Начало Светски новини Личности Започва да се превръща в реалност мечтата на съгражданите на големия Парцалев да отвори врати негов музей
18 Ноември 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 16 Ноември 2019 15:34
Петък, 15 Ноември 2019 14:09
Петък, 15 Ноември 2019 13:00
Петък, 15 Ноември 2019 12:34
РЕКЛАМА
Започва да се превръща в реалност мечтата на съгражданите на големия Парцалев да отвори врати негов музей Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Личности
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 14 Юни 2019 15:01
Partsalev muzei proekt1 На 14 юни екипът на Архитектурно студио „Артсинхрон”София, ангажиран от Община Левски да подготви проект за музей „Георги Парцалев”, запозна гражданството с архитектурно решение за изграждане на музей в центъра на града.
Кметът на Община Левски Любка Александрова представи екипа и проследи пътя, по който е взето решение за идейно проектиране и изграждане на музей големия артист. Паметта за Парцалев живее в родния му град, който носи привилегията и отговорността да я съхрани като културно национално богатство. Идеята е да се направи културен център, който да носи името на Георги Парцалев и да обединява читалище Парцалев, летен театър и музей.
Архитектите Хари Караламбев и Мери Клинчева от студио „Артсинхрон” и Даниела Тодорова, представител на скулптура Тодор Тодоров, представиха проекта, негов 3D модел, концепция и параметри.
Екипът е работил с огромно уважение към човека и актьора Георги Парцалев, с отговорност и желание да увековечат това, което той е оставил за поколенията. Нелеката задача да създаде образа на деликатния човек и велик актьор има скулптурът с множество наши и международни отличия Тодор Тодоров.
Partsalev muzei proekt2
Проектът на сградата - музей и интегрирана художествена галерия, ще се отличава с модерен и артистичен вид, за да бъде усетен духът на Парцалев и величието на неговото човешко и артистично присъствие.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 14 Юни 2019 15:08
 
Фейсбук коментари
Сподели статията