Начало Топ тема Арестът на Алексей Зелов Пуснаха Алексей Зелов срещу „Подписка”
20 Септември 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Пуснаха Алексей Зелов срещу „Подписка” Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Арестът на Алексей Зелов
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Понеделник, 08 Септември 2014 10:25
С Определение от 5 септември 2014 г. състав на Плевенския окръжен съд измени мярката за неотклонение, взета спрямо обвиняемия Алексей Е. Зелов, от „Задържане под стража” в „Подписка”, съобщи минути след 17 часа на 5 септември пресаташето на съда, Красимир Петракиев.
Въз основа на внесения обвинителен акт срещу Алексей Зелов, изготвен от Софийска градска прокуратура, в Окръжен съд - Плевен беше образувано дело, по което на 11 август беше прекратено съдебното производство поради допуснати на досъдебното производство съществени нарушения на процесуалните правила, като същото все още не е влязло в сила.
С Определение от 29 август 2014 г., Великотърновският апелативен съд е отменил Определението на Окръжен съд - Плевен, с което беше потвърдена мярката за неотклонение „Задържане под стража”.
В искането за изменение на мярката са били посочени доводи, че е налице забавяне на наказателното производство, извършени са всички процесуално-следствени действия и е предявено разследването. Съдът е счел, че приносът за съществени нарушения на процесуалните правила е само и единствено на органите на досъдебното производство и това им поведение не е основание за продължаване на най-тежката мярка за неотклонение. Посочено е още, че Зелов не е осъждан, отстранен е от заеманата от него длъжност в Община Плевен и няма възможност да повлияе върху събирането на доказателства, както и че не е налице опасност да се укрие, предвид трайната му уседналост в града.
Представителят на Прокуратурата от своя страна е счел, че искането е неоснователно, като е посочил, че повдигнатото обвинение е достатъчно тежко, за него е предвидено наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода, глоба до 20 000 лева, както и лишаване от права по чл.37, ал.1, т.6 и т.7 от НК и предвид това, опасността обвиняемият да се укрие не е отпаднала.
Според закона, искане за изменение на мярката за неотклонение може да се прави по всяко време на съдебното производство, в какъвто стадий на наказателното производство, според определението на Апелативен съд - гр. Велико Търново, делото се намира. Новото искане по мярката за неотклонение може да се прави и при промяна на обстоятелствата.
След като на 11 август е прекратено съдебното производство и делото е върнато за допуснати съществени процесуални нарушения на прокурора, а от тази дата е изминал близо един месец, през който обективно е било невъзможно да се насрочи делото за разглеждане в съдебно заседание, е логично да се приемат доводите на защитника на Зелов, че това не е основание да продължава най-тежката мярка за неотклонение, взета спрямо него. Няма окончателен съдебен акт и относно валидността на внесеното обвинение от Софийска градска прокуратура, което прави непредвидимо насрочването на делото за разглеждане по същество. Според съда са основателни и аргументите на защитата в подкрепа на това, че не е налице реалната опасност Зелов да се укрие или извърши друго престъпление, както и да попречи по някакъв начин на правилното и законосъобразно развитие на наказателното производство.
Настоящият съдебен състав е счел, че забавянето на наказателното производство, макар и законосъобразно, предвид сроковете за обжалване на съдебните актове, е промяна на обстоятелствата и към момента няма доказателства, от които да се направи безспорен извод, че има реална опасност бившият плевенски зам.-кмет да се укрие или извърши друго престъпление.
Определението на съда може да се обжалва и протестира в седемдневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново по реда на глава ХХІІ от НПК.
Алексей Зелов беше задържан на 22 април т.г. при акция на ДАНС в Община Плевен, според съобщението на Агенцията, „при получаване на поискан от него подкуп в размер на 4 000 лв.”. Оттогава до 5 септември той беше в ареста, като в това време защитата му първо обжалва решението на ПОС от 25 април за постоянно задържане под стража, а впоследствие на 3 пъти направи опит за изменение на мярката.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-09-08
За Страсбург е цялата работа и поредна осъдителна присъда срещу България, това са фактите, всички юристи, които познавам са на това мнение
Изумен х 3  - Е, това не може да е вярно!   |2014-09-08
Чета и не вярвам на очите си. Боже, колко простотия има по тази земя, боже! Определено не взимам под внимание мнението на хора, на които дърветата им пречат да видят гората. Това първо, защото въобще не става въпрос за някакви профанизирани сравнения между кметове. Второ - аз когато съм кметувал, майка му на онзи с гащичките ги е сваляла пред разни чичковци. Трето - значи, когато е направено нещо добро за града ни - кмета е в основата, а когато нещо не е наред - кметът няма отношение? Много елементарно, уважаеми. Четвърто - спирам с коментарите, защото не ми е приятно да комуникирам със зомбита, при това - силно ограничени в работата на някои органи...
Гост   |2014-09-08
Пак ли Старсбург?
до изумения   |2014-09-08
Всъщност, ако трябва да бъдем точни, изумения е само човек около няколкото изумени хора, които продължават да са изумени вече 3 години. те си печелеха и си живееха като бъбреци в лой около господаря си от Садовец, а града умираше бавно. Още явно не могат да повярват, че не са на власт, след като толкова много години дерибействаха и бяха превърнали Плевен във феодално владичество. Стигна се дотам да не се допускат определени медии в Общината, обикаляха по света с нашите пари, фалираха за своя и чужда изгода печеливши общински фирми...Ужас беше. Чудя се и се мая тоя Зелов дали не сготвиха именно на Найко хората?
до изумения   |2014-09-08
Само пропусна да обясниш пред коя от другите политически сили си си събул гащичкитеФактите, че Плевен се събужда по управлението на Стойков са налице. Че при Зеленогорски не ставаше нищо и не се случваше нищо ново - също е така. Ти за ко се бориш, в тухлена стена ли се биеш? А, и да, Баков сигурно много го е срам за садовския гашник
politigri   |2014-09-08
Оо, да найден разсипа града, това е факт. Да не говорим, че с години действаше една и съща групировка, която обираше всичко. Махайте го Найден, а дали не е той зад този компром,ат? Зеловчо сега ще осъдфи, ама Плевен, а не найден, нали?
изумен по 3   |2014-09-08
Хм, явно изумения много се ядоса. Казаха ти истината и ти се възпали. Говорят ти с факти и ти се ядоса, защото си безсилен пред тях. Кайлъка бе оформен по проект към Общината,но би трябвало, да се стопанисва от Областна управа, Гарата на Общината ли е, макар че си е в пъти по-хубава от едно време, модерна. Тоалетните сигурно са под наем, както е по света цивилзован, не вярвам да са общински. Ако ще търсиш за какво да се ядеш, яж се, ама си смешен, кучета има навсякъде, защото се забранява да ги трепеш - евродирективи.Сигурно и тролеите са кофти, нищо, че са нови, площада аще да ти е противен или нещо друго. Стига си хвърлял омраза. Цигани в Плевен си има от време оно, още повече пък на пазара, града е със застаряващо население, защото Найден Зеленогорски изгони младите - за справка от 2000 до 2010 г. Плевен е намалял с почти 30 хил. души. Не се опитвай да првхърлкявш чужди отговорности на човек, който управялва от 3 години и свърши толкова много работа. Кметът си е ок, ами на теб нещо не ти изнася, дали не си политическа фигура?
Изумен х 2  - поправка   |2014-09-08
Това, което е до помнещия, всъщност е и за гостенина в собсвения си град.
Изумен х 2  - Е, това не е за вярване!   |2014-09-08
Не знам о, помнещи, от кога помниш, ама си пропуснал да споменеш като заслуга на др.Стойков: инвеститора в Телиш (???); Дунав мост-2; новите хотели по черноморието, влизането ни в НАТО и ЕС и др.п. Е, малко в Кайлъка не можеш да влезеш от мръсотия, в Скобелевия не можеш да преминеш от бурени, на гарата няма къде да отидеш до тоалетна след 20.00 часа, безработицата си е същата, града продължава усилено да намалява като население, по битака - незаконно търгуващи цигани с ВСИЧКО, по улиците - кучета, НО няма да му връзваме кусури на човекът, че ще вземе да се притесни и спре да трупа пачки от болница, МУ, община. А ти продължавай да се стараеш, защото сигурно си на заплата в Общината. Знам, че не си виновен/на - такива са обстоятелствата. А, и последно - а защо постоянно сравнявате това недоразумение Стойков с Найден? Мисля, че по-уместно е не да сравняваме един играч с друг, а да мислим кое е добро за Плевен. А доколкото конкретно за новата фабрика на Сторгозия (НЕКСАНС), тези хора започнаха работа тук не заради, а ВЪПРЕКИ кмета. Източника е абсолютно достоверен - просто той ги довежда тук няколко пъти, докато накара общинарите да им обърнат внимание. А ти можеш да си словоблудстваш колкото искаш, но помни, о помнещ, че градът ни е малък, става все по-малък и много неща тук се знаят от много хора...
Гост   |2014-09-08
Поредната политическа поръчка плюс съд за България, за съжаление още едно съсипано име. Това виждам аз. Колкото оня Изумения - за разлика от теб аз ще коментирам с факти. За 2 г. и половина Стойков асфалтира невралгични точки в града,централни улици, асфалтира най-после Индустриална зона, построи нови детски площадки, Арт център, защитени жилища,социални центрове, нова детска градина, докара 40 нови чисто нови тролея, очакват се още 30, ще се строи депо за тях, Девета махала най-после ще има мрежа, както и квартал "Кайлъка", ремонтира се Панорамата, историческия мост на Вит, крепостта Сторгозия която беше змиярник, моста пък го нямаше, беше разбит от циганите за скрап, прави се мащабен ремонт на центъра с капково напояване на зелените площи - досега се поливаха с питейна вода, стадиона бе ремонтиран, спечели се проект за нова спортна зала, построен бе плувния басейн, оправи се велоалеята, която дори нямаше ограда откъм барата.Летният театър най-после ще бъде стопаниван, Докара се като инвеститор нов завод, може би за пръв път от 40 г. - Нексанс, за кабели, за 600 човека. Отвори вртати най-после истинско нов Мол, 500 работни места, инвеститорите бяха привлечени от съживяването на Плевен от Стойков. Кайлъка е оправен с барбекюта, детски плочадки, увеселения, барбекюта на Бригадирската поляна, помним какво беше преди там.Стойков даже сега се сетих, че изгони циганите от блока на ужасите Тотлебен 33, че съумя и да го продаде,а квартала сТОРГОЗИЯ живна, ХОРА МРЯХА ОТ СТРАХ ТАМ. бЛОКА БЕ РАЗбит. Това за 2 години и половина. Така че не ми говори политически глупости, защото намен не ми пука кой политик управялва града, а как се управлява града. Не исках да плащам повече за скъпите трансгранични екскурзии на найденчо заЕДНО С ШАЙКАТА МУ ПРИБЛИЖЕНИ, ЗА СМЕТКА НА ПЛЕВЕНЧАНИ, А ГРАДА ТЪНЕШЕ В МРАК, БЕЗРАБОТИЦА, ВРЕМЕТО БЕ ЗАСТИНАЛО, А МЛАДИТЕ БЯГАХА ПО ЧУЖБИНА. тА НАЛИ ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА нАЙДЕН ЦЯЛА "дРУЖБА" СЕ ИЗНЕСЕ НАКЪМ иСПАНИЯ, БЕ, БЛОКОВЕТЕ НЕ ВЕТЕХА, ЩЕ МИ ГОВОРИШ ТИ ГЛУПОСТИ
помнещ   |2014-09-08
Изумения, за мен кметът Стойков е направо велик човек в сравнение с най-голямото недоразумение, управялвало града ни - Зеленогорски, за ужас на всички интелигентни хора, управляваше3 го прекалено дълго и успя да го съсипе, той мрази Плевен и още отдавна беше казал ч е ще затрие града. 30 хил. хора го напуснаха да търсят препитание, нито едно докарано предприятие, само разпродажби на общинско имущество и земеделски земи, закрити училища. Бедствие, равно с чумна епидемия. Единствено той заедно с Кирил Йорданов във Варна управялваха толкова дълго и успяха да разсипят всичко направено. Оня даже го изгониха с камъни. Колкото направи Стойков, Найден за 30 г. не може да направи, аи не иска. Той не стъпва в града ни, сега беше дошъл за празника само защото е кандидат депутата. Иначе на предишните празници 3 г. въобще го нямаше. Стойков е добър и грижещ се за града кмет, за град, който се нуждаеше от реанимация, защото беше в кома. Как ли се чувства обаче Николай Баков, че доведе онова червено садовско чучело и го натресе за седесар?А чучелото после обърна гръб на собствения си създадтел и го изгони от Общинския съвет?
До предишния потребител   |2014-09-08
Май ще се ходи в Страсбург
До предишния потребител   |2014-09-08
Сегашният кмет бачка и си върши работата, що се отнася до обвинението срещу Зелов-времето ще покаже
Гост   |2014-09-08
Изуменият предишен коментирал е явна креатура на Садовския Наци и е очевидно, че изпълнява поръчка с коментара си
Изумен  - Чета и не вярвам на очите си!   |2014-09-08
Уважаеми съграждани (може би...), има едни сайтове в интернет, в които пишат едни подставени лица, някои от които платени. С огромно разочарование установявам, че в умиращия ни град има доста хора, които пишат сякаш не живеят и никога няма да живеят тук. На това му се вика смешен плач. За кого ревете бе, ограничени хорица? Кой ви каза, че този г-н Зелов е невинен? Ако сте забелязали в статията се говори за процесуални недоглеждания, а не за невинност на обвиняемия. Ама нали сте с манталитет на слугинаж, веднага намерихте ниша да обвинявате всички останали, но не и един пестъпник. Срамувам се, че съм съгражданин с такива дребни, продажни душици и много съжалява, че сами си унищожаваме града. Тук се виждат и гласове, които по подобие на гъзолизтвото спрямо ББ, пренасят уменията си и по отношение на "великият кмет" Стойков. Та какво казвате е направил той за Плевен, използвайки времето между работата му като лекар, преподавател и някои други дейности от собствен интерес? Той може да е всичко друго, но е АБСОЛЮТНО НЕАДЕКВАТЕН КАТО КМЕТ!!! Без извинение, нямате представа какво трябва да прави един кмет, нали? Тогава си стойте в кочинките и си грухтете...
до псоледния   |2014-09-05
Съветвам зелката, както го наричаш ти, да те издири, има си начини, и да те осъди.Апропо, пускат го, защото, МАЛОУМЕ, НЕ МОГАТ ДА МУ ПОВДИГНАТ ОБВИНЕНИЕ, НЯМА ЗА КАКВО, И ТОВА НЕ НАШИТЕ ТУКА, А ТОИП ПРОКУРОРИТЕ ОТ СОФИЙСКА ГРАДСКА. аМА КАКВО ЛИ ТИ ОБЯСНЯВАМ, НА ТЕБ. МАЛОУМА?Ако теб те държат нарочен без обвинение в ареста няколко месеца как ще се почувстваш ти и семейството ти, ако въобще имаш тако, дебил такъв? Това може да се случи на всеки, да стане жертва
гербер   |2014-09-05
Май идва управление на ГЕРБ. Щом пускат зелката значи има високи протекции и съдиите се подсигуряват. Така е, за милиони няма закони, а за кокошка -няма прошка. Ще се потули и замаже всичко, тук даже някои искат да го наградят.
Гост   |2014-09-05
И наистина не е тайна, че Зелов и кмета оправиха бакиите на този умрял град и финансите, заглобени изцялои и загробени по времето на феодалното управление на Зеленогора, съсипало града и изгонило 30 хил от него. Дали Садовския не го сготви той?Все пак далия подкуп е човек на общински съветник на Зеленогорски и печелеше обществени поръчки за бая пари по негово време? Помислете по този въпрос, ДАНС, прокуратурата и медиите
Гост   |2014-09-05
Съветвам Зелов да съди клеветниците и да обърне сериозно внимание на едно сайтче, стопансисвано от един съветник, преди да е изтрил глупостите, които изписа по негово име - все клевети
Гост   |2014-09-05
Ще го наградят и с повече, защото ще осъди България за рекета срещу него и за съсипване на името му. Съветвам го да издири и такива като теб кйлеветници и да ги осъди и тях. Зелов и Стойков безспорно оправиха Плевен след 12 години безпросветност и тъма. Да не говорим, че успяха да продадат блока на Ужасите, давам по БИбиси, на Тотлебен в Сторгозия, чиито обитатели, цигани, избиратели на Садовския,. тероризираха квартала и разбиха блока
Съдът  - да го наградат с 4000лв.   |2014-09-05
Да го наградат с 4000лв!(2000 за Стойков)
съвет към Зелов   |2014-09-05
Хайде сега тези, които го държаха без причина в ареста и го съсипаха, да платят обезщетенията, за които ще осъди страната. Говоря за съдии, прокурори, следовател;и, полицаи, както и го съветвам да намери изказвания на всички политически и обществени лица , които публично са го обиждали и набеждавали, както в общественото пространство, така и чрез медиите и да ги осъди за клевета
Гост   |2014-09-05
И то в "Подписка"? Което е нищо? Ако имаше и някакво съмнение, че е виновен или ще могат да му повдигнат обвинение, щеше да е парична гаранция или домашен арест. Това означава, че признават безсилието си? Че са го задържали неправомерно? Дори не можаха да му повдигнат обвинение? Сега ще осъди България за грозната политическа поръчка, която му съсипа името и кариерата и всички ние ще плащаме след определението в Страсбург.За какво въобще го държаха и развеждаха като на панаир, като знаеха, че е невинен?
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 08 Септември 2014 10:27