фактури на стойност: 13 631.75 лева; на стойност 18 165.61 лева; на стойност 16 688.63 лева, по която е било извършено частично плащане в размер на 8 202.64 лева, издадени от търговско дружество „П. - И." ООД, въз основа, на която е щял да бъде извършен паричен превод в размер на 40 000 лева към търговско дружество „П. - И." ООД. И на 22 април 2014 г. той е получил/приел дар, който не му следва - парична сума в размер на 4 000 лева от управителя и представител на търговско дружество „П. - И." ООД - С.Х. (бел.ред. - стоящият за тези инициали сам се разкри преди време пред медиите - Сашо Радоловски, с презиме Христов, обяви, че подкупът бил поискан от неговата собствена фирма, на която е и управител - „Пауер - инженеринг”; само дето според Търговския
регистър е ЕООД, а не ООД). Тази сума Зелов получил лично в кабинета си, загдето е извършил действие по служба, изразяващо се в това, че е осигурил своевременното и по-бързо подписване и изплащане на платежни нареждания от съответните длъжностни лица от община Плевен по фактури на обща стойност 40 000 лева, издадени от търговско дружество „П. - И." ООД. Въз основа на това е бил осъществен паричен превод в размер на 40 000 лева към търговско дружество „П. - И." ООД, с правно основание договор за възлагане на обществена поръчка с предмет „Поддръжка и ремонт на обществено осветление на територията на община Плевен", със страни Община Плевен и търговско дружество „П. - И." ООД от 18 януари 2011 година.
Алексей Зелов, представляван от адвокат Теодора Гинчева от Софийска адвокатска колегия, не е бил разпитван във вчерашното съдебно заседание, информираха по-късно от пресцентъра на Окръжен съд - Плевен. От призованите за разпит пред съдия Мариан Иванов 10 свидетели е проведен такъв на 8 от тях, които са се явили, а двама от призованите свидетели не са се явил.
Подсъдимият не е давал обяснения по делото на този етап и разглеждането продължава в четвъртък от 10:00 часа, с изслушване на заключенията на вещите лица по назначените експертизи.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 04 Декември 2014 15:04