Начало Топ тема Арестът на Алексей Зелов Зелов оставен в ареста за постоянно. Само един адвокат е защитавал зам.-кмета при разглеждането на мярката за неотклонение
17 Юли 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Зелов оставен в ареста за постоянно. Само един адвокат е защитавал зам.-кмета при разглеждането на мярката за неотклонение Печат Е-мейл
( 3 Гласа )
Топ тема - Арестът на Алексей Зелов
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Понеделник, 28 Април 2014 09:20
temida5 На 24 април състав на Плевенски окръжен съд е разгледал постъпило искане от Софийска градска прокуратура (СГП) за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" по отношение на Алексей Зелов, спрямо когото е повдигнато обвинение по чл.302 т.1 вр. чл.301 ал.1 от НК.
Припомняме, че обвинението към зам.-кмета Зелов е свързано с това, че „за периода от началото на месец април 2014 г. до 22 април 2014 г. в Плевен, като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - Зам. Кмет на Община Плевен, поискал и на 22.04.2014 г. приел дар, който не му се следва - парична сума в размер на 4 000 лв. от Управителя на ***, която сума получил лично в кабинета си, за да извърши действие по служба и загдето е извършил такова действие - престъпление по чл.302 т.1 вр. чл.301 ал.1 от НК".
От съда информират, че в рамките на досъдебното производство, за да бъде уважено едно искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража", законодателят е предвидил задължителни предпоставки, наличието на които обуславя вземането на най-тежката мярка за неотклонение.
Според информацията в сайта на Окръжен съд, въпреки обстоятелството, че разследването се ръководи от СГП, Плевенският Окръжен съд е компетентен да се произнесе по въпроса относно искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" на Зелов, поради факта, че наказателното производство спрямо заместник-кмета се води за престъпление, извършено на територията на Плевен.
Отчетено е и обстоятелството, че наказателното производство е образувано на 16 април 2014 г., т.е. от самото му образуване, до момента на внасяне на искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража", е изтекъл един изключително кратък период от време, през който обаче са събрани достатъчно доказателства, сочещи на евентуалното извършване на престъплението.
Поради тези две основни причини, в Окръжен съд - Плевен са взели решение, че към настоящия момент има достатъчно доказателства, сочещи, че е налице обосновано предположение относно това, че Зелов е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. По отношение на Алексей Зелов е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба и лишаване от права по чл.37 от НК.
Сред мотивите на съда да остави Зелов в ареста, е фактът, че има реална опасност обвиняемият да се укрие, като не става на въпрос да го извърши само физически, а се предполага и възможност обвиненото лице да направи опит да укрие, заличи или въобще по някакъв начин да попречи на разследването.
По-късно в петък се свързахме за повече информация по случая с Красимир Петракиев, който е пресаташе на Окръжен съд - Плевен. Той ни обясни, че искането на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" е било изпратено от СГП предишния ден, около 16.30 часа и е разгледано около 20:00 часа. В защита на Зелов се е явил адвокат Лъчезар Гергичанов, но не е ясно дали това ще е единственият защитник на обвиняемия.
Определението все още не е влязло в сила и може да се обжалва или протестира пред Великотърновския апелативен съд в 3-дневен срок, пише е решението по частното наказателно дело, каквито са делата по мерки за неотклонение. Очаква се решението на съда да бъде обжалвано, но това няма как да се потвърди преди понеделник вечерта, когато е последният срок това да се случи.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-04-28
Най-добър беше Румен, спокоен град, чист. След това дойде Зеленогорски и направо го разсипа и обезлюди. Докара и герберасчета, негови хора, играеше си с Тиквата.
до предния   |2014-04-28
ей, я бягай да си хвалиш педалчеъо някъде другаде, бе
Стойков, вървете си с мир!   |2014-04-28
Петното и излагацията пред цяла България, което лепнаха Стойков и компания трябва да бъде заклеймено от плевенската общественост!!!Никакви снимки на този човек пред тролей, или молове НЯМА да бъдат снизходителни за корупцията която ОФИЦИАЛНО той въведе в управлението на общината!!! Димитър Стойков, вървете си с мир, погнусихте цял Плевен, цяла България!!!
до далай Лама   |2014-04-28
Хахаха, той оня не пипна нищо в града 12 години, и сега откак вече почти 3 г. не е на власт и нещата в града потръгнаха, и ти ще кажеш, че всичко е било едва ли не от негово време. Ами тогава преди това 12 г. що нищо нямаше? Ще кажеш, че той и Египетските пирамиди е построил, той много митично космичесско божество бил тоя Зеленогорски бе, как строи от миналото. Сигурно строи и в бъдещето, а?Махай се оттука и не ни пробутвай политици, казах, всичките са един дол дренки. E го, изчезна ми сега разговора, тъпак такъв
Гост   |2014-04-28
Пак три казвам да се махаш, дришльо. не ми дреме ни за Зеленогорски, ни за който и да било. Писна ми от политиканстванията ти. Нищо не остана след Зеленогорски, нищо. Нищо не се и случваше. А сега е така , защото тече ремонт. Всеки като ремионтира сигурно е така. Бъркаш ми разговора с колегите за новите тролеи, не си правиш добра услуга, не ни пробутвай тоя пигмей гей, няма да стане. Всички вече са отвратени от политици. Видахме го и него...никаквец, всичките са крадливи мърши
Далай Лама  - Стойков много краде и нищо не върши   |2014-04-28
След Зеленогорски остана подреден, чист и уютен град. След Стойков и ГЕРБ Плевен прилича на Берлин през 1945 година.
Това са фактите. Останалото са герберастки лъжи, измислици и идиотии, на които впрочем никой не вярва.
Каквото е "свършено" по времето на Стойков е започнато, спечелено като проект и финансирано по времето на Зеленогорски. За Стойков остана единствено да реже лентички и да прибира рушветите.
Гост   |2014-04-28
Ей, Кирльо, ти си киртак, никакъв Далай Лама не си. Стига си ни пробутвал онова гейче и разни други политикани, писна ни от политика, тука си пишем за тролеите и си говорим, само ни бъркаш разговора. Този пигмей зеленогорски е не по-малко крадлив от който и да било. Всички политици крадат, но важното е след кой какво остава. Зеленогорски нищо не остави. Айде да се махаш оттука, че ми прецакваш разговора. Скапани политици, все да се наврете някъде
до Далай Лама   |2014-04-28
Зеленогорски, мюрето на Цар Киро честен. Бааахххахахахха, по-голямн виц не бях чел. Този цървул и мокриоят печат от задницата му Спартански ограбоха Плевен. продаваха се НАРКОТИЦИ ПОД ПРОзОРЦИТЕ НА ОБЩИНАТА, и баба знаеше откъде да си ги купи, кой ги пласира и т.н. Не докара ни един завод, изгони над 20 хил. млади хора от града, ходеше по-скъпи екскурзии с няколко човека, уволни за една нощ 200 души в най-трудните годни и ги остави на улицата. Зеленогорски е следващият - нали той е създателят на ГЕРБ в Плевен. Цеца Драганска нали му беше юрисконсулт, Ивелинчо дясна лява ръка, брат му пръв приятел с придворния паж Туцев, Ктев и сие, всичките са седерасти. ще ви изметем всичките, сега ние с,ме на власт и тепърва ще лъсват доста неща.Треперете
Далай Лама  - ГЕРБерите в Плевен много крадат   |2014-04-28
ДАНС и Прокуратурата да проверяват всичко. Зеленогорски го проверяват в продължение на 14 чодини всички възможни институции при три правителства, които търсеха на всяка цена да открият нещо. Но така и не откриха, явно човекът е честен и не е крал. Нещо, което герберите никога няма да разберат. Защото за тях властта е единствено с цел кражби, рекет, терор над другомислещите и средство за лично обогатяване.
И когато в крайна сметка ги хванат на местопрестъплението с белязани пари - започват да обвиняват ДАНС, прокуратурата, Зеленогорски, Спартански, арменския поп и Далай Лама.
рупенпетковист   |2014-04-28
Няма да е лошо да се кара докрай и ДАНС да провери вярно ли е, че цялата сграда със заведението"Париж" зад църквата, до инструкторите за шофьорски курсове, коопереациите околовръст, ресторант "Национал" и други обекти наоколо, и не само там, се държат от шурея на Зеленогорски Чочо. Да се провери как общинската съветничка на Зеленогорски Цветанова се сдоби с два чисто нови апартамента на идеален тих център в чисто нова кооперация и е ли била Цветанова адвокат на свързания със Зеленогорски Камен Балбузанов - Куката. Да се провери какво общо има общинската съветничка на Зеленогорски Илка Илиева с улицата на Цветята.
айде на изборите   |2014-04-28
Предизборната поръчка има за цел да унищожи всички опоненти на разпадащата се партия от миналото в Плевен. Проучване е показало, че няма да съберат и 150 гласа. Очаквайте нови атаки!!!
общ.поръчки, търгове !?   |2014-04-28
И след нахлуването на ДАНС в Община един въпрос си задаваме всички - как са се определяли победителите в търговете, обществените поръчки? Какви комисии, кои хора са били в тях - Алексей Зелов и Евгени Генов при всички случаи, кои други ??? Вярна ли е информацията, че ДАНС е установил в банков трезор касета с 400 000лв на името на съпругата на Димитър Стойков?
Гост   |2014-04-25
Gospod da gi ubie , kakto kazvat babichkite
Гост   |2014-04-25
100% имат роднинска връзка, ако и да не са съпрузи, защото тази фамилия е рядко срещана. То в Плевен, ако единия е съдия/прокурор, другия съпруг задължително и той се е намърдал на подобна държавна службица.
Гост   |2014-04-25
въпросният адвокат има ли родствена връзка със съдия гергичанова?Колко роднини на Спартански работят в съда?
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 28 Април 2014 15:16