Начало Топ тема Арестът на Алексей Зелов
12 Ноември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Арестът на Алексей Зелов
Оправдаха Алексей Зелов по всички повдигнати обвинения Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Арестът на Алексей Зелов
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Вторник, 17 Февруари 2015 15:25
Zelov deloВъв вторник Плевенският окръжен съд призна за невинен Алексей Зелов, обвинен за вземане на подкуп като заместник-кмет на Община Плевен. До обяд бяха изслушани пледоариите на защитата и обвинението, след което решението от съдия Мариян Иванов беше произнесено в присъствието на медиите.
До този момент имаше няколко разглеждания на делото. В заседанията от 28 и 29 януари състав на Плевенски окръжен съд за последно разгледа делото, образувано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура за това, че Зелов е взел подкуп в размер на 4 000 лева. В двете съдебни заседания бяха разпитани явилите се свидетели, сред които и кметът на Плевен, проф. д-р Димитър Стойков, изслушано беше заключението по назначената физико-химична експертиза, както и бяха изслушани веществените доказателства, събрани чрез СРС. Подсъдимият тогава даде обяснения по повдигнатото му обвинение.
Съдебните заседания по делото започнаха още на 3 и 4 декември 2014-а, когато бяха изслушани голяма част от свидетелите, но бяха определени нови дати, заради призоваването на нови такива.
Последно променен на Сряда, 18 Февруари 2015 13:41
Прочети още>
 
Възможно е да бъдат насрочени нови дати за разглеждане на делото срещу Зелов Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Топ тема - Арестът на Алексей Зелов
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 29 Януари 2015 13:17
ZelovНай-вероятно ще бъде насрочена нова дата на делото срещу бившия кмет на Плевен Алексей Зелов. Това заяви адвокатката на подсъдимия днес малко след като започна съдебното заседание и беше изслушано вещото лице. Делото се разглежда в два последователни дни. Вчера в съдебното заседание бяха изслушани кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, който е един от новите призовани свидетели, и призованият отново Сашо Радоловски, който е собственик на фирмата, замесена в случая с подкупа.
Днес пред съда трябва да бъдат снети обясненията на самия Алексей Зелов, който по закон има право да откаже да направи това. Неговата защитничка обаче сподели, че той ще даде обяснения пред съда. Въпреки това според нея ще бъде насрочена нова дата, тъй като делото няма да бъде приключено днес.
Последно променен на Четвъртък, 29 Януари 2015 16:28
Прочети още>
 
Кметът на Плевен се яви като свидетел по делото срещу Зелов Печат Е-мейл
( 3 Гласа )
Топ тема - Арестът на Алексей Зелов
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Сряда, 28 Януари 2015 12:03
Aleksei ZelovКметът на община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков е един от новите призовани свидетели по делото срещу Алексей Зелов, на което беше даден ход вчера в Окръжен съд - Плевен. Сред свидетелите беше призован отново и Сашо Радоловски, който е собственик на фирмата, замесена в случая с подкупа.
Предвидените заседания на Окръжен съд - Плевен са за 28 и 29 януари. От пресаташето на Окръжен съд - Плевен научихме, че в рамките на вчерашното заседание са изслушани призованите свидетели по делото. В четвъртък пред съда трябва да бъдат снети обясненията на самия Алексей Зелов, който по закон има право да откаже да направи това. Вещите лица, които трябваше да изготвят назначената физико-химическа експертиза, също ще бъдат изслушани.
Последно променен на Четвъртък, 29 Януари 2015 10:14
Прочети още>
 
Другата седмица делото „Зелов” отново влиза в съдебната зала Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Топ тема - Арестът на Алексей Зелов
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 22 Януари 2015 18:31
На 28 и 29 януари от 10.00 часа ще се гледа делото срещу бившия кмет на Плевен Алексей Зелов. Припомняме, че наказателното дело е образувано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура. Той е обвинен в това, че за периода от началото на месец април до 22 април 2014 година, в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - заместник кмет на Община Плевен, с ресор „Финанси", е поискал дар, който не му се следва.
Последно променен на Четвъртък, 29 Януари 2015 10:14
Прочети още>
 
Отложиха за края на януари делото на Алексей Зелов Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Топ тема - Арестът на Алексей Зелов
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 04 Декември 2014 15:59
Aleksei ZelovВ днешното съдебно заседание на делото на Алексей Зелов е изслушано заключението на вещото лице по назначената съдебно-техническа експертиза, но не е изслушано заключението на вещото лице по назначената физико-химическа експертиза, тъй като по делото е представен болничен лист от вещото лице за невъзможност да се яви в съдебно заседание, информират от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.
Припомняме, че на бившия зам.-кмет на Плевен е повдигнато обвинение за взимане на подкуп от плевенски бизнесмен.
Зелов, представляван от адвокат Теодора Гинчева от Софийска адвокатска колегия, не е бил разпитван във вчерашното съдебно заседание.
Последно променен на Петък, 05 Декември 2014 10:48
Прочети още>
 
« НачалоПредишна1234567СледващаКрай »

Страница 1 от 7