Начало Топ тема Арестът на Алексей Зелов Плевенският окръжен съд прекрати съдебното производство срещу Алексей Зелов, Прокуратурата сбъркала сбора на белязаните банкноти
21 Март 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Валути
РЕКЛАМА
Плевенският окръжен съд прекрати съдебното производство срещу Алексей Зелов, Прокуратурата сбъркала сбора на белязаните банкноти Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Арестът на Алексей Зелов
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Сряда, 13 Август 2014 08:32
zelov foto В понеделник Плевенският окръжен съд е разпоредил прекратяване на съдебното производство и връщане на делото срещу заместник-кмета на Плевен, Алексей Зелов, в Софийска градска прокуратура, за отстраняване на допуснатото съществено нарушение на процесуалните правила, съобразно закона.
Според Окръжен съд - Плевен това нарушение е свързано с факта, че в обвинителния акт, при описването начина на подготовка, предаване и получаване на сумата вменена в обвинението, изрично е посочено, че на 22 април 2014 г. в плика „се съдържали 14 броя банкноти с номинал 100 лева, общо на стойност 4000 лева, със серии и номера, описани в протокол за белязане на банкноти”. В своето становище от съда намират, че е налице противоречие в обстоятелствената част на обвинителния акт и неяснота относно предмета на престъплението. От една страна, изрично е посочено, че в плика се намирали 14 броя банкноти от по 100 лева, които били обаче 4000, а не 1400 лева, какъвто е сборът на посочените бройки банкноти. В мотивите е записано, че няма как математически 14 броя банкноти с номинал от по 100 лева да са равни на сумата от 4000 лева. Това касае пряко предмета на престъплението и неговия размер и по този начин противоречието и неяснотата в твърдението на прокурора в обстоятелствената част на обвинителния акт фактически са в противоречие и с диспозитива на същия. Там отново е посочена сумата от 4000 лева и съдът в Плевен смята, че това не може да се приеме за явна техническа грешка.
Освен това, некоректно в обвинителния акт е посочено, че веществените доказателства са по „по опис”, като не става ясно кои са тези веществени доказателства. От своя страна, прокурорът не е приел, че веществените доказателства подкрепят обвинението и за това може да се съди от факта, че в обвинителния акт е посочено, че обвинението се подкрепя
само от ”гласни и писмени доказателства и доказателствени средства”.
В обвинителния акт е прието, че Алексей Зелов е получил сумата „загдето е извършил действия по служба, като осигурил своевременно и по-бързо подписване и изплащане на платежни нареждания от съответните длъжностни лица”, но никъде в обстоятелствената част не е описано и не става ясно в какво конкретно са се изразили тези неговите действия.
Други въпроси, които изникват, са как и с кого е осигурил по-бързото подписване и плащане на платежните нареждания. Според Плевенския окръжен съд отговорите са посочени „кратко, телеграфно и анонимно”, че е осигурил по-бързото подписване и плащане на платежните нареждания от „съответните длъжностни лица”. „Действията на обвиняемия, посочени в обстоятелствената част на обвинителния акт, са част от обективните признаци на състава на престъплението „ПОДКУП”. След като е прието, че обвиняемият е извършил тези действия, прокурорът е бил длъжен да посочи как е станало това, с кого е разговарял и какъв е приносът на обвиняемия, за да се преведат сумите според обвинителния акт на 16 и 17.04.2014 г. около обяд”, пише още в разпореждането на Плевенската Темида.
Разпореждането подлежи на протест пред Апелативен съд - Велико Търново, в седемдневен срок от получаване на съобщението с препис от настоящето разпореждане.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-08-18
Прекратяват съдебното производство!!! явно всичките атаки срещу човека се оказаха предизборен балон.
истината лъсна   |2014-08-18
Освобождавайте човека!Явно е невинен е! "Обвинителите" из форумите да се замислят дали е добре да могат да арестуват човек без доказателства.
И в какво го обвиняват тогава   |2014-08-18
В обвинителния акт е прието, че Алексей Зелов е получил сумата „загдето е извършил действия по служба, като осигурил своевременно и по-бързо подписване и изплащане на платежни нареждания от съответните длъжностни лица”, но никъде в обстоятелствената част не е описано и НЕ СТАВА ЯСНО В КАКВО КОНКРЕТНО СА СЕ ИЗРАЗИЛИ ТЕЗИ НЕГОВИТЕ ДЕЙСТВИЯ.
гост   |2014-08-18
Аааа,...изглежда, че 4000 лв. не бива,но 1400-бива...измет ибрикчийска герберастка!
Гост   |2014-08-13
Абе чух, че било нагласено и като чета това май ще излезе вярно!!!
Гост   |2014-08-13
Българската държава е опасна престъпна организация, която може да ви вкара в затвора винаги, когато шефа ма организацията реши. Например ако не пускаш ЛАФКа ти организират спонтанен протест и арест. Нали се сещате, че за тази постановка ще плащаме ние, а не прокуратурата?
Гост   |2014-08-13
Изродите безродни, фенове на шибаната столетница и ДПС са за изселване от страната!! Освен да ръсят русофилски простотии и да правят афери тип "Костинброд",да очернят с някви измислени съдебни дела хората -за нищо друго не стават!! Кирливи комунета
Страсбург   |2014-08-12
Да не излезе накрая, че няма никакво престъпление и е поредната политическа поръчка? За която ще се плаща от нас?Май натам ми мирише. Дали пък не му направиха постановка заради прооекта за ремонта на центъра? Май да, а. Ще съди яко тоя като излезе, и ще спечели
прокурор   |2014-08-12
"никъде в обстоятелствената част не е описано и не става ясно, в какво конкретно са се изразили тези неговите действия". И каква стана тя???
Гост   |2014-08-12
Ще излезе че е нагласено а? Жалко за човека и всичката кал, която се изсипа по общинското ръководство, което се старае да ни измъкне от деветата глуха в която ни натика деформатора и крадливата му клика.
Моев   |2014-08-12
Абе стоеФ, що не идеш да смучеш нещо си ! Разбирач
Стоев   |2014-08-12
От самото начало беше ясно,че това е една постановка за очерняне кметове на ГЕРБ. Така се случи и във Бургас,Пловдив,Своге,Варна и на още много други места.Само прочетет за каква неграмотност става въпрос и за каква съшита с бели конци гнусна история.
Няма по-злобни и отмъстителни хора от комунистите.Цял половин век в България премина в полицейщина и доносничество по време на тяхното управление.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 13 Август 2014 16:15